ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Με το δεξί και… all wright! (Pics)

Ο Παναθηναϊκός τήρησε την υπόσχεσή του και παρουσιάστηκε έτοιμος στο πρώτο φετινό ραντεβού στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της Τουρόβ (84-77). Θετικό ντεμπούτο από τον Τζούλιαν Ράιτ. Πρώτοι σκόρερ οι Σλότερ και Παππάς, οι οποίοι σημείωσαν από 16 πόντους.

Με το δεξί και… all wright! (Pics)

Τα πρώτα δείγματα δουλειάς έχουν αρχίσει να φαίνονται στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με τη συμπαράσταση περίπου 10.000 φίλων του, ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της  Τουρόβ με 84-77.

Οι πράσινοι με σαφώς περισσότερες λύσεις μπήκαν δυναμικά και έδειξαν με το… καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε τη χαρά να δει σχεδόν όλους τους παίκτες του να δίνουν σημαντικές λύσεις στην ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο οι Διαμαντίδης και Φώτσης έμειναν άποντοι, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα Τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος στα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε σημείωσε 4 πόντους, μάζεψε τέσσερα «σκουπίδια» και υπέπεσε σε ένα λάθος.

Η Τουρόβ που τα περίμενε όλα από τον Κόλινς πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στην επανάληψη 73-71, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Σλότερ να κάνει μεγάλο παιχνίδι δεν της άφησε άλλα περιθώρια αντίδρασης και με τρίποντο του Παππά ξέφυγε στο φινάλε και πήρε μια δίκαιη νίκη.

Το μάτς

Με αρχική πεντάδα τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστα ξεκίνησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς το «τριφύλλι» στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα.

Το ματς για τους «πράσινους» ξεκίνησε με άστοχο τρίποντο του Γκιστ και στη συνέχεια άστοχο σουτ δύο πόντων του Εστεμπάν Μπατίστα.

Οι «πράσινοι» έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους στους πρωταθλητές πολωνούς, καθώς στις δύο επιθέσεις τους, έπαιξαν ασφυκτική άμυνα που οδήγησαν τους παίκτες της Τουρόβ, σε βεβιασμένες προσπάθειες.

Το πρώτο καλάθι του «τριφυλλιού» το σημείωσε ο Εστεμπάν Μπατίστα με τους πολωνούς να ισοφαρίζουν γρήγορα και να περνάνε μπροστά με 4 συνεχόμενους πόντους του Ζιγκεράνοβιτς.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, ήταν ιδιαίτερα νευρικές και άστοχες σε σουτ, όμως ξανά ο Μπατίστα έφερε το ματς στα ίδια για το (4-4) στο 7’, πριν έρθει ο Κόλινς και δώσει ξανά το προβάδισμα στην Τουρόβ.

Ο Σλότερ σημείωσε το (6-4) με το ματς να έρχεται ξανά στην απόλυτη ισορροπία με καλάθι του Κόλινς για το (6-6) και στη συνέχεια ο Ζιγκεράνοβιτς, έδωσε το προβάδισμα στην Τουρόβ για το (6-8).

Με μια βολή ο Γκιστ σημείωσε το (7-8), με τους «πράσινους» να εξακολουθούν να παίζουν καλές άμυνες και σε συνδυασμό τα 5 ομαδικά φάουλ των Πολωνών, πήγαν γρήγορα στις βολές.

Ο Γιάνκοβιτς με 2/2 έκανε το (9-8), για να ξανάρθει ο ίδιος και με προσωπικές ενέργειες  να ανεβάζει το σκορ στο (14-8).

Δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του 1ου δεκαλέπτου, έκανε το ντεμπούτο του και ο Τζούλιαν Ράιτ, μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο, όμως ήταν άστοχος στην πρώτη του προσπάθεια για σουτ δυο πόντων.

Οι Πολωνοί στη συνέχεια μάζεψαν τη διαφορά για το (14-12), πριν έρθει ο Μποχωρίδης και με φόλοου να βάλει ξανά το «τριφύλλι» στο +4 για το (16-12).

Το δεκάλεπτο έκλεισε με το «τριφύλλι», να βρίσκεται μπροστά στο σκορ καθώς ο Ράιτ με όμορφο καλάθι, έκανε το (18-14).

Το 2ο δεκάλπετο ξεκίνησε με εντυπωσιακές φάσεις για τον Ράιτ, καθώς στην άμυνα έκοψε εντυπωσιακά τον Κούλιτζ και στην επίθεση σημείωσε το (20-14).

Οι παίκτες της Τουρόβ, στη συνέχεια ανέλαβαν πρωτοβουλίες και μετά το (26-18) με σερί 8-0 ισοφάρισαν σε (26-26) πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες σε τάιμ άουτ.

Ο Τζέιμς Γκιστ έδωσε ξανά το προβάδισμα στο «τριφύλλι» για το (28-26), πριν έρθει ο Κούλιτζ και με μια βολή να μειώσει για το (28-27), ακριβώς στο πεντάλεπτο της 2ης περιόδου.

Στη συνέχεια μια τεχνική ποινή που δέχθηκε ο «γνωστός» μας Κόλινς, έστειλε τον Μπλουμς στις βολές για (33-29), πριν έρθει ξανά ο Λετονός και με τρίποντη βόμβα ανεβάσεις το σκορ στο (36-29) στο 17’.

Οι παίκτες της Τουρόβ, εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια του «τριφυλλιού» και μάζεψαν εκ νέου τη διαφορά για το (36-32), με δύο βολές του Τέιλορ αρχικά και με καλάθι δυο πόντων του Κόλινς στη συνέχεια.

Με παλικαρίσιο καλάθι, ο Γιάνκοβιτς ανέβασε τη διαφορά στο +4 για το (38-34), πριν έρθει ο Παππάς μετά από ασίστ του Σλότερ να σημειώσει το (40-34), 45’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Με μια βολή του Κούλιτζ η Τουρόφ μείωσε για το (40-35), όμως ο Γιάνκοβιτς είχε κέφια και λιγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +7 για το (42-35).

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δυο λάθη στην επίθεση για το «τριφύλλι» και με τους Πολωνούς να υποκύπτουν σε 3 ομαδικά φάουλ γρήγορα.

Το πρώτο καλάθι στο β’ μέρος το πέτυχε ο Σλότερ με τρίποντο για το (45-35) και για πρώτη φορά έδωσε διψήφιο πόντων προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» ήταν ιδιαίτερα ζεστοί καθώς αρχικά ο Σλότερ και στη συνέχεια ο Παππάς με τρίποντο, σημείωσαν το (50-38) στο 23’.

Το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού, συνέχισε ο Γιάνκοβιτς που με σουτ από μέση απόσταση έγραψε το (52-38) με τη διαφορά για πρώτη φορά στο +14.

Η Τουρόβ, μείωσε για το (52-40), καθώς οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν γρήγορα τέσσερα ομαδικά φάουλ.

Ο Σλότερ επανέφερε το +14 για το (54-40), με τον Μοντοβεάνου, να μειώνει κατά ένα πόντο, για το (54-41).

Ο Μπατίστα στη συνέχεια σημείωσε με 4 συνεχόμενους πόντους το (60-46), με τον Κόλινς να ματώνει από πλευράς Πολωνών το καλάθι του «τριφυλλιού» για το (60-50), πριν πάνε οι δυο ομάδες σε τηλεοπτικό τάιμ άουτ.

Παρόλα αυτά στο 27’ το σκορ ήταν 60-48, με την Τουρόβ να κατεβάζει τη διαφορά στο -9 (60-51).

Κάπου εκεί ο Σλότερ επανέφερε την τάξη, αφού με τρίποντο σημείωσε το (63-51), όμως οι Πολωνοί δεν τα παράτησαν, αφού με επιμέρους σκορ 8-3 μείωσαν για το (68-59) αρχικά και μετά σε (68-62) με τρίποντο του Τέιλορ.

Στη συνέχεια ο Φώτσης με τρίποντο έδωσε αέρα εννέα πόντων για το (71-62) πριν έρθει ξανά ο Τέιλορ με νέο τρίποντο να μειώνει σε (71-65), πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Το ματς στη συνέχεια, απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι, αφού παρά το καλάθι του Γιάνκοβιτς για το (73-65), οι παίκτες της Τουρόβ δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν αρχικά για το (73-69) και στη συνέχεια για το (73-71).

Όμως ο Παππάς έδωσε τη χαριστική βολή, ευστοχώντας σε τρίποντο για το (76-71) με τον Γκιστ δευτερόλεπτα αργότερα να βγάζει μια εντυπωσιακή φάση για το (78-72).

Το ματς στο τελευταίο λεπτό, οδηγήθηκε στις βολές, για να έρθει εν τέλει το τελικό 83-77 και η νικηφόρα πρεμιέρα για το τριφύλλι αν και στο φινάλε ήταν δύσκολη.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 42-35, 68-59, 84-77.

Παναθηναϊκός (Ντ. Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 16, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 13, Φώτσης 3, Παππάς 16, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 7 (6ρ.), Μπατίστα 10 (7ρ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς 11, Ράιτ 4.

Τουρόβ (Μ. Ραΐκοβιτς): Κόλινς 23 (9ρ.), Κούλιγκ 17 (7ρ.), Κιλίνσκι 10, Καρόλακ, Γιαραμάζ 3, Γκοσποντάρεκ, Βισνιέφσκι, Μολντοβάνου 5, Νίκολιτς, Τέιλορ 9, Ζιγκεράνοβιτς 10.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
1183673
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
1183684
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÏÕÑÏÂ ÆÃÊÏÑÆÅËÅÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - TUROW ZGORZELEC

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ