ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Χορεύει, ενώ οι άλλοι αγκομαχούν…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον Παναθηναϊκό τη βελτίωσης και του σερί, τη στιγμή που οι βασικοί του αντίπαλοι για το πρωτάθλημα δυσκολεύονται.

Χορεύει, ενώ οι άλλοι αγκομαχούν…

Εξι σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, λοιπόν. Με πέντε νίκες και μια ισοπαλία στη δυνατή έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Νίκες δύσκολες, αλλά και εύκολες, όπως η χθεσινή κόντρα στον Πανθρακικό, με έναν Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και να σκορπά χαμόγελα στους οπαδούς του που δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο.

Με επιθετικό ποδόσφαιρο από την αρχή, με συνοχή και ωριμότητα στο παιχνίδι τους και με μια… τριάδα διαβόλου μπροστά, οι «πράσινοι» έδειξαν εμπράκτως ότι βρίσκονται σε διαρκή άνοδο και όσο κι αν φαίνεται περίεργο για μερικούς, διατηρούνται στο κόλπο του τίτλου.

Εντυπωσιακή απόδοση από τον Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος αγωνιζόμενος πίσω από τους, επίσης, πολύ καλούς Μπεργκ – Καρέλη, έκανε ό, τι ήθελε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Κροάτης δείχνει να ανεβαίνει και να κερδίζει σιγά – σιγά την εξέδρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα, μετά την αμφισβήτηση που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Έναν τέτοιο Πέτριτς η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τον χρειάζεται, ειδικά από εδώ και στο εξής που… τα γάλατα σφίγγουν.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τη μεσαία γραμμή που αποτέλεσαν οι Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς. Και οι τρεις τους τα πήγαν περίφημα απέναντι στους μέσους των φιλοξενούμενων, ενώ ο Πορτογάλος σκόραρε κι ένα πανέμορφο τέρμα, με κεφαλιά.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, τώρα…

Ο Παναθηναϊκός… χορεύει, τη στιγμή που οι άλλοι αγκομαχούν. Οπου «άλλοι», βάλτε, φυσικά, τους βασικούς του αντιπάλους για το πρωτάθλημα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είναι στο -1 από τους «ερυθρόλευκους» και στο -5 από τον δικέφαλο, έχοντας, όμως, βγάλει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα απ’ αυτούς. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι παρουσιάζονται πιο σοβαροί, πιο «φρέσκοι» και πιο «ομάδα», τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εκεί που οι άλλοι δυσκολεύονται, οι «πράσινοι»… καθαρίζουν και δημιουργούν προσδοκίες στον κόσμο τους. Το καταγράφουμε στα θετικά…

Κανείς δεν ξέρει που και πως θα συνεχιστεί αυτό. Το σίγουρο είναι ότι το «τριφύλλι» έχει αρχίσει να φοβίζει, σε ό, τι έχει να κάνει με τη «μάχη» του πρωταθλήματος. Κι’ αυτό γιατί, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κάνει πρωταθλητισμό κι ας μην το «φωνάζει» (σ.σ. και καλά κάνει…). Το θέμα είναι να αντέξει και να συνεχίσει. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτον να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και οι χαμηλοί τόνοι και δεύτερον να διορθωθούν οι αδυναμίες με μεταγραφές τον Ιανουάριο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ