ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές απαντούν στο παρκέ

Και πρωταγωνιστές στον τέταρτο τελικό ήταν οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Εκείνοι κέρδισαν το ματς, όπως και οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού το τρίτο. Όλα, τα άλλα περί διαιτησίας είναι για απλή… κατανάλωση και αφορμές για να γκρινιάζουμε. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές  απαντούν στο παρκέ

Την ώρα που οι παράγοντες συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους σόου εκτός παρκέ, αυτή τη φορά ήταν η σειρά των αδελφών Αγγελόπουλων να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία και όχι μόνο, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές έδωσαν τις απαντήσεις τους στο γήπεδο!

Και πρωταγωνιστές στον τέταρτο τελικό ήταν οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Εκείνοι κέρδισαν το ματς, όπως και οι αντίστοιχοι του Ολυμπιακού το τρίτο. Όλα, τα άλλα περί διαιτησίας είναι για απλή… κατανάλωση και αφορμές για να γκρινιάζουμε. Λάθη διαιτητικά έχουν γίνει στο παρελθόν και θα ξαναγίνουν, άλλα ήταν καθοριστικά άλλα όχι. Στον τρίτο τελικό, όπως και στον τέταρτο όμως δεν καθόρισαν αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, που όλοι αγαπήσαμε, ναι ο γνωστός, εκείνος που εκεί που τον έχεις ξεγραμμένο τσουπ, ανασταίνεται και κάνει τα νεύρα κρόσια στον «αιώνιο» αντίπαλό του, το κανε πάλι το θαύμα του. Πήγε στο ΣΕΦ, έκανε τη δουλειά του, χάλασε τη φιέστα του Ολυμπιακού, έφερε τη σειρά στα ίσα και πλέον την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, θα διεκδικήσει τον 34ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του. Τι μεσολάβησε μέσα σε δυο μέρες και ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος στον τέταρτο τελικό; Είναι αυτό που λέμε στόφα νικητή! Αυτό που λέμε αρνούμαι να πέσω, ή ακόμη κι αν πέσω θα προσπαθήσω να σηκωθώ.

Και αυτό οι «πράσινοι» το απέδειξαν και με το παραπάνω στο ΣΕΦ. Άφησαν πίσω τους τις άσχημες εμφανίσεις, διότι τα πάντα είναι και θέμα μυαλού και στον Παναθηναϊκό δεν είναι χθεσινοί, γνωρίζουν να χειρίζονται ανάλογες καταστάσεις και να ανατρέπουν τα δεδομένα, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική περίοδό τους, ακόμη και όταν δε διαθέτουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ που είχαν ποτέ. Μπήκαν λοιπόν πεισμωμένα, έδειξαν σοβαρότητα και φυσικά πίστη για το «διπλό». Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί ο πέμπτος τελικός, διότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας, ειδικά σε αυτή τη σειρά, όμως για μένα λίγη σημασία έχει.

Για μένα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, όπως και η πλειοψηφία των φιλάθλων του, που βρίσκονται δίπλα του και στις χαρές και στις λύπες. Με πρόσφατο παράδειγμα την επίσκεψή τους στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε η ομάδα παραμονές του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ. Την Τετάρτη λοιπόν στον τελικό των τελικών ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για να διατηρήσει τα κεκτημένα με σύμμαχο τον έκτο παίκτη του

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ