ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Εντυπωσιακός ο τρόπος που με προσέγγισαν»

Ο Λουκ Στιλ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Μπάρνσλεϊ, αποχαιρετώντας τους φίλους της ομάδας και παράλληλα εξήγησε γιατί είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό.

«Εντυπωσιακός ο τρόπος που με προσέγγισαν»

Ο 30χρονος τερματοφύλακας των πράσινων, μίλησε στο επίσημο σάιτ της πρώην ομάδας του με πολύ κολακευτικά λόγια για τα χρόνια που φορούσε τη φανέλα της, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός αποτελεί γι’ αυτόν το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για την μεταγραφή του στο τριφύλλι:

Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό:

«Βασικά, ο Νίκος Νταμπίζας είναι τεχνικός διευθυντής εκεί. Με είχε παρακολουθήσει πολλές φορές, αλλά η μεταγραφή ήταν κάτι που δεν πίστευα ότι θα γίνει. Είχα και προσφορές από την Αγγλία στην Τσάμπιονσιπ, αλλά δεν ένιωθα ότι ήταν σωστό. Δεν ξέρω αν αυτό συνέβαινε επειδή ήμουν για τόσα χρόνια στην Μπάρνσλεϊ, αλλά δεν ένιωθα ότι θα ήταν σωστό να πάρω μεταγραφή σε άλλη αγγλική ομάδα.

Αν ενδιαφερόταν για μένα μια μεγάλη ομάδα της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ ίσως ήταν διαφορετικό, αλλά πραγματικά δεν το ένιωθα σωστό. Ο Νίκος ήταν σπουδαίος. Με παρακολουθούσε καιρό και είχε δει αρκετούς αγώνες μου. Είχε κάνει την προεργασία του. Με θέλει για να παίξω ποδόσφαιρο και αυτό είναι που και εγώ θέλω να κάνω. Θέλω να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν στην Πιτέρμπορο και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.970 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ενιωθα ότι αυτό δε θα ήταν εφικτό αν πήγαινα στη Λιγκ 1 και πραγματικά ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Όταν αυτή η ευκαιρία εμφανίστηκε, ήταν η πρώτη περίπτωση που πραγματικά μου κίνησε το ενδιαφέρον εδώ και καιρό. Ο τρόπος που στον Παναθηναϊκό χειρίστηκαν το θέμα, ήρθαν στην Αγγλία και μου μίλησαν για την Ελλάδα και πόσα πολλά ήξεραν για μένα και τον τρόπο παιχνιδιού μου, ήταν εντυπωσιακός. Ηταν σημαντικό για μένα το ότι πραγματικά με γνώριζαν και ως άνθρωπο, επίσης και ήταν βέβαιοι ότι ήθελαν να με αποκτήσουν. Αυτό συνέβη λίγες εβδομάδες αλλά και τότε, ακόμα, δεν πίστευα πραγματικά ότι θα γίνει (σ.σ. η μεταγραφή).

Με πήραν στην Ελλάδα πριν από λίγες μέρες και υποβλήθηκα σε ιατρικές εξετάσεις και μέσα σε 48 ώρες τα πάντα είχαν συμφωνηθεί. Ηταν κάτι που ήθελα να κάνω, αλλά η φυγή μου (σ.σ. από την Μπάρνσλεϊ) ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να αποφασίσω. Ημουν τόσο συναισθηματικά αναστατωμένος με την αποχώρησή μου. Ηταν δύσκολο να πω αντίο.

Δεν ήξερα ότι δεδομένα θα φύγω αλλά όταν άρχισα να αποχαιρετώ κόσμο, ήταν κάτι πολύ περίεργο για μένα. Επρεπε να φύγω και να βεβαιωθώ ότι αυτό θα γίνει με ένα τρόπο που θα μπορούσα να το ξεπεράσω και να πω το κατάλληλο αντίο. Το να λέω αντίο είναι η μεγαλύτερη αδυναμία μου. Δεν είμαι πολύ καλός σε αυτό. Δέθηκα πολύ με καταστάσεις και ο κόσμος ξέρει πόσο συναισθηματικά δεμένος ήμουν με όλους και τι σήμαινε να είμαι ένας Tyke. Νομίζω ότι θα είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να το κάνω, αλλά θα το κάνω όταν επιστρέψω στην Αγγλία σε μερικές εβδομάδες».

Για το αν αυτή είναι η τελευταία φορά που είναι μέλος της Μπάρνσλεϊ:

«Ελπίζω πως όχι. Πολλοί μου έλεγαν να σκεφτώ την καριέρα μου. Τελικά, κατέληξα ότι χρειάζεται να συνεχίσω όσο πιο πολύ μπορώ. Υποσχέθηκα στην οικογένειά μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι πολύ σημαντικά για μένα και ότι θέλω να δώσω ό,τι μπορώ για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν. Η μεταγραφή αυτή και η συνέχιση της καριέρας μου σε ένα μεγάλο κλαμπ εδώ στην Ελλάδα μόνο να με βοηθήσει μπορεί. Είμαι 30 ετών και έχω αρκετά χρόνια ακόμα μπροστά μου, αλλά σαφώς ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του ποδοσφαιριστή. Επρεπε να σκεφτώ την καριέρα μου και να προχωρήσω. Οποιος επιχειρήσει να αναφέρει τα χρήματα ως έναν λόγο για την απόφασή μου είναι ανόητος γιατί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα χρήματα δεν παίζουν κανένα ρόλο με αυτό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.