ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Ή τώρα ή ποτέ…

Άλλος δρόμος για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει. Η νίκη κόντρα στην Εστορίλ είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ή τώρα ή ποτέ…

Σύμφωνοι, το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Ντινάμο Μόσχας ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο. Κόντρα στην πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου, με το πανάκριβο ρόστερ, οι «πράσινοι» είχαν λίγες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να «πονάει» τον κόσμο της ομάδας μια τέτοια ήττα και ειδικά μέσα στη Λεωφόρο, αλλά ο ρεαλισμός πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα. Αυτή η ομάδα των χιλίων προβλημάτων (οικονομικών και μη) δεν είναι όπως αυτή του παρελθόντος που «καθάριζε» στο «Απόστολος Νικολαϊδης» σαν… αυγό, κλαμπ τύπου Ντινάμο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και το «τριφύλλι» είναι σε «διαδικασία επιστροφής».

Αφήνουμε, όμως, την πρεμιέρα. Απόψε, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κόντρα στην Εστορίλ, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει έναν και μόνο στόχο. Να φύγει με βαθμούς, άντε βαθμό, στη χειρότερη, από την Πορτογαλία. Η ήττα θα είναι καταστροφική. Η αντίπαλος του «τριφυλλιού» δεν τρομάζει. Αυτό δεν σημαίνει, ότι τα πράγματα θα είναι και απλά. Οντας μόλις 15η στο πρωτάθλημα της και με άμυνα που «μπάζει» από παντού (14 γκολ σε έξι αγώνες), η Εστορίλ είναι ένα σύνολο που αν παίξεις έξυπνα απέναντί του και με σωστό πρέσιγνκ μπορείς να κάνεις τη ζημιά. Από την άλλη, χρειάζεται και προσοχή στα μετόπισθεν. Η επίθεση των Πορτογάλων και δη τα εξτρέμ (Σεμπά, Κούκα) είναι εξαιρετική. Γι’ αυτό και η λογική λέει ότι οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν συντηρητικά και κλειστά και στη συνέχεια θα κοιτάξουν να «χτυπήσουν».

Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει ένα 4-2-3-1 με Πράνιτς, Λαγό ως αμυντικούς μέσους, ενώ προορίζει και τον Μπαϊράμι για βασικό. Στόχος του Ελληνα τεχνικού είναι η αντεπίθεση. Η γρήγορη αντεπίθεση. Με αυτό το πλάνο θεωρεί ότι μπορεί να φύγει με χαμόγελα από την Πορτογαλία. Τα υπόλοιπα, στο χόρτο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ