ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Και μη γελάτε καθόλου…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τη σημασία της τεράστιας νίκης στην Τούμπα, τον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και τη συνέχεια της ομάδας που μπαίνει, πια, στο «κόλπο».

Και μη γελάτε καθόλου…

«Ο Παναθηναϊκός έκανε δυο φάσεις – δυο γκολ», δήλωσε ο Αγγελος Αναστασιάδης μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι στην Τούμπα. Ξεχνάει, βέβαια, ο κόουτς το δοκάρι του Δώνη, το φάουλ του Νάνο, αλλά και το τετ α τετ του Καρέλη, το οποίο δεν είδαμε να ολοκληρώνεται ποτέ, λόγω λανθασμένης υπόδειξης οφσάιντ από τον βοηθό. Από την άλλη, ξεχνάει, επίσης, ότι ο ΠΑΟΚ σημείωσε ένα γκολ, δίχως να κάνει την παραμικρή, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ευκαιρία στην αναμέτρηση. Καταγράφουμε στη συνέχεια, άλλη μία, μόλις, με ένα μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου, το οποίο έδιωξε ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός τακτικά και γι’ αυτό απέδρασε με ένα σπουδαίο «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη. Παίζοντας με ένα 4-3-2-1 κα ενισχυμένο κέντρο εκλώβισε τον ΠΑΟΚ και χτύπησε στις αντεπιθέσεις, εκεί που ήταν «φαρμάκι» με τους ταχείς Κλωναρίδη, Καρέλη, Ατζαγκούν. Από τη μια οι «πράσινοι» διασφάλισαν την ανασταλτική τους λειτουργία, μπλοκάροντας τα ατού του ΠΑΟΚ, από την άλλη εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και χτύπησαν στις κατάλληλες στιγμές. Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε «φύλλο και φτερό» τα όποια δημιουργικά σχέδια των γηπεδούχων, παρατάσσοντας μια ομάδα με συμπαγή παρουσία στη μεσαία γραμμή, διαρκές πρέσινγκ και ταυτόχρονα, αντεπιθέσεις φωτιά. Αν συνυπολογίσουμε σ’ αυτά ότι ο κόουτς φρέσκαρε την ενδεκάδα με Κουτρουμπή, Μπούι, Μπούρμπο, Κλωναρίδη, Δώνη, εν αντιθέσει με τον Αναστασιάδη, όπου η μοναδική του αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι στη Φλωρεντία ήταν ο Κάτσε, καταλαβαίνουμε γιατί ο Αναστασίου κέρδισε κατά κράτος και με τη διαχείριση που έκανε.

Η νίκη μέσα στην Τούμπα απέναντι στον φετινό ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι αναμφίβολα ο καλύτερος των τελευταίων ετών, είναι πολύ μεγάλη. Και γιατί βάζει ξανά το «τριφύλλι» στο κόλπο και γιατί ανεβάζει το ηθικό και γιατί από τέτοια αποτέλεσμα δημιουργείται το μέταλλο της μεγάλης ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Το τελευταίο είναι, ίσως, και το πιο σημαντικό απ’ όλα γι’ αυτή την ομάδα. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι «πράσινοι» παίρνουν ένα τρίποντο σε μια έδρα, στην οποία πέρυσι δεν τα κατάφεραν.

Ηρωικός ο Σίλντενφελντ, που έπαιζε για αρκετό διάστημα σχεδόν… κουτσαίνοντας, μεγάλη εμφάνιση από τον Κουτρουμπή, εξαιρετικός για μια ακόμη φορά ο Στιλ (σ.σ. έχει ευθύνη στο γκολ, αλλά η πρώτη ανήκει στο τοίχος που ανοίγει). Στους κορυφαίους οι Ατζαγκούν και Καρέλης, οι οποίοι ηγούνται στο σκοράρισμα του φετινού Παναθηναϊκού.

Αν αυτός ο Παναθηναϊκός βρει μια σταθερότητα στις εμφανίσεις του και κυρίως, πια, στα αποτελέσματα και αν αποκτηθούν 2-3 παίκτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας, τότε όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Και μη γελάτε καθόλου…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ