ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ευκαιρία να δείξει τη δυναμική του και εκτός ΟΑΚΑ

Η πιο μεγάλη πρόκληση μέχρι την επόμενη. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, που απόψε (14/11/14) καλείται απέναντι στην αήττητη και πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου Μπαρτσελόνα, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαίες οι εμφανίσεις του κόντρα στην Φενέρ και την Αρμάνι. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ευκαιρία να δείξει τη δυναμική του και εκτός ΟΑΚΑ

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος επιστρέφει στη Βαρκελώνη ως αντίπαλος, μια και ήταν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» από το 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2008, οδηγώντας τους στο φάιναλ φορ το 2006 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας το 2007.

Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρουν εμφατικές νίκες στο ΟΑΚΑ και παράλληλα να εντυπωσιάσουν με την εικόνα που δείχνουν στο παρκέ. Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής δεν αναμένεται τόσο εύκολο για το τριφύλλι. Και όσο κλισέ κι αν ακούγεται, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό.

Η λογική λέει, ότι η Μπαρτσελόνα είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Όμως για ποια λογική μιλάμε, όταν ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει πολλάκις, αλλά ιδιαίτερα φέτος να κάνει πράγματα που ουδείς πίστευε Με απλά λόγια, τα έχουμε δει όλα από αυτή την ομάδα, οπότε ας μη βιαστούμε να προδικάσουμε οτιδήποτε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει και να διεκδικήσει τις πιθανότητες της νίκης που του αναλογούν. Με ενδεχόμενη νίκη θα βρίσκεται με το ένα πόδι στο top 16, στην αντίθετη περίπτωση δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Το ματς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τεχνική ηγεσία να δει πώς αντιδρά η ομάδα της σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα μακριά από το σπίτι της. Διότι καλές είναι οι νίκες στο ΟΑΚΑ, αλλά για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, χρειάζεται οπωσδήποτε να δείξει ανάλογη δυναμική και εκτός έδρας.

Η Μπαρτσελόνα διαθέτει παίκτες με εμπειρία όπως τον Ναβάρο, τον Χουέρτας, που είναι πολύ καλός στο πικ εντ ρολ και γενικώς όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι. Διότι και πολύ καλούς σουτέρ έχει και δυνατά κορμιά κάτω από το καλάθι (βλ. Τόμιτς) που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά.

Είναι πολύ πιο αθλητική ομάδα, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ καλή στο σετ παιχνίδι, έχει ταλέντο και το δυνατό της σημείο είναι ο αιφνιδιασμός.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν εκτός του ότι απαγορεύεται να κάνει λάθη, για να έχει ελπίδες θα πρέπει να ανακόψει το ρυθμό της αντιπάλου του είτε στον αιφνιδιασμό, είτε στο μισό γήπεδο και να μην της επιτρέψει να κάνει το παιχνίδι της.

Στα υπέρ του Παναθηναϊκού είναι η αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει, απόρροια των εντυπωσιακών εμφανίσεών του στα ματς της Ευρωλίγκας, η έλλειψη άγχους, διότι και να χάσει δεν έγινε και τίποτα, όμως αν κερδίσει θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα
πρόκρισης, αλλά και το γεγονός ότι τουλάχιστον όπως μας έχει δείξει μέχρι στιγμής, οι παίκτες δίνουν και την ψυχή τους μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Στοιχεία σημαντικά για ένα τέτοιο ματς.

Σε τέτοιου είδους αγώνες οι απουσίες (βλ. Τζούλιαν Ράιτ) δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά από δαύτες έχει χορτάσει φέτος η ομάδα. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, που λέει και η γνωστή παροιμία…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ