ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Διπλή επέτειος… (vids)

Σαν σήμερα το 2003 και το 2008, ο Παναθηναϊκός κάνει ξανά την Ευρώπη να παραμιλάει. 1-3 τη Ρέιντζερς στη Σκωτία και 1-0 την Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ. Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός…

Διπλή επέτειος… (vids)

Μια σημαδιακή ημερομηνία είναι η 9η Δεκεμβρίου για τον PANATHINAIKOS. Πριν από ακριβώς 11 χρόνια οι «πράσινοι» του Γιτζάκ Σουμ, θα ταξιδέψουν στη Σκωτία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θέλοντας μόνο νίκη για να πάρουν την 3η θέση που οδηγούσε στο κύπελλο UEFA.

rangers pao1

Αντίπαλος του «τριφυλλιού» η θρυλική Ρέιντζερς της Γλασκώβης, οι οποία με σκόρερ τον Μολς στο 28΄ θα βάλει… δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Όχι όμως για πολύ…

Ο Ραϊμόντας Ζουτάουτας, πέντε λεπτά αργότερα θα ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό ενώ οι Μπασινάς (61΄) και Κωνσταντίνου (80΄), δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στους «προτεστάντες».

Σε μία «μαύρη» περίοδο για τη χώρα, τον Δεκέμβρη του 2008, με το αίμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να «κυλάει» ακόμα στους δρόμους της Αθήνας… ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε την Ανόρθωση στο ΟΑΚΑ και με νίκη θα καταλάμβανε την 1η θέση του ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου, είχε συγκεντρώσει μόλις 1 βαθμό, αφού είχε ηττηθεί από την Ίντερ (0-2), την Ανόρθωση (3-0) και είχε έρθει ισόπαλος με την Βέρντερ στο ΟΑΚΑ (2-2).

Στον δεύτερο γύρο όμως η ομάδα του Τεν Κάτε, κάνει τη ρελάνς… και τελικά βρίσκεται να παίζει την πρωτιά του ομίλου στην έδρα του με την Ανόρθωση. Αφού λοιπόν έχει αλώσει το «Μεάτσα» (0-1 την Ίντερ του Μουρίνιο) και τη Βρέμη (0-3 τη Βέρντερ), χρειάζεται μια απλή… νίκη επί της Κυπριακής ομάδας για να τερματίσει πρώτος στον όμιλο.

Ο Γιώργος Καραγκούνης θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» στο 69΄ με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, χαρίζοντας στο «τριφύλλι» τη νίκη, την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο, με το ματς να γίνεται σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, τρεις ημέρες πριν.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ