ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

“Στόχος και καθήκον μας, πάντα το πρωτάθλημα”

Μ' αυτά τα λόγια ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πέρασε το κλίμα που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, ενόψει των τελικών της Α1 μπάσκετ ανδρών κόντρα στον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής των “πράσινων” αναφέρθηκε και στο γεγονός, πως ο κόσμος που θα πάει στα γήπεδα πρέπει να δει όμορφο θέαμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ψυχολογικό προβάδισμα του πλεονεκτήματος της έδρας, για το “τριφύλλι”. Παράλληλα άφησε την ομάδα έξω από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των δηλώσεων, που γίνονται πριν από τέτοια ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο “Φράγκι” στη συνέντευξη Τύπου

«Καλησπέρα σας! Δεν είναι η πρώτη φορά που κάθομαι στο πάνελ, αλλά πρώτη ως προπονητής. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ύστερα από μια αθλητική διαδρομή 25 ετών έχω δει τα πράγματα από τρεις διαφορετικές πλευρές. Πως να είναι στο παρκέ, να μην έχεις τον απόλυτο έλεγχο και να κρατάς εσύ την κατάσταση. Ξεκινάει μια δύσκολη σειρά για εμάς. Ο στόχος όπως πάντα το πρωτάθλημα. Μια σειρά μεγάλων παιχνιδιών, καλούμε να κάνουμε το καθήκον μας. Οδηγός μας είναι τα ευρωπαϊκά ματς, όσον αφορά στις συνθήκες, ελπίζω να δούμε την ίδια ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα».

Για τον τρόπο διεξαγωγής των τελικών:

“Είπαμε να έχουμε οδηγό τα παιχνίδια της Ευρώπης. Δεν είναι δική μου δουλειά το πειθαρχικό. Θα ήταν καλό να δείξουμε και στην εξέδρα ένα όμορφο θέαμα”.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πλεονέκτημα έδρας:

“Δεν υπάρχει παραπάνω η παρακάτω δύσκολο. Έχοντας γαλουχηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, γνωρίζουν την πρέπει να κάνουν. Για πρώτη φορά θα παίξω ως προπονητής, αλλά όλοι γνωρίζουμε πλήρως το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανένας και όλοι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε εκεί. Από κει που έφτασες τον Αύγουστο και να το τελειώσεις τώρα.

Για τις δηλώσεις που γίνονται πριν από τα ματς:

“Δεν έχω μπει στη διαδικασία των δηλώσεων και τις κόντρας. Είμαστε έξω από αυτά και δεν αφήνουμε την ομάδα να την αγγίξει. Με το πρόγραμμα που υπάρχει, τα συνεχή ταξίδια και τις προπονήσεις, δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε με αυτά. Είναι σχεδόν «άγνωστα» για εμάς.

Για τα επεισόδια και την καταπολέμηση τους:

“Πράγματα που συζητάγαμε πριν από 10-15 χρόνια ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ, τα λέμε και τώρα. Ή θα πρέπει να το αποδεχθούμε ή να κάνουμε κάτι που θα αλλάξει ριζικά. Είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Να πω ότι το πάθος μας χαρακτηρίζει ως λαό. Δεν είναι κάτι όμως που συναντάμε πρώτη φορά. Το έχω ξαναζήσει αυτό στο παρελθόν”.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.