ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η Εθνική, ο Τζαλακώστας και ο… Αναστασίου

Αφού στην ΕΠΟ ήθελαν προπονητή παιδαγωγό για τους μικρούς γιατί δεν πρότειναν παράλληλη εργασία στον Αναστασίου;

Η Εθνική, ο Τζαλακώστας και ο... Αναστασίου

Καιρό τώρα αναρωτιούνται στον Παναθηναϊκό πως γίνεται να μην καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παιδιά που έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν (Κλωναρίδης, Λαγός, Κουτρουμπής) και στη θέση τους να είναι ποδοσφαιριστές χωρίς ούτε ένα …δευτερόλεπτο συμμετοχής σε αγώνες (Κώστας Φορτούνης ας πούμε).

Βλέποντας, πάντως, το μπάχαλο των τελευταίων ημερών στην εθνική, μάλλον θα λένε …ευτυχώς στο Κορωπί που η «αρρώστια» δεν μεταδόθηκε στους «πράσινους». Όσα λέγονται για «φράξιες», «μανατζεριλίκια», «κουμπαριές», κάκιστες σχέσεις των διεθνών με τον προπονητή παραπέμπουν σε πέτρινα χρόνια, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν του κλώτσου και του μπάτσου ενώ τα παιχνίδια του αντιμετωπιζόταν ως αγγαρεία (!) ακόμα και σε μέρες που παικταράδες φορούσαν το εθνόσημο και θα μπορούσαν εύκολα να προσφέρουν επιτυχίες! Ιστορικά η Ελλάδα παρουσίαζε αποτελέσματα μόνο όταν τιθασσευόταν το «εγώ» των ποδοσφαιριστών από προπονητές που δημιουργούσαν «οικογενειακά» σύνολα.

Συνέβη παλιότερα με τον Αλκέτα Παναγούλια, συνεχίστηκε ΜΟΝΟ από Ρεχάγκελ, Σάντος με θαυμάσια αποτελέσματα (σερί προκρίσεις σε Euro, Μουντιάλ, συν το έπος της Πορτογαλίας). Κρίνοντας την εικόνα της λίγκας μας που από το 1996 διαφεντεύεται απ’ το ίδιο σύστημα, η σταθερότητα της γαλανόλευκης για μια δεκαετία ακουμπά τα όρια του μεταφυσικού!

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.108 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό μάλλον δεν άρεσε στους «χαλίφηδες», ούτε φυσικά ο Σάντος, ο Κατσουράνης, το …«πράσινο» επιτελείο (Βόκολος, Φύσσας), οπότε τώρα ας απολαύσουν την ομάδα να γίνεται πασαρέλα υπέρβαρων, Διαμαντάκων και Φορτούνηδων! Έχει χαθεί για τα καλά η μπάλα στην ομοσπονδία αν κρίνουμε από τις χθεσινές ατάκες του πρόεδρου Σαρρή στον Sport-FM, με κορυφαία αυτή για την επιλογή Τζαλακώστα στην εθνική Νέων λόγω …ηλικίας! Μα αν ήθελαν προπονητή να συγκεντρώνει τον σεβασμό της πιτσιρικαρίας χωρίς οι παίκτες να τον θεωρούν και κολλητό τους έπρεπε να προτείνουν παράλληλη εργασία στον …Αναστασίου! Μια χαρά δεν τα πήγε πέρσι ο κόουτς μ΄ ένα σωρό εφήβους στη δούλεψή του, εφαρμόζοντας άριστα την τακτική «μαστίγιο και καρότο»;

Για ρωτήστε και τον Στέφανο Καπίνο που κάποια στιγμή πήγε να ορθώσει μπόι αλλά κάθε παρόμοια σκέψη του κόπηκε μαχαίρι, «τρώγοντας» πάγκο μέχρι τον Ιανουάριο.

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.