ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Τέτοιοι παίκτες θα μας απασχολούν

Το όνομα του Μπούρμπου μπορεί να μην λέει πολλά στους οπαδούς αλλά όπως τονίζουν από την διοίκηση στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης για 2-3 ακόμα χρόνια θα μας απασχολούν κυρίως ελεύθεροι και δανεικοί. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Τέτοιοι παίκτες θα μας απασχολούν

Ο Χρήστος Μπούρμπος μπορεί να μην λέει πολλά ως όνομα στους Παναθηναϊκούς αλλά η επιλογή του γίνεται στο όνομα της «προσεκτικής» τακτικής στις μεταγραφές που υπερασπίστηκε πρόσφατα ο Νίκος Νταμπίζας τονίζοντας ότι θα προσεχτεί και το…σεντ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να πέσουν χρήματα ΚΑΙ στο «Καλαφάτης».

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έχει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία, σωματοδομικά είναι «φτυστός» ο Νάνο («χτιστός» δηλαδή) κι όπως ο Ισπανός ξεκίνησε την καριέρα του ως εξτρέμ. Ο Γιάννης Αναστασίου από Μαρινάκη, Σπυρόπουλο πήρε πολλά στο επιθετικό κομμάτι κατά καιρούς, αλλά η φυσιολογική τακτική ανωριμότητα των παιδιών τον έκανε να χαραμίσει σε θέση ακραίου μπακ τον «Τριάντα». Ο τελευταίος έφερε την αποστολή εις πέρας χωρίς ποτέ να κάνει το κάτι παραπάνω, άλλωστε δεν είναι ικανός για πολλά-πολλά αφού παραμένει κλασικός στόπερ.

Ο κόουτς δεν είχε στο νου να δημιουργήσει νέο Βύντρα (επί Τεν Κάτε ήταν καλός σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, πλην όμως είχε ήδη «στοχοποιηθεί» από την εξέδρα, παίζοντας για χρόνια σε θέση που δεν του ταίριαζε). Ο «Ολλανδός» είχε γλυκαθεί εδώ και καιρό με τον Γκάλο, στο παιχνίδι μπήκε και ο Γκαλίτσιος, πλην όμως οι παραπάνω δεσμεύονται με συμβόλαια και τακτική του (μνημονιακού) Παναθηναϊκού είναι να μην πληρώνει συλλόγους. Στο κάτω-κάτω άμα είναι να γίνει καμιά …υπέρβαση (τύπου Ατζαγκούν για τον οποίο πέρσι το κλαμπ έδωσε στους Ντόλφινς κοντά 250.000 ευρώ) ας γίνει για επιθετικογενή ποδοσφαιριστή κι όχι πλάγιο οπισθοφύλακα.

Ο Αναστασίου έχοντας τρεις «εικοσάρηδες» για το δεξί φτερό, ήθελε έναν εμπειρότερο ποδοσφαιριστή κι ο πάμφθηνος παίκτης του ΟΦΗ (ούτε 200.000 ευρώ δεν θα κοστίσει για δύο χρόνια) «κουμπώνει» στα θέλω του. Η έλευση του 31χρονου μεγαλώνει τον ανταγωνισμό, προσδίδει εμπειρία κι άλλο ένα γερό κορμί πίσω, παράλληλα απελευθερώνει τον Τριανταφυλλόπουλο που του χρόνου θα παίξει περισσότερο μέσα στο «κουτί», ενώ ο Μπούρμπος δεν είναι το τοπ όνομα που θα κατεβάσει μούτρα άμα δει ότι πρέπει να κάτσει στον πάγκο.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα θέλει 2-3 χρόνια ακόμα για να «καθαρίσει» οικονομικά (εκτός κι αν γίνει κανένα «μπαμ» από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το τέλος της Α1) αυτές είναι οι μεταγραφές που θα μας απασχολούν προσεχώς, δηλαδή ελεύθερων παικτών. Άλλωστε και παραπάνω χρήματα να υπήρχαν, ουδείς πρέπει να ξεχνά πως για τις σεζόν 2014-2015 και 2015-2016 είναι διακανονισμένα τα περισσότερα χρέη προς τους παλιούς παίκτες. Ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται μεγαλύτερο μπάτζετ και περισσότερα «ονόματα» αλλά άπαξ κι ο σύλλογος δεν έχει εξασφαλισμένη παρουσία σε ομίλους διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ οφείλει να κινείται χωρίς…τρέλες. Στο κάτω-κάτω όταν δεν μπορείς να χρυσοπληρώσεις στελέχη, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τα δημιουργήσεις, τομέας όπου το προπονητικό τιμ αρίστευσε την τρέχουσα σεζόν.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ