ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Μεταγραφές, αυτή η «μαγική» λέξη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τις αναγκαίες προσθήκες που πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να ανέβει επίπεδο.

Μεταγραφές, αυτή η «μαγική» λέξη

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ημερών είναι εμφανώς βελτιωμένος. Σιγά σιγά η ομάδα φαίνεται πως βρίσκει τη χαμένη της «χημεία», κάτι που φαίνεται στο χόρτο. Αρχής γενομένης από το ματς  με την Αϊντχόφεν και το σημαντικό αποτέλεσμα που πήρε, το «τριφύλλι» δείχνει πιο στυβαρό, πιο σοβαρό, πειθαρχημένο στο τακτικό κομμάτι. Στα τελευταία ματς, αυτά με Παναιτωλικό και Ατρόμητο έβγαλε και δημιουργία, κάτι που έλειψε από τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτά την επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, την, κατά τα φαινόμενα, άνοδο του Εμίρ Μπαϊράμι, αλλά και των Ουασίμ Μπούι και Χρήστου Δώνη, τότε εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι η βελτίωση έχει αιτίες. Δεν είναι ανεξήγητη. Μέχρι εδώ, όμως. Οι αδυναμίες δεν κρύβονται και δεν θα διορθωθούν τόσο εύκολα. Αν οι «πράσινοι» θέλουν να ανέβουν επίπεδο και να μην είναι απλά μια καλή ομάδα που θα παλεύει για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι, παίζοντας στρωτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο (σ.σ. βλέπε το δεύτερο μισό της περσινής περιόδου), τότε θα πρέπει να αποκτήσουν τουλάχιστον δυο ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο, που θα του το επιτρέψουν.

Οι μεταγραφές είναι αναγκαίες. Ενας δημιουργικός χαφ και ένας επιθετικός πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για το «τριφύλλι». Και μιλώ για ποδοσφαιριστές που θα έρθουν και θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Μια «πινελιά» ποιότητας που και αδυναμίες θα διορθώσει και θα βάλει λίγη φαντασία στο παιχνίδι του οργανωμένου, κατά τα άλλα, Παναθηναϊκού.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο, μεσούσης της περιόδου, να βρεις παίκτες που θα το κάνουν αυτό. Τα παραδείγματα στο παρελθόν είναι λίγα (Βαζέχα, Γκονζάλες). Συνήθως, οι ποδοσφαιριστές που έρχονται το καλοκαίρι είναι και αυτοί που θα ξεχωρίσουν (έστω ένα μέρος). Δεν είναι, όμως, και ακατόρθωτο. Ο Νίκος Νταμπίζας δουλεύει κάποιες περιπτώσεις και σύντομα θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι, ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν και με ποια χαρακτηριστικά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ