ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ποιους περιμένει…

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα. Στον Ε΄ όμιλο ο Παναθηναϊκός. Ποιους συναντάει…

Ποιους περιμένει…

Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει την 3η θέση του Γ΄ ομίλου και μαθηματικά, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα. Ως εκ τούτου τοποθετούνται στον Ε΄ όμιλο, όπου θα πρέπει να διασπάσουν το… ισπανικό «μπλοκ» των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα (εκτός αν η Εφές κάνει διπλό στη Μαδρίτη) αν θέλουν στο τέλος του Top-16, να βρεθούν στις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας των play-off.

Αυτή τη στιγμή και με τα υπάρχοντα αποτελέσματα, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς συμπληρώνει τον Ε΄ όμιλο, ο οποίος αποτελείται από τους: Ρεάλ η Εφές (θα λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές την τελευταία αγωνιστική στη Μαδρίτη), Μπαρτσελόνα, Γαλατάσαράι η Νεπτούνας η Βαλένθια (όποια τερματίσει 4η στον όμιλο, με το πράγμα να είναι μπερδεμένο και κάθε προσπάθεια εξήγησης, θα σας μπερδέψει περαιτέρω), Ερυθρός Αστέρας η Λαμποράλ (όποια κατακτήσει την 2η θέση του ομίλου), Ούνιξ Καζάν η Ζαλγκίρις (όποια είναι 3η, η Ούνιξ μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο), Μακάμπι και Άλμπα Βερολίνου.

Ας πάρουμε τα πιθανά ζευγάρια από την αρχή…

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 39.319 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ρεάλ-Εφές: Η Ρεάλ λογικά θα το πάρει το ματς στην έδρα της, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι μια ομάδα που δεν πείθει. Η απουσία του Μίροτιτς είναι εμφανής και παρά το γεγονός ότι είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, δεν θυμίζει το περσινό «τρένο».

Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε θα αντιδράσει και θα πατήσει το γκάζι…

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Στεφάν Λάσμε, είναι μια νέα ομάδα, με περίσσιο ταλέντο, όπου και αυτή προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή. Τα σκαμπανεβάσματα και στην δική της περίπτωση είναι υπαρκτά, αλλά φυσιολογικά.

Στο ζύγι… θα διαλέγαμε την Τουρκική ομάδα, η οποία αν θέλει να βγει πρώτη πρέπει να πάρει το διπλό στη Μαδρίτη…

Γαλατά/Νεπτούνας/Βαλένθια

Δεν χωράει συζήτηση το θέμα αυτό… η νεόκοπη Νεπτούνας, μπορεί να κέρδισε το χειροκρότημα όλων στις μέχρι στιγμής εμφανίσεις της, με τη μαχητικότητα της και το πάθος της, ωστόσο έχει ταβάνι και το έφτασε. Με χαρά ο Παναθηναϊκός θα την υποδεχόταν στον Ε΄ όμιλο.

Γαλατά και Βαλένθια δεν… βγάζουν και μάτια, με τα δικά τους προβλήματα, αλλά και παίκτες καλούς έχουν και έδρες δύσκολες. Κανείς τους δεν είναι φόβητρο αλλά…

Ερυθρός Αστέρας/Λαμποράλ

Η αλλιώς ΣΕΦ… η Βιτόρια, θα μπορούσε να πει κανείς. Σε αυτό το ζευγάρι οι «πράσινοι» έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία καυτή έδρα που… εξιτάρει ωστόσο λόγω του ερυθρόλευκου χρώματος και σε μια ομάδα που ναι μεν δε θυμίζει αυτή του παρελθόντος αλλά πάντα μπορεί να κάνει τη ζημιά. Αστέρας η Λαμποράλ… μάλλον οι Ισπανοί μοιάζουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, οι λιγότερο επικίνδυνοι…

Ρωσία η Λιθουανία;

Δύο μακρινά ταξίδια, δύο δύσκολες έδρες. Παρά το γεγονός πως δεν το έδειξε, η Ούνιξ έχει σαφώς ανώτερο ρόστερ από τους Λιθουανούς. Πάικτες σαν τον Λάνγκφορντ, Καϊμακόγλου η Ζήση δεν έχουν πολλές ομάδες.

Η Ζαλγκίρις είναι μαχητική αλλά μάλλον… αφελής ομάδα, εκμεταλλευόμενη την κακή παρουσία της Καζάν στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Εμείς «ψηφίζουμε» Ζαλγκίρις.

 Οι σίγουρες

Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και Άλμπα Βερολίνου, συνθέτουν τον υπόλοιπο όμιλο του top-16, στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός. Εκτός των καταλανών, οι Γερμανοί λογικά θα είναι εύκολη λεία ενώ η Μακάμπι παρά το γεγονός ότι είναι εμφανώς αποδυναμωμένη, είναι πάντα επικίνδυνη, ειδικά στη «Nokia Arena».

Επίσης αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, που θέλουν τη Μακάμπι να παίρνει από τη Ρεάλ, τον Σλότερ, η Ισραηλινή ομάδα θα έχει έναν ακόμα παίκτη μέσα στη ρακέτα, ενώ ήδη ψάχνει και για κοντό.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη του top-16, το οποίο θα είναι μακρύ και ψυχοφθόρο. Για να δούμε, υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουμε ολοκληρωμένο τον όμιλο του «τριφυλλιού», αναλύοντας έναν προς έναν τους αντιπάλους του.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.