Ποδόσφαιρο

Σουηδική κανονιά!

Σουηδική κανονιά!

Με σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ (9'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Παναιγιάλειου, σε εκτός έδρας φιλικό ματς.

Στο πρώτο εν Ελλάδι φιλικό, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στο Εθνικό Στάδιο Αιγίου, μπροστά σε περισσότερους από 6000 χιλιάδες φιλάθλους, τον Παναιγιάλειο και επικράτησε με γκολ του Μπεργκ στο 9′.

Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λουκ Στιλ, ενώ οι πράσινοι έδειξαν πως βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους, ενόψει των δύσκολων αγώνων με την Σταντάρ Λιέγης.

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια, Τριανταφυλλόπουλο δεξιά, Νάνο αριστερά, Σίλντενφελντ και Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Μέντες στον άξονα, Ατζαγκούν δεξιά και Χουχούμης αριστερά στη μεσαία γραμμή, Μπεργκ και Πέτριτς να συμπληρώνουν την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Το τριφύλλι ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και στο 3′ έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει το 1-0. Ο Ζέκα βγήκε στην επίθεση, αλλά δεν πρόλαβε για λίγο την παράλληλη μπαλιά του Μπεργκ.

Παναθηναϊκός: Σε ελεύθερο κανάλι το ματς με την Τσέλσι!
POPULAR NOW Παναθηναϊκός: Σε ελεύθερο κανάλι το ματς με την Τσέλσι!

Άνοιξε λογαριασμό ο Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ «άνοιξε» λογαριασμό για τη φετινή σεζόν στο 9′. Ύστερα από «συστημένη» σέντρα του Πέτριτς, ο Σουηδός βρέθηκε στο σωστό σημείο και «εκτέλεσε» υποδειγματικά με κεφαλιά τον τερματοφύλακα του Παναιγιάλειου, Σταυριανό και έκανε το 1-0, με τους δύο παίκτες να δείχνουν ότι θα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο δίδυμο για την αντίπαλη άμυνα.

Από το γκολ και μετά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να περάσουν μπροστά, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν πανταχού παρών και ανέκοπτε τα πάντα.

Μάλιστα στο 26′ παραλίγο να γίνει το 2-0, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Παναιγιάλειος αμυνόταν αποτελεσματικά στις περισσότερες φάσεις και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα, αλλά η ανωτερότητα του αντιπάλου δεν του το επέτρεπε.

Από την άλλη οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έβγαιναν κυρίως από αριστερά, και προσπαθούσαν να απειλήσουν με παράλληλες σέντρες, αλλά στην τελική προσπάθεια η αμυντική γραμμή του Παναιγιάλειου κατάφερνε και ανέκοπτε.

Στο 34′ πολύ ωραία σέντρα του Χουχούμη που βρέθηκε δεξιά, λίγο έλειψε ο Πέτριτς να βρεθεί στην πορεία της μπάλας, όμως απομάκρυναν οι παίκτες του Παναιγιάλειου σε κόρνερ.

Η διάθεση του Παναθηναϊκού για να διπλασιάσει το σκορ ήταν μεγάλη και οι Μπεργκ και Πέτριτς έκαναν το έργο των αμυντικών των γηπεδούχων δύσκολο.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με το τριφύλλι να είναι μπροστά με 1-0 με το γκολ του Μπεργκ από το 9′.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε 4 αλλαγές, βάζοντας τους Καρέλη, Λαγό, Σπυρόπουλο και Ντίνα στη θέση των Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπεργκ και Κουτρουμπή, θέλοντας να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα. Μάλιστα στο 47′ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, αλλά ο Σπυρόπουλος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά και κυνηγούσε το 2-0 σε όλη τη διάρκεια του ματς, βγάζοντας αρκετή όρεξη με τους Ντίνα και Σπυρόπουλο. Στο 63′ ο τεχνικός του Τριφυλλιού άλλαξε ακόμα 5 παίκτες. Στιλ, Μπούρμος, Κλωναρίδης, Ρισβάνης και Δώνης μπήκαν στη θέση των Κοτσόλη, Πέτριτς, Χουχούμης, Μέντες και Ζέκα στο 63′ και έτσι ο μόνος που έμεινε από τους βασικούς ήταν ο Ατζαγκούν.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τα πατήματα του, ύστερα από τις πολλές αλλαγές, καθώς οι παίκτες του Αναστασίου έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Παρόλα αυτά ο Καρέλης προσπάθησε να κάνει το 2-0 στο 69′, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρο των γηπεδούχων.

O ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά, με τους παίκτες του τριφυλλιού να κάνουν ανόητα λάθη και δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά.

Στο 79′ έγινε μια ωραία φάση για τον Παναθηναϊκό. Ο Ατζαγκούν βγήκε στην επίθεση δεν μπόρεσε όμως να πλασάρει και ο Ανδρούτσος έδιωξε σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Ντίνας, αλλά η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι «πράσινοι» έδειξαν κάποια επιθετικά σημάδια, αλλά τα χαλούσαν προσπάθεια. Στο 82′ χάθηκε τριπλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Ατζαγκούν έκανε το πρώτο σουτ, ο Ρισβάνης έχασε το τετ α τετ και στη συνέχεια το σουτ του Κλωναρίδη που κόντραρε, καταλήγοντας κόρνερ. Ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 88′ ξανά ο Ατζαγκούν έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα και αυτή ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 1-0 με γκολ του Μπεργκ από το 9′, δείχνοντας πως ακόμα θέλει δουλειά στο τελείωμα των φάσεων.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Σταυριανός (46’Μπαλτιμάς, 73′ Ανδρούτσος), Σπίνουλας, Γκότσουλας (69’Σανδραβέλης), Λιας, Ιωάννου, Ακπαρίδης (87′ Διαμαντόπουλος), Νάστος, Μωυσίδης (58’Παπαδόπουλος), Μπούνας (58′ Μπουρλάκης), Ατματζίδης, Κοιλιάρας Δ. (84′ Στίκας), Κατσικοκέρης (75′ Σταμόγιαννος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης (63′ Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής (46’Λαγός), Σίλντενφελντ (46′ Ντίνας), Νάνο (46’Σπυρόπουλος), Μέντες (63′ Ρισβάνης), Χουχούμης (63′ Μπούρμπος), Ζέκα (63’Κλωναρίδης), Ατζαγκούν, Πέτριτς (63′ Δώνης), Μπεργκ (46′ Καρέλης).

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ