ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Καλημέρα σας και καλώς ήλθατε…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον κακό Παναθηναϊκό της πρεμιέρας, τον χειρότερο διαιτητή Θάνο, αλλά και τη νέα δύσκολη δοκιμασία για τον Γιάννη Αναστασίου, μετά τον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ.

Καλημέρα σας και καλώς ήλθατε…

Να τα βάλουμε σε μια σειρά. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλό στο ματς με τον Λεβαδειακό. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» μπλοκαρίστηκαν από την καλοστημένη ομάδα του Σάββα Παντελίδη, δεν δημιούργησαν ούτε μια ευκαιρία και έστελναν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προβληματισμού στον κόσμο τους, ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου. Κάτι το ροτέιστον (το οποίο επιβάλλεται να γίνεται, ασχέτως αν δεν υπάρχει βάθος στον πάγκο και αυτό είναι που προβληματίζει), κάτι η γραμμή μαζινό των γηπεδούχων και κάτι η έλλειψη φαντασίας και φρεσκάδας από τους «πράσινους», έβγαζαν προς τα έξω μια κακή εικόνα, που «φωτογράφιζε» δυσκολίες στο ματς.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε κάπως πιο δυνατά, έβγαλε φάσεις, αλλά και πάλι η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ. Το αντίθετο. Ηταν μέτρια, αλλά σαφώς πιο «ελκυστική» απ’ αυτή του πρώτου 45λέπτου. Η είσοδος του Νάνο, αντί του Χουχούμη, βοήθησε στο να γίνονται επελάσεις από τα αριστερά, αλλά ο άξονας, όντας σε κακή μέρα (Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς και στη συνέχεια Ατζαγκούν), έκανε τον Παναθηναϊκό και να είναι προβλέψιμος και να «ματώνει» για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ευκαιρίες που «έβγαλε», αλλά με έναν τρόπο ανορθόδοξο και όχι όπως μας έχει συνηθίσει από το δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος και μετά…

Και φτάνουμε στη φάση του Μάρκους Μπεργκ. Του μεγάλου άτυχου για το «τριφύλλι». Ο τραυματισμός του Σουηδού είναι αυτό που λέμε «κακή στιγμή». Φυσικά και κανένας αμυντικός δεν σακάτεψε επίτηδες τον 28χρονο, ο οποίος έπαθε τη ζημιά, πέφτοντας άτσαλα στο χόρτο. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, το οποίο, όπως λένε και αρκετοί προπονητές «είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο, αλλά έχει και τους χειρότερους τραυματισμούς». Ο Μπεργκ έπεσε «θύμα» αυτής της… ρημάδας «κακιάς ώρας» και τίθεται νοκ άουτ για τους επόμενους 2,5 μήνες, βάζοντας «μπελάδες» στον προπονητή του. Ο Αναστασίου έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμη δύσκολη δοκιμασία…

Αυτό, όμως, που προκαλεί άσχημη εντύπωση είναι η απόφαση του διαιτητή Θάνου να δείξει «παίζετε». Προφανώς και υπάρχει το ανθρώπινο λάθος στον διαιτητή. Από την άλλη, όταν συμβαίνει μια τόσο «κραυγαλέα» φάση, ο ρέφερι είναι ή κακός ή κάτι άλλο. Εγώ θα πιστέψω το πρώτο… Το γεγονός ότι μιλάμε για κακό διαιτητή φαίνεται και στη συνέχεια, όταν αντιλαμβανόμενος το λάθος του στη φάση του Μπεργκ, δίνει το τραβηγμένο πέναλτι στον Ατζαγκούν. Ζήτω η ελληνική διαιτησία…

Στο ποδόσφαιρο υπήρχαν και υπάρχουν κανονισμοί. Κανένας απ’ αυτούς δεν λέει ότι μια ομάδα η οποία δεν είναι σε καλή μέρα δεν έχει το δικαίωμα να νικήσει. Ακόμη κι όταν είσαι κακός δικαιούσαι να παίρνεις αυτό που πρέπει. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Το χθεσινό ίσως ήταν ένα «καλημέρα σας και καλώς ήλθατε». Δικαίως διαμαρτύρονται οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ (διαιτησία, ball boys…), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβληματίζονται και για την κακή εμφάνιση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ