ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πέρασε άνετα από τη Ρόδο (Pics)

Το 2χ2 έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Κολοσσό επικρατώντας σχετικά εύκολα με 81-61 στη Ρόδο, μένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της Α1 μπάσκετ. Πρώτοι σκόρερ για το τριφύλλι, οι Μπατίστα και Γιάνκοβιτς που σημείωσαν από 12 πόντους αντίστοιχα.

Πέρασε άνετα από τη Ρόδο (Pics)

Τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ζευγάρωσε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε στη Ρόδο του Κολοσσού με σκορ 81-61. Παράλληλα έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας (Εκκρεμεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ).

Πρώτα βιολιά για τον Παναθηναϊκό, ήταν οι Εστεμπάν Μπατίστα και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς που σημείωσαν από 12 πόντους, με τον Έι Τζέι Σλότερ να τους ακολουθεί με 11. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε την επανεμφάνισή του σε ματς του τριφυλλιού, ενώ γι’ ακόμα ένα ματς, θετική απόδοση είχε ο Τζούλιαν Ράιτ.

Το ματς

Μ’ ένα άτυπο διαγωνισμό από τα 6,75, ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά με τον Κολοσσό να προηγείται 10-8 στο 4′.

Τα τρίποντα (με Διαμαντίδη και Φώτση) συνεχίστηκαν και ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ με 16-10. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τους Ροδίτες να μην αφήνουν το τριφύλλι να ξεφύγει αφού με επιμέρους σκορ 7-1, κατάφεραν στη λήξη του 1ου δεκαλέπτου, να ισοφαρίσουν σε 17-17 (με τρίποντο του Μπούλιαν). Με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου οι πράσινοι πήγαν περισσότερο μέσα στην ρακέτα και ξέφυγαν με +6 (20-26). Γκιστ και Σλότερ συνέχισαν να… ματώνουν το καλάθι του Κολοσσού και με όπλο την άμυνα η διαφορά έφτασε στο +15 για το (25-40).

Παράλληλα οι πράσινοι συνέχισαν ζεστοί και στην επίθεση και παρά το ροτέισον του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δεν έχαναν το ρυθμό έκλεισαν το ημίχρονο στο +18 (30-48).

Τα γρήγορα τρία προσωπικά φάουλ του Μπατίστα, έδωσαν την ευκαιρία στον Ιβάνοβιτς, να δει το Ράιτ περισσότερο χρόνο αγωνιζόμενο, με τον Αμερικανό να πιάνει την ευκαιρία, παράλληλα, η διαφορά σ’ εκείνο το διάστημα εκτοξεύτηκε στο +24 (32-56). Κάπου εκεί οι πράσινοι χαλάρωσαν, με τον Κολοσσό να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει στους -13 με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου για το (48-61).

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τζέιμς που ήταν από τους διακριθέντες για την ομάδα του Κολοσσού, έφερε τη διαφορά στους 10 (51-61), όμως γρήγορα το τριφύλλι, με δυο τρίποντα των Μπλουμς και Φώτση, επανέφεραν την τάξη και παράλληλα έσβησαν κάθε ελπίδα για επανάκαμψη του Κολοσσού.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ήταν απλώς διαδικαστικά, με το ροζ φύλλο αγώνα να ‘χει κριθεί κι απλώς τον Μπατίστα να διευρύνει τη στατιστική του με προσωπικούς πόντους, την ώρα που ο αρχηγός των Ροδιτών, ο Τσάμης διαμόρφωσε το τελικό 61-81.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 30-48, 48-61, 61-81

Κολοσσός Ρόδου (Κουταλιανός): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 2, Σιόλογκας, Καρίμ 3, Τζέιμς 21, Σμιθ 9, Στεφανίδης 9, Λίντεν, Τσάμης 7, Χέιγκινς, Κανίτσης, Μπούλιαν 10

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11, Μποχωρίδης 2 (5ασίστ), Γιάνκοβιτς 12, Φώτσης 9, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7 (5ασίστ), Γκιστ 8, Μπατίστα 12 (9ρ.), Μπλουμς 9 (3), Ράιτ 9 (5ρ.).

ÖÙÔÓÇÓ  ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   (BASKET LEAGUE 2014-2015)
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ / KOLOSOS - PANATHINAIKOS
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ / KOLOSOS - PANATHINAIKOS
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ / KOLOSOS - PANATHINAIKOS
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ / KOLOSOS - PANATHINAIKOS
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ / KOLOSOS - PANATHINAIKOS
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÐÁÏ / KOLOSOS - PANATHINAIKOS

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ