ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Ξεχνάμε τη Νίκη, την προσοχή μας στην Πέμπτη…»

Την προσοχή των παικτών του στο ματς της Πέμπτης, με την Εστορίλ για το Europa League, έστρεψε ο Γιάννης Αναστασίου, στην Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Νίκη Βόλου.

Αναστασίου: «Ξεχνάμε τη Νίκη, την προσοχή μας στην Πέμπτη…»

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, ενώ αποκάλυψε πως ο Μπεργκ δεν θα είναι έτοιμος για το ματς στο «Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ακόμα ένα ματς σε μικρό χρονικό διάστημα για μας, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Νίκη, σημειώσαμε ένα όμορφο γκολ, θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα, ενώ κρατήσαμε τον αντίπαλο μας μακριά από την εστία μας. Το ξεχνάμε το ματς και στρέφουμε την προσοχή μας στο ματς της Πέμπτης».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 77.126 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπούρμπος:

«Ο Χρήστος χρειάζεται ακόμα χρόνο για να παίξει στο τέμπο που θέλουμε εμείς. Ήταν εκτός από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο. Κάνει προσπάθεια και δουλεύει συνεχώς για να βελτιωθεί και να φτάσει στο σημείο που θέλουμε εμείς».

Για το ποια είναι η κατάσταση των Μπερίσα/Ρισβάνη:

«Ο Μπερίσα είναι φιτ, αλλά δεν είναι έτοιμος ακόμα να παίξει. Δουλεύει κάνει καιν ατομικές προπονήσεις ούτως ώστε να αντιληφθεί καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού μας και συνεχώς ρωτάει και ο ίδιος τι πρέπει να κάνει για να είναι σύντομα έτοιμος να παίξει. Έχει τη φιλοδοξία και τη νοοτροπία και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ο Ρισβάνης είχε ένα τραυματισμό που τον άφησε πίσω, ακολουθεί παράλληλα ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Χρειάζεται προσοχή γιατί λόγω σωματοδομής δεν μπορεί να αγωνίζεται σε πολλά συνεχόμενα ματς. Είναι επένδυση για μας για το μέλλον και πρέπει να επιλέγουμε παιχνίδια. Στην ομάδα παίζουν οι απολύτως έτοιμοι και πάντα θα παίζουν αυτοί».

Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την βελτίωση της ομάδας φέτος για γίνει όπως εκείνος ονειρεύεται, σε σχέση με πέρυσι που η ομάδα φορμαρίστηκε και έκανε πορεία πρωταθλητισμού απόν τον Β΄ γύρο και μετά:

«Εγώ ονειρεύομαι από την πρώτη μέρα να είμαστε έτσι όπως πρέπει, όχι από τον Β΄ γύρο. Σε σχέση με πέρυσι, σε 5 αγώνες είχαμε 8 βαθμούς, ενώ φέτος 10. Είχαμε σκοράρει 5 γκολ, ενώ μέχρι τώρα έχουμε βάλει 7. Πέρυσι τέτοια εποχή κερδίζαμε εντός έδρας τον ΟΦΗ με 1-0. Φέτος έχουμε και την Ευρώπη.

Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει πρόοδο, πέρυσι δεν μας περίμενε κανείς και η πορεία μας φάνταζε ως έκπληξη. Φέτος υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, τα παιδιά το ξέρουν αυτό, το σημαντικό είναι να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό, είτε παίζει ο Δώνης, είτε ο Ζέκα, είτε ο οποιοσδήποτε.

Πρέπει να διατηρήσουμε τη νοοτροπία που έχουμε και να βγάλουμε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Δεν μπορώ να σας πω πότε θα είμαστε εκεί που πρέπει και θέλουμε. Έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι δύσκολο λόγω των πολλών συνεχόμενων ματς, διότι η ψυχολογική κούραση των ταξιδιών μας επηρεάζει περισσότερο και όχι η φυσική κατάσταση. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και θέλω να συνεχίσουμε έτσι».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός είχε 27 τελικές, 16 εντός εστίας και μόνο ένα γκολ και για το αν θα είναι έτοιμος ο Μπεργκ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Δεν θα είναι έτοιμος στο ματς με τον Ολυμπιακό ο Μπεργκ. Αυτό είναι δεδομένο. Για το άλλο ερώτημα, το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε φάσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Τη προηγούμενη φορά στα Χανιά χρειάστηκε να βάλουμε τρία γκολ, έβαλε ο Ζέκα γκολ, που είχε να σκοράρει ένα χρόνο. Βρίσκουμε τον τρόπο να σκοράρουμε, στα δύσκολα ματς θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Δουλεύουμε στις λεπτομέρειες και για να βελτιωθούμε χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και επανάληψη, για να μετουσιώνονται οι φάσεις σε γκολ».

Για το αν η χρησιμοποίηση τριών αμυντικών στο τελευταίο δεκάλεπτο στα Χανιά, την προηγούμενη η αγωνιστική ήταν κάτι που προέκυψε, η αποτελεί πλάνο που θα ξαναεφαρμοστεί:

«Στα Χανιά έγινε συγκυριακά, διότι παίξαμε με δύο φορ και δεν θέλαμε να πάρουμε μεγάλο ρίσκο.  Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει διαφορετικά και οι παίκτες προσαρμόζονται άμεσα. Έχουμε δουλέψει όλα αυτά στην προπόνηση και αν χρειαστεί να το κάνουμε θα είμαστε έτοιμοι. Οι παίκτες είναι έτοιμοι.

Δεν ξέρω πότε θα χρειαστεί αλλά θα είμαστε έτοιμοι για αυτό και θα πρέπει οι παίκτες να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να παίξουν ανά πάσα στιγμή».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.