ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Όταν μια «γκέλα» σε αφήνει ικανοποιημένο

Μόνο κερδισμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός από τη χθεσινή αναμέτρηση. Διότι, σε μια κακή βραδιά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό από μια πολύ δύσκολη έδρα και να διατηρήσει το αήττητό του για πέντε σερί αγωνιστικές. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Όταν μια «γκέλα» σε αφήνει ικανοποιημένο

Το «ταμείο» του χθεσινού παιχνιδιού στην Τρίπολη, κόντρα στον εξαιρετικό Αστέρα, έχει διπλή ανάγνωση. Από τη μια ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα του ΠΑΟΚ και το «Χ» του Ολυμπιακού. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πέρασε χωρίς να χάσει από μια δύσκολη έδρα, συνεχίζει να αγνοεί τη λέξη «ήττα» για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και αν και σε κακή βραδιά έφυγε «τσιμπώντας» τον βαθμό. Συνεπώς, αν τα βάλουμε κάτω, έχοντας μια λογική, θα διαπιστώσουμε ότι από τους τρεις που οδηγούν το φετινό πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» ήταν οι κερδισμένοι ή αν θέλετε οι λιγότερο χαμένοι.

Αν προσθέσουμε στο παραπάνω ένα σημαντικό στοιχείο, τότε θα καταλάβουμε γιατί υπάρχει κάθε λόγος για να αισιοδοξεί ο φίλος του «τριφυλλιού». Στα παιχνίδια με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Βέροια, Παναιτωλικό, Αστέρα ο Παναθηναϊκός μετράει 13 βαθμούς. Τη στιγμή που στα ίδια την περσινή σεζόν, η «σούμα» ήταν μόλις ένας βαθμός! Αυτό από μόνο του καταδεικνύει την ουσιαστική βελτίωση της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου…

Οι «πράσινοι» μόνο ικανοποιημένοι μπορούν να φεύγουν από την Τρίπολη και το χθεσινό ματς. Ναι, η ισοπαλία για μια μεγάλη ομάδα είναι «γκέλα». Με τον τρόπο, όμως, που ήρθε και σε μια τέτοια έδρα, αυτή η «γκέλα» είναι κέρδος. Οι  παίκτες του Αναστασίου ήταν σε πολύ κακή βραδιά, με ένα κέντρο χαμένο σε όλα, με πολλά ατομικά λάθη, με μη συνοχή στις γραμμές και με τον Αστέρα να  «πυροβολεί» από παντού! Δεν ήταν τυχαίο ότι κάθε φορά που οι Αρκάδες έπαιρναν την μπάλα, συνήθως από λάθη των φιλοξενούμενων, «μύριζε» γκολ. Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, και το πολύ κακό παιχνίδι του Παναθηναϊκό αυτό το «Χ» είναι ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ακολουθεί μια συνέχεια με θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια. Το δύσκολο πρόγραμμα βγήκε και μάλιστα με επιτυχία. Όπως καταλαβαίνετε, ο πήχης έχει ανέβει και οι απαιτήσεις του κόσμου κάνουν λόγο  για κάτι παραπάνω. Οπου παραπάνω, βάλτε τη λέξη «πρωτάθλημα». Δεν είναι εύκολο. Όχι, όμως και ακατόρθωτο. Η πραγματικότητα λέει ότι αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» είναι στο κόλπο. Με συνέχεια στη δουλειά, με μεγαλύτερη σταθερότητα, με ενίσχυση τον Ιανουάριο και με τη λογική «κάθε παιχνίδι ξεχωριστά», κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί τη φετινή σεζόν. Υπομονή και βλέπουμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ