ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έχασε βαθμούς… και Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στην Σούπερ Λίγκα, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού (1-1 Κώτσιος 77', Πράνιτς 84'). Διαμαρτύρονται οι πράσινοι για καθαρό πέναλτι πάνω στο Μπέργκ που δε δόθηκε στο 54'.

Έχασε βαθμούς... και Μπεργκ

Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού αποχώρησε με πρόβλημα στην ωμοπλάτη, με τον Θάνο να «κλείνει τα μάτια» σε ξεκάθαρη ανατροπή μέσα στην περιοχή.

Πάντως το παιχνίδι ξεκίνησε με ατυχία για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, αφού ο Μλάντεn Πέτριτς αισθάνθηκε πρόβλημα στους προσαγωγούς στο ζέσταμα και την θέση του στην βασική ενδεκάδα πήρε ο Ντίνας.

Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο με τον Βούκσεβιτς να απειλεί με κεφαλιά στο 3’ αλλά η μπάλα να καταλήγει άουτ.

Κομμένος στα δύο

Ο καλά στημένος Λεβαδειακός ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να παίξει αρκετά από τα άκρα με τα δύο μπακ να επιχειρούν αρκετές (ανεπιτυχείς) σέντρες.

Η ομάδα του Αναστασίου δεν πήρε καθόλου βοήθεια από τον άξονα με τον Δώνη, τον Πράνιτς να είναι ξεκομμένοι από την υπόλοιπη ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν, (πλην μια κεφαλιάς του Τριανταφυλλόπουλου στο 25’) καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπεργκ, ο Καρέλης και ο Ντίνας δεν άγγιξαν παρά ελάχιστα τη μπάλα, με τον Σουηδο΄να γυρίζει αρκετές φορές πίσω προκειμένου να πάρει μπάλα.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 8 (!!) κόρνερ χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευτεί κάποιο από αυτά.

Αλλαγή συστήματος

Με το δεύτερο ημίχρονο, ο Νάνο μπήκε αντί του Χουχούμη, με τον Γιάννη Αναστασίου να αλλάζει διάταξη με τους Πράνιτς και Ζέκα μπροστά από τους αμυντικούς και τον Δώνη σαν κεντρικό χαφ, Καρέλης και Ντίνας στα άκρα της επίθεσης με τον Μπεργκ να παραμένει στην κορυφή.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται ότι βοήθησε τον Παναθηναϊκό που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να απειλεί κάθετα αυτή τη φορά κι όχι από τα πλάγια.

Έξω ο Μπεργκ

Η ατυχία πάντως χτύπησε την πόρτα στον Μάρκους Μπεργκ στο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Σουηδός επιθετικός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Θάνο να μην δίνει το καθαρό πέναλτι, ενώ ο ποδοσφαιριστή αποχώρησε με πρόβλημα στην ωμοπλάτη.

Με τον Ατζαγκούν να μπαίνει στην θέση του, ο Καρέλης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης ο Παναθηναϊκός έγινε ακόμα πιο επιθετικός.

Με τον Πράνιτς, να παρουσιάζεται ανεβασμένος, η ομάδα του Αναστασίου συνέχισε να απειλεί, είτε με τον Κροάτη, είτε με τον Ντίνα και τον Καρέλη.

Γκολ ο Λεβαδειακός και ισοφάριση

Το «τριφύλλι» όμως φάνηκε ευάλωτο στην άμυνα αφού στην πρώτη καθαρή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, ο Λεβαδεικός έφτασε κοντά στο γκολ.

Τελικά το κατάφερε μετά από εκτέλεση κόρνερ και εξαιρετική κεφαλιά του Κώτσιου που κέρδισε στον αέρα τον Τριανταφυλλόπουλο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζε να πιέζει και κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα με πέναλτι που κέρδισε ο Ατζαγκούν και εκτέλεσε ο Πράνιτς.

Ο Αναστασίου τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και τον Ρισβάνη αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή παρά τις ευκαιρίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74’ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ (88’ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Γουόρντεν (58’ Γιακουμάκης) .

Στον πάγκο: Πριζοφσκι, Μιλοσαβλιεφ, Γκομες, Σκέμπης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Χουχούμης (46’ Νάνο), Μπούρμπος (85’ Ρισβανης), Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (58’ Ατζαγκούν), Καρέλης.

Στον πάγκο: Στιλ, Μέντες, Μπουί, Σπυρόπουλος.

Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ