ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Καλός βαθμός για Σλότερ

Πολύ καλός χθες ο Αμερικανός, μοίρασε υποσχέσεις για τη συνέχεια σε μια «δύσκολη» σεζόν που περιμένεις να σου βγουν πολλά «λαχεία». Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Καλός βαθμός για Σλότερ

Νέος Νίκολας (όπως τον αποκαλεί σήμερα η «Πράσινη») δεν ξέρουμε αν βγει ο AJ Σλότερ αλλά σε σύγκριση με τον απόφοιτο του Μέριλαντ ο τωρινός σούτινγκ γκαρντ του μόνιμου πρωταθλητή όντως μοιάζει στο στυλ που πατά παρκέ κι εκτελεί.

Αν μάθει να παίζει και την άμυνα που απέδιδε ο Νίκολας (προσπαθώντας να μάθει τον καινούργιο του ρόλο ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ μέχρι την άνοιξη του 2009, αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά έχοντας συνεχώς πάνω από το κεφάλι του τον Ομπράντοβιτς να τον πιέζει), μια χαρά μεταγραφή θ’ αποδειχτεί ο τύπος. Στην επίθεση με τον Παππά στο «1» και την έφεση του Έλληνα γκαρντ να κυνηγά διαρκώς το μπάσιμο θέλοντας να εκμεταλλευτεί άλμα, ταχύτητα, γερό κορμό  ο Αμερικανός μπορεί να κάνει θραύση σε περίπτωση που ο πρώτος «μαζέψει» την προσοχή των αντιπάλων.

Βέβαια άλλες οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού κι άλλες της Σαλόν στη Γαλλία, ενώ στην Ευρωλίγκα (από την οποία δεν έχει «μυρωδιά») τα πράγματα θα είναι ζόρικα αφού θα τον περιμένουν οξυδερκείς κοντοί έτοιμοι να τον «καταπιούν».  Συγκριτικά με τους συντρόφους του στα γκαρντ ο Αμερικανός είναι αυτός με το καλύτερο σουτ, περιμένουμε να γίνει καλά ο Νέλσον που θα φορέσει  στολή αμυντικού εξολοθρευτή, με τον αρχηγό να είναι μάστερ στη δημιουργία και τον Παππά να συνεισφέρει στην επίθεση με την ταχύτητα του, μιας κι είναι ο μοναδικός από τους κοντούς που γουστάρει το «ξύλο», ορμώντας προς την ρακέτα.

Τέσσερις γκαρντ με διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν ν’ «ανακατευτούν» στο βασικό σχήμα εξυπηρετώντας τα σχέδια του κόουτς που μάλλον θα πετούσε στα ουράνια αν η διοίκηση του έφερνε το Νικ Καλάθη που σ’ ΟΛΟΥΣ τους τομείς (άμυνα, δημιουργία, σουτ) παίρνει από καλό έως άριστο βαθμό γι αυτό άλλωστε και το κασέ του είναι αλμυρό!

Επιπλέον κανείς από τους παραπάνω δεν θα έχει μεγάλο ρόλο συμμετοχής (εξαιρείται η παρουσία του Διαμαντίδη στα κομβικά παιχνίδια), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πάρει λεπτά κι ο Λευτέρης Μποχωρίδης ώστε να δικαιωθεί το πλάνο της διοίκησης που θέλει περισσότερους γηγενείς να μπαίνουν σιγά-σιγά στο κάδρο!

Οι εντυπώσεις που άφησε χθες ο Σλότερ ήταν καλές, ο Μπατίστα καιρό τώρα τελειώνει τα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων/ριμπάουντ δείχνοντας ότι θα βοηθήσει, μακάρι το σκάουτινγκ του προπονητή να είναι στοχευμένο κι οι αθλητές να συνεισφέρουν, άλλωστε όταν κατεβάζεις τον πήχη και πετσοκόβεις το μπάτζετ είναι απαραίτητο να βγουν τα λαχεία που τραβάς ακόμα κι αν άπαντες στην ομάδα έχουν ρίξει τους τόνους υπερθεματίζοντας διαρκώς την ανάγκη ν’ αναδείξει ο Εξάστερος τους νεαρούς του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διοίκηση από το 2012 ξεκαθάρισε πως οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν οι επιλογές στις μεταγραφές δεν ήταν άσχημες (Ματσιούλις, Λάσμε, Γκιστ, Μπράμος εκτόξευσαν το κασέ τους και μας έκαναν να ξεχάσουμε Μπανκς, Αρμστρονγκ, Καπόνο, Κίτσεν που πέρασαν και δεν ακούμπησαν)  κι ας στραβομουτσουνιάζαμε στο άκουσμα των ονομάτων τους, δεν ήταν εύκολη η μετάβαση από τα μεγαλεία στις…οικονομικές λύσεις.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ