ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Νίκη και όλα αλλάζουν

Ο κόσμος που θα κάνει τη Λεωφόρο καμίνι και το βάρος της φανέλας που ζυγίζει τόνους όταν μιλάμε για Ευρώπη, απόψε θα παίξουν τον ρόλο τους. Ο Πάνος Φραγκουλάκης ποντάρει τα λεφτά του στον άσσο.

Νίκη και όλα αλλάζουν

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Europa League μέχρι σήμερα, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Δεν θέλω να το προσεγγίσω σκεπτόμενος τα ένδοξα προηγούμενα χρόνια.  Ο Παναθηναϊκός προηγούμενων ετών, θα έκανε πλάκα σε έναν τέτοιο όμιλο και δεν θα συζητούσαμε σοβαρά για το αν θα προκριθεί. Τα χρόνια άλλαξαν, αλλά ακόμα κι αυτή η σημερινή ομάδα αν απλά δεν έχανε στη πρεμιέρα με τους Ρώσους και αν απλά έκανε το αυτονόητο κόντρα στην άσημη Εστορίλ, θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα.

Με τα αν δεν γράφεται η ιστορία και το τριφύλλι καλείται απόψε το βράδυ να παίξει τα ρέστα του κόντρα στην πρωτοπόρο του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Η αποστολή εξ’ορισμού είναι δύσκολη αλλά το βάρος της φανέλας, ανεξάρτητα της ποιότητας του ρόστερ, μπορεί να παίξει το ρόλο της. Ενδεχόμενη νίκη απόψε κόντρα στην PSV θα αποδείξει περίτρανα ότι η ομάδα βρίσκει τον βηματισμό της και οι εύκολες νίκες με Παναιτωλικό και Ατρόμητο δεν ήταν παρένθεση. Είναι τόσα πολλά αυτά που θα κερδίσει ο ΠΑΟ και με μισό-μηδέν νίκη που καθιστούν την αναμέτρηση ζωής και θανάτου.

Πρώτον, μπαίνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα καλά. Αν υπολογίσουμε ότι τουλάχιστον στη Λεωφόρο θα κάνει το αυτονόητο κόντρα στους Πορτογάλους, του μένει η μάχη της Μόσχας με την παντελώς αδιάφορη Ντιναμό. Επιπλέον, σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με την PSV την βάζει από κάτω. Νίκες και προκρίθηκε χωρίς να περιμένει τίποτα από κανέναν.

Δεύτερον, στέλνει μήνυμα εντός. Πετυχαίνοντας μια τρίτη σερί νίκη και αυτή τη φορά απέναντι σε μια πραγματικά σπουδαία αντίπαλο, προλαβαίνει όσους εντός συνόρων έχουν διάθεση να τον ξεγράψουν. Η γραμμή που χωρίζει τον απολαυστικό Παναθηναϊκό του περσινού β’ γύρου με τον Παναθηναϊκό σήμερα, είναι ένα κλίκ. Νίκες  σαν την αποψινή μπορούν να το ενεργοποιήσουν.

Τρίτον, η ομάδα θα αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αυτό δεν είναι άλλωστε που άλλαξε τελείως και τον περσινό Παναθηναϊκό από τα μέσα της σεζόν και μετά; Όταν η ομάδα πέρυσι πίστεψε στις δυνατότητες της και απέκτησε αυτοπεποίθηση άρχισε να μοιράζει τριάρες και τεσσάρες κατά συρροή.

Μπορεί η Ευρώπη να μην είναι πρώτη προτεραιότητα του φετινού Παναθηναϊκού και μπορεί να απαιτείται υπέρβαση για την επιτυχία απόψε, ωστόσο τα οφέλη ενδεχόμενης νίκης θα είναι πολλαπλά.  Ο κόσμος που θα κάνει τη Λεωφόρο καμίνι και το βάρος της φανέλας που ζυγίζει τόνους όταν μιλάμε για Ευρώπη, απόψε θα παίξουν τον ρόλο τους. Εγώ πάντως, τα λεφτά μου τα έβαλα στον άσσο…

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ