ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Ισοπαλία με την Νασιονάλ (pics,vid)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Νασιονάλ στο Στάδιο «Καραϊσκάκης» στις 15/12/1971, στον πρώτο τελικό του Διηπειρωτικού κυπέλλου.

Ισοπαλία με την Νασιονάλ (pics,vid)

Οι «πράσινοι» του Φέρεντς Πούσκας, έφτασαν την προηγούμενη σεζόν μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών, όπου και ηττήθηκαν από τον Άγιαξ με 2-0. Οι τελικοί του Διηπειρωτικού κυπέλου διεξήχθησαν τον Δεκέμβρη του ’71, με τον «Άιαντα» να αρνείται να αγωνιστεί απέναντι στη Νασιονάλ.

pao nasional1

Οι Ολλανδοί φοβούμενοι το σκληρό παιχνίδι τω Ουρουγουανών, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και έτσι ο Παναθηναϊκός ως φιναλίστ αγωνίστηκε στους δύο τελικούς για την ανάδειξη του «παγκόσμιου πρωταθλητή».

pao nasional2
pao nasional3

Το πρώτο ματς διεξήχθη στο «Καραισκάκης» στις 15/12/1971 με τον Παναθηναϊκό και τη Νασιονάλ να αναδεικνύονται ισόπαλοι, 1-1. Ο Τότης Φυλακούρης άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» στο 49΄. Οι Ουρουγουανοί με τον Αρτίνε ισοφάρισαν 53΄. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Τομαρά.

pao nasional4
pao nasional5

Ο δεξιός οπισθοφύλακας των «πρασίνων» δέχτηκε ένα σφοδρό χτύπημα από τον Μοράλες, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του, γεγονός που ήταν η αιτία, να βάλει μερικά χρόνια ένα πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Τελικά κάτι ήξεραν οι Ολλανδοί…

Στον επαναληπτικό του Μοντεβιδέο σε ένα “φλεγόμενο” Σεντενάριο, ο Παναθηναϊκός θα ηττηθεί με 2-1, ωστόσο θα γράψει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε τελικό διηπειρωτικού κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς

ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Μάνγκα, Μπρούνελ, Μάσνικ, Ουμπίνια, Καστίγιο, Μπλάνκο, Κουμπίγια, Εσπάραγκο, Μανέιρο, Άρτιμε, Μοράλες

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ