ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Τζάμπα τα κομφετί και τα μπλουζάκια

Ο Εξάστερος, σχεδόν μεταφυσικά, περίπου ανεξήγητα, ήταν πάλι εκεί για να μας κάνει υπερήφανους. Γράφει στο panathinaikos24.gr ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Τζάμπα τα κομφετί και τα μπλουζάκια

Στα τεχνικά της χθεσινής αναμέτρησης δεν θα αναφερθώ καθόλου εγώ, άλλωστε μπορείτε να διαβάσετε τις αναλύσεις του Δημήτρη και του Βασίλη που αποτυπώνουν άριστα το ματς. Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το break, φέρνει την σειρά των Τελικών στο Ο.Α.Κ.Α. και την Τετάρτη φιλοδοξεί να στεφθεί ακόμη μια φορά Πρωταθλητής Ελλάδος.

Είναι αλήθεια ότι δεν το πίστευαν πολλοί. Μετά και τις δύο σερί ήττες που προηγήθηκαν πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν συμβιβαστεί με την παράδοση των σκήπτρων. Ο Εξάστερος, σχεδόν μεταφυσικά, περίπου ανεξήγητα, ήταν εκεί για να τους διαψεύσει. Τρεις ήταν κατά την άποψη μου οι λόγοι για τους οποίους ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγάλο διπλό και δεν είναι καθόλου μεταφυσικοί: Ο Διαμαντίδης, η φανέλα και ο αντίπαλος.

Ο 3-D ήταν συγκλονιστικός για ακόμη μια φορά. Στα 35 του πια, αγωνίζεται 37 ολόκληρα λεπτά και υπερκαλύπτει κάθε αδυναμία των υπολοίπων. Το ότι σε όλη τη σειρά των τεσσάρων αγώνων οι Μπράμος, Ούκιτς, Ράιτ και Κάρρυ έχουν πετύχει όλοι μαζί 29 πόντους και ο Μήτσος μόνος του 42, λέει πολλά. Και για τον Διαμαντίδη και για τους υπολοίπους…

Δεύτερον, η φανέλα… Αυτή η φανέλα είναι βαριά. Και είναι βαριά όχι γιατί είμαστε Παναθηναϊκοί και μας αρέσει να το λέμε αλλά επί σειρά ετών έχει καλλιεργηθεί ένα πνεύμα ανωτερότητας, ένα πνεύμα νικητή που μπολιάζει σε όποιον την φορά και αγωνίζεται με αυτή. Ανώτερη φύση οι πράσινοι, καταδικασμένοι να φτάνουν σε τέτοια διπλά, σε τέτοιες νίκες. Τέλος, ο Ολυμπιακός. Οι αστείες διαμαρτυρίες του Σπανούλη, οι γκριμάτσες απελπισίας του Μπαρτζώκα, οι ξινίλες και οι γκρίνιες του Τόμιτς, οι απαράδεκτες και απαξιωτικές δηλώσεις των Αγγελόπουλων, όλα καταμαρτυρούν αδυναμία.

Είναι τόσες οι αποτυχίες, τόσα τα αγωνιστικά χαστούκια που έχουν καλλιεργήσει το ακριβώς αντίθετο κλίμα. Μια κατώτερη φύση, ένα σύμπλεγμα βαθύ που δεν κρύβεται και που την κρίσιμη στιγμή, στο πιο μεγάλο ματς, το πληρώνουν. Τζάμπα τα κομφετί και τα μπλουζάκια που θα είχαν τυπώσει για την φιέστα που ονειρεύονταν.

Για να είμαστε σοβαροί, πρέπει να καταλάβουμε ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει. Η ομάδα μας έχει πολλές αδυναμίες που έχουμε διαπιστώσει από νωρίς φέτος. Το τριφύλλι οφείλει να είναι σοβαρό την Τετάρτη, να εμφανιστεί ώριμο και να μην παρασυρθεί από την θριαμβολογία των ημερών. Οι πανηγυρισμοί μπορούν να περιμένουν.

Υγ. Το ότι οι Αγγελόπουλοι χθες προέβησαν σε απαράδεκτες δηλώσεις μετά το τέλος του ματς, καθόλου δεν πρέπει να μειώσει τη σημασία των δηλώσεων που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ο.Α.Κ.Α. Μαρινακισμοί και “όροι μαφίας” δεν έχουν καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό και αυτό οφείλει να το καταλάβει ο Πρόεδρος.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ