ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το μυαλό στην Ξάνθη

Οι «πράσινοι» σκόρπισαν στους… τέσσερις ανέμους χθες τον Πανθρακικό και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της Πέμπτης με την Scoda Ξάνθη στα Πηγάδια (18/12, 19:30).

Το μυαλό στην Ξάνθη

Μετά από μια κακή παρένθεση σε Τρίπολη και Λεωφόρο με Εστορίλ, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι πατάει το γκάζι… και πλέον στοχεύει στο «διπλό» τίτλου… στα Πηγάδια, απέναντι σε μια φορμαρισμένη Ξάνθη, που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι.

Οι «πράσινοι» βελτιώνονται από αγώνα σε αγώνα και αν ελαχιστοποιήσουν τα λάθη που κάνουν ειδικά στην άμυνα που τους έχουν κοστίσει αρκετούς βαθμούς, αλλά και ενισχυθούν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχουν τις προϋποθέσεις αλλά και το… πρόγραμμα ώστε να μείνουν κοντά στην κορυφή.

Μπεργκ, Πέτριτς και Στιλ οι… αιτίες

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.372 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Μάρκους Μπεργκ στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του, ο Παναθηναϊκός δείχνει και είναι καλύτερος, είτε σκοράρει είτε όχι ο Σουηδός.

Ο Μπεργκ είναι ο ηγέτης της ομάδας και ανεβάζει επίπεδο το «τριφύλλι» κάτι που έλλειψε στο διάστημα της απουσίας του. Μια ακόμη αιτία για την άνοδο της ομάδας του Αναστασίου είναι και ο Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος είχε ακούσει τα εξ’ αμάξης από πολύ κόσμο.

Ο Κροάτης είναι βελτιωμένος, βρίσκει πλέον δίχτυα και πάνω απ’ όλα έχει απελευθερωθεί ψυχολογικά, κάτι που πιστώνεται και ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος πίστεψε σε αυτόν, με τον Πέτριτς να ανταποδίδει. Έδωσε το τρίποντο-χρυσάφι στο Αγρίνιο, κλείδωσε τη νίκη χθες με το 2ο γκολ των «πράσινων», πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε μια θέση (πίσω από τους επιθετικούς», σε ένα σχήμα που είχε δοκιμάσει ο Αναστασίου και παλιότερα, αλλά δεν του είχε «βγει» (το είχε δοκιμάσει και στην προετοιμασία το καλοκαίρι στην Πολωνία, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε στο μυαλό του κόουτς).

Από κει και πέρα ένας ακόμα παράγοντας είναι και ο Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος κίπερ, έχει προσαρμοστεί για τα καλά και με τα όποια αρνητικά έχει, είναι ένας καλός τερματοφύλακας, έχοντας βοηθήσει αρκετά την ομάδα (χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς της Τρίπολης).

Μεταγραφές και αλλαγή νοοτροπίας στην άμυνα

Οι «πράσινοι» πλέον όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ κινούνται για την απόκτηση ενός αμυντικού, καθώς αυτή η θέση (στόπερ) μοιάζει να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του. Ο Παναθηναϊκός έχει πετάξει στα σκουπίδια πολλούς βαθμούς, εξ’ αιτίας κακής αμυντικής συμπεριφοράς και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.

Πέραν όμως της όποιας προσθήκης, οι «πράσινοι» πρέπει ορισμένες φορές να παίξουν στη λογική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ούτως ώστε να κρατούν το μηδέν στην άμυνα τους.

«Διπλό» σε Ξάνθη, νίκη με Κέρκυρα

Μέχρι και το τέλος της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα και στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον ΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οι έξι βαθμοί είναι προαπαιτούμενο ούτως ώστε να μείνουν κοντά στην κορυφή και να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπατήματα των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.