ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Τι…μ@#@$κίες γράφαμε!

Ο Ολυμπιακός ...φοβήθηκε να κερδίσει (όπως και στο 3ο ματς) ο ΠΑΟ του πήρε την ψυχολογία και τώρα τον περιμένει στην έδρα του για να κερδίσει ένα πρωτάθλημα που προ ημερών έμοιαζε εκτός των δυνατοτήτων του. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Τι...μ@#@$κίες γράφαμε!

Πολλές ευχαριστίες στο μόνιμο πρωταθλητή που μας έβγαλε… μαλάκες μ’ όσα γράφαμε μετά το 3ο παιχνίδι, προεξοφλώντας το 1-3. Στην πιο περίεργη σειρά τελικών όλων των εποχών στην Α1, επιστρέφουμε ΟΑΚΑ, ευχόμενοι ν’ αντέξουν οι «κολώνες» ώστε να κατακτηθεί το 34ο. Όχι ότι αν γίνει καμιά στραβή η συγκεκριμένη ομάδα χρωστά απαντήσεις, ίσα-ίσα έχει στηρίξει τόσο πολύ το πράσινο φρόνημα που ακόμα και πέντε χρόνια άτιτλη να μείνει θα εξακολουθεί ν’ αποτελεί το καμάρι του Ομίλου. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης συνεχίζει την παράδοση των… συνονόματων, από το 1985 που έχουμε «ζωντανές» αναμνήσεις απ’ τα τμήματα του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου, μονάχα αυτός κι ο Σαραβάκος μπορούν να περηφανεύονται ότι έχουν πιάσει τον αιώνιο όχι απλά πελάτη αλλά…γκόμενα! Ο προηγούμενος ήταν ο Μίμης Δομάζος τον οποίο δυστυχώς η γενιά μου δεν πρόλαβε.

Ο Στέφαν Λάσμε, ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Τζέιμς Γκιστ άφησαν τα…κόκκαλά τους στο γήπεδο, ενώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εμφανίστηκαν στο παρκέ παίκτες από το βάθος του πάγκου, με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να κάνει υπέροχο παιχνίδι και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να συνεισφέρει (αυτή κι αν ήταν έκπληξη) αμυντικά, αλλοιώνοντας μπάλες.

Μην γελιόμαστε, το πρόβλημα με την στελέχωση και το ντεφορμάρισμα μονάδων εξακολουθεί να παραμένει κι είναι σοβαρότατο, ο αρχηγός στερείται στηριγμάτων και μέχρι τώρα απλώς ενισχύει περισσότερο τον μύθο του. Χωρίς την παραμικρή βοήθεια από Ούκιτς (απίστευτα εκνευριστικός ο Κροάτης), Ράιτ, Κάρι, ο «3-D» τρομάζει τους αντιπάλους μόνο με την αύρα του. Κατά τ΄ άλλα ,όπως γράφουν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας.  Αναμφισβήτητα ο Λαρισαίος είναι πιο…ξεκούραστος, αν η από δω πλευρά  είχε κάνει καλύτερο προγραμματισμό κι ο Καστοριανός είχε ανάσες τώρα η κούπα θ’ αναπαυόταν στην πράσινη τροπαιοθήκη.

Αν όντως το τρόπαιο καταλήξει στον Παναθηναϊκό θα μιλάμε για τρομερό επίτευγμα, όχι γιατί απέναντί σου είναι τίποτα all-star, αλλά γιατί παίζεις χωρίς προπονητή, χωρίς βαθύ rotation, με πολλούς παίκτες να σκέφτονται ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους…

Ο ΠΑΟ αδίκησε τον εαυτό του στα τελευταία λεπτά, αλλά ακόμα και να συντελούνταν η ανατροπή από τους άλλους δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ψέξουμε τους αθλητές, οι οποίοι κυριολεκτικά έδωσαν ότι είχαν μέσα τους. Οι πρωταθλητές βρίσκονται ένα βηματάκι πριν ολοκληρώσουν άλλο ένα κατόρθωμα, σε περίπτωση που αυτό τελεστεί θα μένει μονάχα η «επιστροφή» από το 0-2, μόνο η ΑΕΚ του Ντράγκαν Σάκοτα το έχει κατορθώσει, το 2002. Το τριφύλλι έχει φτάσει  ταβάνι…ξύνοντας μάλιστα, προσπαθώντας να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ