ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Όχι μεγάλα λόγια… πολλή δουλειά»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χαρακτήρισε ως δύσκολο εγχείρημα την ανανέωση που πραγματοποιεί ο Παναθηναϊκός έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ενώ έχρισε ως φαβορί τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Όχι μεγάλα λόγια… πολλή δουλειά»

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στη… νέα εποχή της ομάδας τονίζοντας πως χρειάζεται πολύ δουλειά και υπομονή και όχι μεγάλα λόγια, ενώ τόνισε πως η ομάδα θα έχει την στήριξη του κόσμου και φέτος, όπως την είχε πάντοτε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα αποσυρθεί ανέφερε ότι δεν το σκέφτεται ακόμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο «3D» στο «Goal»:

«Θα είναι μια δύσκολη σεζόν. Μας λείπουν συνέχεια πολλοί παίκτες. Δεν έχουμε κατορθώσει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχουμε μια νέα ομάδα με νέα παιδιά, που θέλει χρόνο για να είναι πανέτοιμη και να γίνει ομάδα. Θέλουμε υπομονή και χρόνο.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.661 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν θέλω να μιλάω για φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά αν δούμε τα πράγματα με δεδομένο το σήμερα, ο Ολυμπιακός είναι φαβορί. Έχει κρατήσει τον κορμό του και αυτόν τον κορμό τον έχει ενισχύσει με κάποιες σημαντικές και ποιοτικές προσθήκες. Στην Ευρωλίγκα κάθε χρονιά λέγαμε ότι θέλουμε πρώτα απ’ όλα να είμαστε στο Final 4. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όμως.

Αυτό που θέλουμε είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια ξεκινούσε την κάθε αγωνιστική σεζόν με στόχους να πάει ως το Final 4 στην Ευρωλίγκα και να διεκδικήσει εκεί το τρόπαιο και στην Ελλάδα να κατακτήσει το νταμπλ.

Ωραίοι είναι αυτοί οι στόχοι, αλλά κάθε φορά πρέπει να κοιτάς το τι μπορείς να πετύχεις, τι μπορείς να διεκδικήσεις, τι αναζητάς και το πώς βλέπεις το παρόν και το μέλλον. Η επιλογή μας το καλοκαίρι ήταν να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα, βασισμένη σε έναν κορμό από νέους Έλληνες παίκτες. Μια ομάδα που θα έχει το βλέμμα στο μέλλον. Μια ομάδα που χτίζεται για το μέλλον.

Δεν είναι εύκολο αυτό. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα που χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή. Και επίσης χρειάζεται να κατανοήσει ο κόσμος ότι δημιουργείται ο Παναθηναϊκός της επόμενης μέρας και των επόμενων ετών και ότι πρέπει να είναι όλοι στο πλευρό μας όπως έκαναν πάντα. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Λέμε ότι θα δουλεύουμε σκληρά, θα δίνουμε κάθε φορά ότι καλύτερο έχουμε και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μπορεί η ομάδα να πετυχαίνει κάθε στόχο που έχει θέσει».

Σχετικά με το πότε θα αποσυρθεί, ο 34χρονος άσος δεν ήταν σαφής: «Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Κάποια στιγμή θα έρθει και η απόφαση να σταματήσω. Μα δεν το έχω στο μυαλό μου τώρα και δεν μπορώ να το έχω. Δεν το σκέφτομαι. Το μόνο που σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή είναι να είμαι καλά και να βοηθάω την ομάδα. Αυτό μόνο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.