ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Όλοι στην Αγγλία ξέρουν τον Παναθηναϊκό»

Ο Στιλ είναι ο σημερινός «καλεσμένος» του match programme της ΠΑΕ, με τον 30χρονο γκολκίπερ να αναφέρεται σε… όλους και σε όλα.

«Όλοι στην Αγγλία ξέρουν τον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά όσα είπε στο ΠΑΟNews για τη Νίκη Βόλου:

Αν υποθέσουμε ότι η πρώτη σου εμφάνιση ήρθε σαν ένα… μικρό δώρο για τα γενέθλιά σου, ποιο θα ήθελες να είναι το «μεγάλο»;

«Παρότι πρέπει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα έλεγα η πρόκριση στην επόμενη φάση -στην προκειμένη περίπτωση- αλλά και ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου όπως πέρυσι. Γιατί όχι; Ξαναλέω, όμως, για να μην… παρεξηγηθώ, ότι κάθε πράγμα στον καιρό του! Για εμάς, προέχει τώρα η Κυριακή και η νίκη κόντρα στη Νίκη Βόλου…».

Τρία ματς, τρεις φορές απαραβίαστη η εστία σου, τρεις νίκες ο Παναθηναϊκός, όλες με 1-0… Πως το εξηγείς αυτό;

«Τερματοφύλακας είμαι όχι… μάγος (σ.σ. γέλια)! Σίγουρα, στη θέση μου, είναι σημαντικό να μην τρως γκολ αλλά δεν είμαι μόνος μου στην ομάδα. Είναι και οι συμπαίκτες μου, που βοηθούν στο να μένει το μηδέν πίσω… Προφανώς και δεν ήταν όλα τα ματς που έπαιξα πολύ δύσκολα ή σημαντικά αλλά για εμένα είτε παίζεις επίσημο, είτε φιλικό αγώνα ή παίζεις στον… κήπο σου, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία να μην παραβιάζεται η εστία σου. Εξήγηση δεν έχω, αλλά για μένα, είναι πολύ καλό αποτέλεσμα το 1-0».

Η θέση του τερματοφύλακα είναι… μοναχική, εσύ έφυγες για πρώτη φορά στην καριέρα σου από την χώρα σου. Πως πάνε τα πράγματα ως τώρα;

«Η μεταγραφή μου ήταν ένα τεστ αλλά και μια πρόκληση για εμένα. Ήμουν έτοιμος για κάτι νέο στην ζωή μου, πάντα έλεγα ότι ήθελα να δοκιμάσω κάτι… σπέσιαλ. Ήρθε η  προσφορά του Παναθηναϊκού λοιπόν και το… τόλμησα! Σίγουρα, όλα είναι διαφορετικά εδώ αλλά αυτό μου δίνει κίνητρο για να γίνω καλύτερος -όχι μόνο παίκτης αλλά και- άνθρωπος. Νομίζω ότι η προσαρμογή μου κυλάει καλά και σημαντικό ρόλο παίζει πως η ομάδα είναι μια οικογένεια. Νάνο και Ζέκα με έπαιρναν με το αμάξι στην προπόνηση, ο Στιβ (σ.σ. Ρούτερ) μου έκανε μαθήματα… ιστορίας!Τώρα μπορώ να καταλάβω το πόσο δύσκολο είναι για ένα ξένο παίκτη να παίξει εκτός χώρας, αλλά ευτυχώς εμένα μου έδειξαν την… ελληνική φιλοξενία από την πρώτη ημέρα (σ.σ. γέλια)».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 74.959 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είσαι ο πρώτος Άγγλος που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και μόλις ο τέταρτος εκπρόσωπος από το «νησί» στο φετινό Πρωτάθλημα…

«Είναι ωραίο να γράφεσαι στην ιστορία, νομίζω το θέλουν όλοι! Πάντως, δεν το ήξερα ότι ήμουν ο πρώτος στον Σύλλογο, ο κ. Νταμπίζας μου το είπε και ξαφνιάστηκα, τότε… Είναι επιπλέον τιμή για εμένα αυτό, όλοι στην Αγγλία ξέρουν τον Παναθηναϊκό, οπότε το γεγονός ότι… κάνω την αρχή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Όλοι μαζί και με τα άλλα παιδιά θα είμαστε οι πρεσβευτές της Αγγλίας, λοιπόν».

Την μετάβαση από την δεύτερη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και την προοπτική συμμετοχής σου σε παιχνίδι του EuropaLeague, πως τα βιώνεις;

«Φίλε (σ.σ. στα ελληνικά) αυτός ήταν και ένας σημαντικός λόγος για να έρθω στην ομάδα, τα ευρωπαϊκά ματς! Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα, πάντως, ταξίδεψα πολύ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρώ ότι υπάρχει από πλευράς μου η εμπειρία να ανταπεξέλθω. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη πίεση από τον κόσμο, λόγω του ονόματος της ομάδας και τις πολλές υποχρεώσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Δεν θα έλεγα ότι μου κάνει εντύπωση κάτι, αλλά από την άλλη φροντίζω να “ρουφάω” και να μαθαίνω από κάθε στιγμή!».

Μιλώντας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ποιο θα έλεγες ότι είναι το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισες απ’ αυτήν και την παρουσία σου εκεί;

«Αναμφίβολα, το να δουλεύεις με τόσο μεγάλους παίκτες όπως ο Φαν Ντερ Σάαρ ή ο Μπαρτέζ αλλά και δίπλα σε προπονητικά επιτελεία με τεχνικούς όπως ο Σερ Άλεξ είναι από μόνο του κάτι “μεγάλο”. Είδα πόσο καλός πρέπει να είσαι στις προπονήσεις και πόσο σκληρή δουλειά χρειάζεται για να ανταποκριθείς και το ότι κατάφεραν να μου το περάσουν αυτό, νομίζω πως είναι ο λόγος που κάνω ακόμα καριέρα!».

Το πρώτο «δείγμα» από τον Λουκ Στιλ το έχουμε. Τι να περιμένουμε από εσένα και πως οριοθετείς τους στόχους σου;

«Καταρχάς να πω ότι για εμένα μετράει πρωτίστως η εμφάνιση της ομάδας κι όχι η προσωπική μου απόδοση. Και δεν το λέω σαν… δικαιολογία για το μέλλον! Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν και πόσο μείνατε ικανοποιημένοι απ΄ όσα είδατε αλλά εγώ αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του. Είμαι σε μια καλή ηλικία, έχω κίνητρο και θέληση να δώσω ότι μπορώ κι αυτό σκοπεύω να κάνω! Η λέξη που με περιγράφει είναι “θετικός”, δεν αφήνω να με πάρει “από κάτω” ποτέ, οπότε, παρότι μπορεί να ακουστεί σαν κλισέ, θα κάνω ότι μπορώ εντός κι εκτός γηπέδου για να προσφέρω τα στοιχεία που διαθέτω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.