ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

O Μπεργκ τον ξανακάνει… Panathinaikos!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη χθεσινή μαγική βραδιά στη Λεωφόρο, τον μέγα Μάρκους Μπεργκ και τη συνέχεια για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

O Μπεργκ τον ξανακάνει… Panathinaikos!

Τα όσα ζήσαμε χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μας γύρισαν κάποια χρόνια πίσω. Τότε, που το «Απόστολος Νικολαϊδης» έβαζε τα… καλά του και ο Παναθηναϊκός ζούσε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, «πατώντας» τον αντίπαλό του. Όχι, η Μίντιλαντ δεν είναι κάποιο ποδοσφαιρικό μεγαθήριο για να βάλουμε τη χθεσινή βραδιά στις σπουδαίες ευρωπαϊκά για το «τριφύλλι». Είναι, όμως, μια βραδιά ιστορική. Μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός γίνεται ξανά… Panathinaikos, επιστρέφει εκεί που ανήκει και γεμίζει με αισιοδοξία, ενόψει της συνέχειας, τον κόσμο του.

Η τεσσάρα κόντρα στους γυμνασμένους, αλλά άτεχνους Δανούς έχει ονοματεπώνυμο. Μάρκους Μπεργκ! Τέσσερα γκολ από τον Σουηδό που πήρε μπρος και με τις κινήσεις του ζάλισε τους αμυντικούς της ομάδας της Δανίας και απέδειξε γιατί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί τον καλύτερο επιθετικό, πιθανότατα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή. Όταν ο Σουηδός βρεθεί στη μέρα του, όταν πάρει τις πάσες που θέλει, τότε είναι ικανός να κάνει σμπαράλια οποιαδήποτε άμυνα βρει μπροστά του. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σπουδαίους φορ του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος. Τα γκολ του, χθες, σε συνδυασμό με την ενέργεια και το εξαιρετικό παιχνίδι του Νίκου Καρέλη, έκανε τους δυο τους να συνθέσουν ένα… εκρηκτικό ποδοσφαιρικό κοκτέιλ στη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Δεν ήταν, φυσικά, μόνο ο Μπεργκ και ο Καρέλης, αλλά και όλη ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα «φτηνό» γκολ, είχε αντίδραση μεγάλης ομάδας και έριξε στο καναβάτσο τη Μίντιλαντ. Το πάθημα με τη Σταντάρ έγινε μάθημα. Αυτή τη φορά η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό δεν έλειψαν, αν εξαιρέσουμε μικρά διαστήματα. Αν, μάλιστα, οι «πράσινοι» δεν έδειξαν κάπως να αδειάζουν από εμπνεύσεις και όρεξη, μετά την αποβολή των Δανών και αν ο Τριανταφυλλόπουλος δεν έπαιρνε δυο χαζές κίτρινες κάρτες, τότε ο κόουτς του «τριφυλλιού» θ υπερηφανευόταν για μια ποδοσφαιρική ωριμότητα 90 λεπτών.

Υπάρχουν, όμως, και αυτά που πρέπει να διορθωθούν, ενόψει της συνέχειας. Λεπτομέρειες, οι οποίες, όμως, όσο κλισέ κι αν ακούγεται κάνουν τη διαφορά όταν θες να ανέβεις σκαλοπάτι και να βελτιώσεις του επίπεδο σου. Λεπτομέρειες που «φτιάχνονται» μέσω δουλειάς και εμπειριών…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ