ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πρεμιέρα με νίκη και αποθέωση (Pics)

Οι «πράσινοι» έκαναν νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στην αξιόμαχη Νέα Κηφισιά, επικρατώντας με 76-66. Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ο Σλότερ με 18 πόντους, με συμπαραστάτες τους Μπατίστα με 14 και Γιάνκοβιτς με 10 πόντους αντίστοιχα.

Πρεμιέρα με νίκη και αποθέωση (Pics)

Μπροστά σε αρκετό κόσμο (περίπου 7.000) που πήγε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να αποθεώσει την ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε πρεμιέρα στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι παρά τις απουσίες των Παππά και Διαμαντάκου και Χαραλαμπόπουλου, επικράτησαν της ΑΕΝΚ, με 76-65 και με τους νέους παίκτες της ομάδας, να είναι αρκετά ορεξάτοι και να έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για τη Νέα Κηφισιά, ξεχώρισε ο Τσαλδάρης με 14 πόντους.

Το ματς

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρέταξε αρχική πεντάδα τους Σλότερ, Διαμαντίδη, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Μπατίστα.

Από τα πρώτα λεπτά του τζάμπολ το «τριφύλλι» ανέλαβε τα ηνία στο σκοράρισμα και στο 5′ βρέθηκε να προηγείται με (5-0) με καλάθια των Γιάνκοβιτς και Σλότερ με τρίποντο, για να ακολουθήσει μια εντυπωσιακή φάση και κάρφωμα του Μπατίστα για το (7-4), πριν το πρώτο τάιμ άουτ.

Στη συνέχεια ο Μαυροβούνιος τεχνικός πέρασε στο παρκέ τον Μποχωρίδη και τον Γκιστ, αλλά αυτός που «μάτωνε» συνέχεια το καλάθι της Νέας Κηφισιάς, συνέχισε να είναι ο Γιάνκοβιτς που φάνηκε ορεξάτος στα πρώτα λεπτά.

Συμπαραστάτης στο σκοράρισμα ήταν και ο Σλότερ που ανέβασε το σκορ στο (12-6), πριν έλθει ο Τσαλδάρης και με τρίποντο μειώσει για το (12-9) στο 8′.

Ένα καλάθι και φάουλ του Μποχωρίδη ανέβασε τη διαφορά στο (15-11) αλλά ο Πεσάκοβιτς μείωσε ξανά με λέι απ για το (15-11), που ήταν και το σκορ για το 1ο δεκάλεπτο.

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα κλέψιμο του Μπατίστα και ένα τρίποντο του Μπλούμς για το (18-11) και συνεχίστηκε με ένα φόλοου του Γκιστ για το (20-11) στο 12′.

Οι παίκτες της Κηφισιάς προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά ήταν αρκετά επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, δίνοντας αρκετά εύκολα ριμπάουντ στους παίκτες του «τριφυλλιού».

Ακολούθησε ένα αυτοκαλάθι του Διαμαντίδη και ένα φόλοου κάρφωμα του Γκιστ για το (22-13), πριν έρθει ο Μπλουμς και μ’ ένα ακόμα τρίποντο οδηγήσει τις ομάδες σε τάιμ άουτ,  με το σκορ στο (25-13) και με το «τριφύλλι» να έχει για πρώτη φορά στο ματς διψήφια διαφορά πόντων.

Ο Γκιστ συνέχισε την κυριαρχία του κάτω από τα δύο καλάθι και μετά από ένα ριμπάουντ στην άμυνα, ανέβασε με τρίποντο το σκορ στο +15, (28-13) στο 15′, πριν ανεβάσει κι άλλο τη διαφορά στο +17 με ωραία ενέργεια κοντά στο καλάθι.

Κάπου εκεί αντέδρασαν οι Κηφισιώτες και με ένα μικρό σερί (5-0) κατέβασαν τη διαφορά στο -13, για το (31-18).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με καλάθια εκατέρωθεν να βρίσκουν στόχο, με το σκορ να κλείνει ο Μπλουμς με το τρίτο εύστοχο τρίποντο του, για το (39-24).

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε, καθώς οι Σλότερ και Διαμαντίδης με τρίποντα, ανέβασαν τη διαφορά στο +18, για το (45-27), για να απαντήσει η Κηφισιά και αυτή με τρίποντο για το (45-30) στο 23′ και με δίποντο του Κακιούζη στη συνέχεια να μειώσει κι άλλο για το (45-32), πριν έρθει ο Γιάνκοβιτς και με τρίποντο στείλει τη διαφορά στο +16, για το (48-32).

Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Μπατίστα που με προσωπικά καλάθια, ανέβασε το σκορ για τους «πράσινους» κάνοντας στο 29′ του ματς, το (56-39), για να ακολουθήσουν δύο άστοχα τρίποντα από Μπλουμς και Διαμαντίδη.

Ο Μπατίστα σημείωσε το (58-43), πριν απαντήσει η Κηφισιά με τον Μαυροειδή για το (58-45), το οποίο ήταν και το σκορ του 3ου δεκαλέπτου.

Το 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, ξεκίνησε με τρίποντο του Πεσάκοβιτς για το (58-48), με τον Σλότερ να σκοράρει στη συνέχεια για το (60-48).

Για να ακολουθήσει το 3ο φάουλ του Μπλουμς μετά το άστοχο σουτ δύο πόντων του Γκιστ και το γκολ-φάουλ του Ντούβνιακ που έριξε μετά από πολύ ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό -9 για το (60-51), αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς σε τάιμ άουτ.

Με την επαναφορά των παικτών στο παρκέ, ο Διαμαντίδης σκόραρε από τα 6,75 για το (63-50), όμως εκ νέου η Κηφισιά μείωσε και αυτή με τη σειρά της με τρίποντο για το (63-54) στο 34′ του ματς.

Ο Σλότερ πατώντας τη γραμμή του τριπόντου έστειλε στο +11 τη διαφορά,  γράφοντας το (65-54), όμως ακολούθησαν δύο λάθη στις επόμενες επιθέσεις για τους «πράσινους» που άφησαν την ΑΕΝΚ «μέσα» στο ματς.

Η Κηφισιά δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό, καθώς ακολούθησε το «τριφύλλι» στα λάθη στη δικιά της επίθεση. Το σκορ ανέβασε με καλάθι και φάουλ ο Μποχωρίδης για το (68-54), πριν έρθει ο Μπατίστα και σημειώσει το (70-55) στο 37′.

Η Κηφισιά με τον Κακιούζη μείωσε σε (70-61), πριν έρθει ο Σλότερ με λέι απ μετά από κλέψιμο να στείλει το ματς στο +11 για το (72-61), κλειδώνοντας παράλληλα και τη νίκη για το «τριφύλλι».

Έτσι το τελικό σκορ, βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 76-66, απέναντι στην αξιόμαχη Νέα Κηφισιά και τον κόσμο μέσα σε αποθέωση να ζητάει, πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 58-45, 76-66.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 18 (2), Μποχωρίδης 6, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 1, Λούντζης, Διαμαντίδης 9 (2), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 14 (10 ριμπ.), Κόνιαρης, Μπλουμς 9 (3).

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Καυκής 6 (2), Γιούιν 2, Λιακόπουλος 1, Πόποβιτς 4, Πεσάκοβιτς 7 (1), Μαυροειδής 9, Ψαθάς 10, Μελισσαράτος, Κακιούζης 10 (2), Τσαλδάρης 14 (4), Ντούβνιακ 3, Ντέιβις.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - Í ÊÇÖÉÓÉÁ / PANATHINAIKOS - N.KIFISIA
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - Í ÊÇÖÉÓÉÁ / PANATHINAIKOS - N.KIFISIA
1182773
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - Í ÊÇÖÉÓÉÁ / PANATHINAIKOS - N.KIFISIA
1182823

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ