ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Έπαιξε όσο έπρεπε…

Καλό μπάσκετ ανά διαστήματα για τους πράσινους χωρίς τον Διαμαντίδη. Πρωταγωνιστές οι Παππάς και Μπλουμς, με 23 και 14 πόντους αντίστοιχά στη νίκη με 76-69 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ.

Έπαιξε όσο έπρεπε...

Το ματς

Οι πράσινοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τους Σλότερ, Μπατίστα, Μποχωρίδη, Γιάνκοβιτς και Φώτση. Το πρώτο λεπτό οι δύο ομάδες δεν είχαν πετύχει καλάθι.

Το σκορ άνοιξε ο Άρης αλλά οι πράσινοι με ένα γρήγορο 4-0 προηγήθηκαν στο σκορ με καλάθι του Μποχωρίδη. Τα εύστοχα τρίποντα του Άρη του έδωσαν το προβάδισμα με 6-8 7 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Πολύ καλός στα πρώτα λεπτά ο νεαρός παίκτης του Άρη, Βεζένκοφ, που είχε πετύχει σχεδόν τους μισούς πόντους του Άρη τα πρώτα 5 λεπτά (4).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δυσκολεύονταν να ανακόψουν τους παίκτες του Άρη με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο να χάνουν με 10-14. Ταυτόχρονα πολύ καλή παρουσία είχε και ο Μπατίστα που με τους 6 πόντους κράταγε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Το τρίποντο του Βεζένκοφ 3 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου έστειλε την διαφορά στο +5 για τον Αρη (12-17).

Η είσοδος του Παππά άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού, καθώς με 7 πόντους έφερε το παιχνίδι στα ίσα (19-19) 1 λεπτό πριν το τέλος. Τελικά μαζί με το τρίποντο του Παππά (10 πόντους σε 3 λεπτά συμμετοχής) οι πράσινοι, ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 24-19.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Άρης με ένα σερί 5-0 ισοφάρισαν σε 24-24. Στη συνέχεια ο Βεζένκοφ συνέχισε να «βομβαρδίζει» το καλάθι των πρασίνων και με τρίποντο από μακριά έδωσε το προβάδισμα στο Άρη (26-27). Στο σημείο αυτό οι πράσινοι άρχιζαν να ξεφεύγουν και με πρωταγωνιστή τον Μπλουμς η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +12 για τους πράσινους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο παρκέ και έτσι ο Άρης δεν έχασε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, κάνοντας ένα σερί 7-0 (46-42), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι (50-48), περίπου στα μισά της περιόδου, όμως οι παίκτες του Ιβάνοβιτς «απάντησαν» με καλές άμυνες και ένα 6-0 (56-48), ενώ κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +10 (61-51).

Το «τριφύλλι» διατηρούσε την υπέρ του διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου (70-62). Μάλιστα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πίστευαν στην ανατροπή, φέρνοντας το ματς στους πέντε πόντους (74-69), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος. Όμως, ο Παππάς με το καλάθι που πέτυχε στη συνέχεια «ξεμπλόκαρε» τον Παναθηναϊκό, με το 76-69 να μένει μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 46-35, 61-51, 76-69.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 9 (9ρ, 5ασ), Φώτσης 3, Παππάς 23 (3), Μαυροκεφαλίδης, Γκιστ 4, Μπατίστα 12 (10ρ), Μπλουμς 14 (4), Ράιτ.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 12 (4), Γκίκας, Ριντ 13 (1), Τόμας 10 (7 κλ.), Χαρίσης, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 19 (3), Νέιμικ 5, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 6.

 Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ