ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Μια χαρά ο πόντος!

Σε ένα από τα λίγα παιχνίδια επί Αναστασίου που το 90% των παικτών ήταν κακοί η ισοπαλία στο σπίτι μιας δυνατής ομάδας είναι σούπερ αποτέλεσμα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Μια χαρά ο πόντος!

Πολύ καλό το αποτέλεσμα στην Τρίπολη κρίνοντας ότι είχες μόλις δύο παίκτες με βαθμό «λίαν καλώς» στο σφύριγμα της λήξης. Ο Λουκ Στιλ δεν είχε σωστή αντίδραση στην κεφαλιά του Σανκαρέ αλλά το παιδί ουσιαστικά μόνο  έσωσε τον πόντο που μπορεί ν’ αποδειχθεί σημαντικός στη συνέχεια.

Ο Τάσος Λαγός σε θέση αριστερού εξτρέμ (!) ήταν καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο (παρότι με την τεχνική είναι τσακωμένος), αφού όχι μόνο πέτυχε το γκολ αλλά βοήθησε αρκετές φορές στην άμυνα κι επιπλέον σε κάθε επίθεση κινούνταν στα όρια της περιοχής του Αστέρα. Τακτικά αψεγάδιαστος!

Κατά τ΄ άλλα αυτή τη φορά οι αλχημείες δεν έπιασαν. Η ομάδα γλίτωσε τον διασυρμό (ούτε στο Φάληρο, ούτε στην Τούμπα δεχθήκαμε τόσες «καθαρές» φάσεις)  χάρις τον τερματοφύλακά της σε μια από τις σπάνιες φορές επί Αναστασίου που τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές ήταν εκτός κλίματος.  Ο κόουτς δεν θέλησε να χτυπήσει τον Αστέρα με ανάλογα όπλα π.χ Ντίνας, Κλωναρίδης όντας ταχυδυναμικοί και τεχνίτες -σαν τους Λατίνους του αντιπάλου- «έφαγαν» πάγκο.

Ο «Ολλανδός» έδειξε ότι περισσότερο τον ενδιέφερε να μην χάσει. Ρίσκαρε χρησιμοποιώντας 15 λεπτά  ταυτόχρονα Μέντες (μονάχα η μαγκούρα του έλειψε σήμερα), Πέτριτς (τρεις φορές ακούμπησε μπάλα με αξιώσεις) και τον σακατεμένο Μπαϊράμι, τη στιγμή που Ζέκα-Ατζαγκούν δεν ήξεραν που πατούσαν. Ο Αφρικανός δεν είχε ρυθμό, αναμενόμενο μετά τον τραυματισμό του ενώ ο Πορτογάλος «έφτυσε αίμα» στην άμυνα αλλά (όπως στο Αγρίνιο) μπροστά δεν κατάφερε να σταυρώσει σωστή πάσα (ακόμα και στην πάσα του 0-1 η μπάλα κοντράρει στον μπακ των γηπεδούχων και παίρνει ύψος).

Λογική η κάμψη στην απόδοσή του, τόσο καιρό έτρεχε για …τρεις, περιμένουμε με ανυπομονησία την ένταξη του Σωτήρη Νίνη ώστε να μην ξαναδούμε τον κυπελλούχο να αναπτύσσεται με παίκτες που η επίθεση δεν είναι  το φόρτε τους.  Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσεται κι ο Τριανταφυλλόπουλος που δεν φτάνει που χαράμισε ένα σωρό πάσες από δεξιά ήταν (πάλι!) πηγή κινδύνων αμυντικά μένοντας ένα και δύο μέτρα πίσω από τους αντιπάλους του όταν αυτοί άνοιγαν το σπριντ.

Χωρίς ορθολογική ανάπτυξη (ούτε ο Νάνο πήρε πολλές προσπάθειες υπό τον «φόβο» Γιαννώτα, Μπαντιμπανγκά που έβγαιναν από την μεριά του) η ομάδα «ακύρωσε» τον Μπεργκ και στο τέλος φτάσαμε (ξανά!) να αναρωτιόμαστε πόσο…τεμπέλης πρέπει να είναι στις προπονήσεις ο Κλωναρίδης. Ο «Βέλγος» πρόλαβε να δημιουργήσει δύο φάσεις στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε παρόλα αυτά ο προπονητής του εξακολουθεί να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε παιδιά που ειδικά σε υψηλής επικινδυνότητας παιχνίδια ξέρεις ότι 99% θα αυτοακυρωθούν με την αδυναμία τους να βγάλουν ένταση και τρεξίματα.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ