Ποδόσφαιρο

Μέντες: «Είμαστε στο σωστό δρόμο»

Την ανοδική πορεία του «τριφυλλιού» στα τελευταία ματς, αλλά και το ματς στην Τρίπολη την Κυριακή, σχολίασε μετά το τέλος του ματς στο Αγρίνιο, ο Νταβίντ Μέντες.

Ο Ολλανδός χαφ, τόνισε πως η ομάδα έχει βρει τα πατήματα της ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στη διάρκεια και όχι σε 2 ή 3 ματς.

Μία σημαντική νίκη απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, σε μία δύσκολη έδρα. Ποιος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας;

«Το περιμέναμε, γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολο να παίζουμε σε αυτή την πόλη. Ο αντίπαλος μας είναι δυνατός. Στο τέλος, όμως, νικήσαμε και πανηγυρίσαμε τους τρεις βαθμούς. Καθοριστικό ήταν ότι έστω και στο τέλος, καταφέραμε να σκοράρουμε. Το γκολ είναι η ουσία».

Εάν έρθει η νίκη στην Τρίπολη την Κυριακή απέναντι στον Αστέρα, μπορούμε να λέμε ότι μετά τα διπλά στην Τούμπα και στο Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός θα χτυπήσει το πρωτάθλημα;

«Αυτή είναι καλή ερώτηση. Είμαστε στην τρίτη θέση, θέλουμε να μείνουμε στην πεντάδα και παλεύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έτσι θα συνεχίσουμε. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται από ένα ή δύο παιχνίδια, αλλά είναι μία σειρά αγώνων».

Τι έχει αλλάξει και ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο συμπαγής και πιο σταθερός ως ομάδα;

«Οι νέοι παίκτες έχουν βελτιωθεί πολύ και έχουν δώσει πολλές λύσεις. Όπως πάντα, έχουμε προπονηθεί πολύ και πλέον βγαίνει στο γήπεδο, η ομοιογένεια μας έχει ανέβει, όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ποιο είναι το moto σου για τη συνέχεια;

«Να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας και ότι η επίτευξη των στόχων μας δεν θα εξαρτηθεί από δύο ή τρία παιχνίδια».

Exit mobile version