ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Επανάληψη σκηνικού

Αύριο τα πρωτοσέλιδα τους θα ξαναγράφουν για «πεντάρες» επί του ΠΑΟ που «φτωχός», είτε ντεφορμέ, είτε γεμάτος εφήβους είναι αήττητος στον Πειραιά επί Μαρινάκη. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής

Επανάληψη σκηνικού

Όπως μετά τη λήξη του αγώνα με την Ατλέτικο ο συμπαθέστατος παππούς βρήκε ευκαιρία ν’ ασχοληθεί με Παναθηναϊκό, επενδύσεις και τρεις ισάξιες ενδεκάδες έτσι χθες ο «Καίσαρας» του  ποδοσφαίρου μας αναφερόταν στους κυπελλούχους κι ας είχαν οι ρεπόρτερ ένα σωρό ερωτήσεις για την μαγκιόρικη (ομολογουμένως) επικράτηση επί της Γιούβε.

Φαινομενικά έχουν τεράστια ευκαιρία να πατσίσουν το περσινό τρίμπαλο όταν παραμονές του ντέρμπι φώναζαν (ως συνήθως) για επίδειξη δύναμης και μετά το έργο γύρισε επειδή (και καλά) δεν τους ένοιαζε το ματς με τόσο μεγάλη διαφορά βαθμών που είχαν! Βέβαια εν ώρα αγώνα στις εξέδρες παιζόταν διαφορετικό έργο ΑΠΟΛΥΤΑ εναρμονισμένο με την ψυχολογία του πύρινου κόσμου που χρόνια τώρα προσδοκά μια εμφατική νίκη απέναντι σε 18χρονα (Καπίνο, “30”, Μαυρία, Ρισβάνη), Κουίνσιδες, Μπαρμπαρούσηδες και Παπέ Σο, πλην όμως επί Μαρινάκη το τριφύλλι παραμένει αήττητο εκεί κάτω.

(http://www.youtube.com/watch?v=GFRf7u0crw4 )

Φαντάζεστε τι ομορφιές θ’ απολαύσουμε αν την Κυριακή ξαναστραβώσει το έργο (και το “Χ” είναι ήττα γι αυτούς) και τα παιδάκια του ποδοσφαίρου ακολουθήσουν το κατόρθωμα εκείνων του μπάσκετ;

Την περασμένη σεζόν, πάντως, με τον ΟΣΦΠ πρωταθλητή απ’ τον Οκτώβρη ο λαός του … αυτοκράτορα (που δεν λυγά ποτέ, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας) στόλισε με θρυλικά γαμωσταυρίδια τους “γκαλάκτικος” (που σημειωτέον απ’ το 1997 έχουν χάσει μόλις δύο τίτλους κι αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ λόγω Δούρου και “παράγκας Πατέρα”), φανερώνοντας μέρος του σκηνικού που θα εκτυλιχτεί στο Φάληρο αν το ματς δεν έρθει “άσος”. Για να μην κοροϊδευόμαστε, δύσκολα ένας ουδέτερος θα δώσει τύχη στον φιλοξενούμενο, με τους αντιπάλους να έχουν έδρα, ψυχολογία, φόρμα, περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις, μια μέρα παραπάνω ξεκούρασης, διαιτησία (;) υπέρ, χώρια οι απουσίες Μπεργκ/Μέντες των πλέον κομβικών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ.

Συγκριτικά με το τελευταίο ντέρμπι ο “αιώνιος” έχει χρησιμότερους αθλητές στον άξονα (μόνο από θέμα όγκου να το πάρεις, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Λαγός φτάνουν δεν φτάνουν στο … στέρνο Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς που βοηθούν μπρος-πίσω την ομάδα τους), γκολκίπαρο στο πικ της φόρμας του (τι “έβγαλε” χθες ο άνθρωπος!), υστερεί σε ταχύτητα στην άμυνα και δεν έχει σε φόρμα τον Μήτρογλου που όμως όποτε βλέπει τριφύλλι αφηνιάζει!

Κατά τ΄ άλλα το σκηνικό είναι ίδιο με το περσινό… ο Μίτσελ (όντας χρόνια διαλεχτό μέλος της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη) τους έχει μεταγγίσει μέρος του κοσμοπολίτικου και “no fear” αέρα του, εντός έδρας παίζουν με προσήλωση καταφέρνοντας (και) με τη βοήθεια της τύχης (πάντα χρειάζεται απέναντι στα μεγαθήρια) να παίρνουν αποτελέσματα.

Την Κυριακή ο Ισπανός αποκλείεται να παίξει με τρία ανασταλτικά χαφ αφού απέναντί του έχει αντίπαλο που τρεκλίζει αμυντικά κι έτσι ένας εκ των Εντιγκά, Μιλιβόγιεβιτς θα δώσει τη θέση του σε Διαμαντάκο, Τζιμάκο ή Αφελάι. Με τους Τορινέζους ο κόουτς ξέροντας ότι θα πιεστεί έβαλε πολλούς παίκτες στον άξονα για να ελέγξουν το χώρο δραστηριότητας του Πίρλο.

Ο Ιταλός μαέστρος αποκόπηκε από τους συμπαίκτες του, φάνηκε μονάχα στα στημένα (ο εκνευρισμός του Ρομπέρτο στο πρώτο ημίχρονο δεν προδίκαζε το …σόου που πρόσφερε στην επανάληψη) κι η Γιούβε έμεινε ανενεργή για 70 λεπτά μέχρι να δώσει ο Αλέγκρι οδηγία να δοκιμάσουν οι παίκτες του επιθέσεις από τα πλάγια.

Μ’ ένα σωρό φανέλες να στοιβάζονται στη σέντρα ήταν δύσκολο για την πρωταθλήτρια Ιταλίας να περάσει πάσα στην πλάτη Αμπιντάλ-Μποτία, κάτι που ενδεχομένως ν’ αποτελέσει πιλότο για τον Αναστασίου, άλλωστε τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα γκολ του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη απ’ τον ασβέστη ξεκινούν (θυμηθείτε τη συνεργασία Κατσουράνη-Κουίνσι-Ζέκα επί Φερέιρα, την μπαλιά- διαβήτη του Ζέκα στον Λούτσο, το γύρισμα του “Σάλπι” στον Ν΄Ντόι επί Πεσέιρο).

Καρέλης, Κλωναρίδης, Ζέκα, Ντίνας έχουν ταχύτητα να βάλουν μπελάδες στους αντιπάλους τους αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει παίκτης να γεμίσει την περιοχή του Ρομπέρτο εκτός κι αν οι στόπερ τους δεήσουν να κάνουν ήρωα τον Μλάντεν Πέτριτς. Έχει γούστο.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ