ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Αδιάφορο μεν, άκρως ενδιαφέρον δε

Αν σε κάτι έχει γίνει εξπέρ τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός είναι να προσαρμόζεται και να ανταποκρίνεται, τις περισσότερες φορές με επιτυχία, στα δεδομένα που έχει, όπως υποστήριξε και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Άρη. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Αδιάφορο μεν, άκρως ενδιαφέρον δε

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Διαμαντίδη να κάνει παρέα στον σταθερά απόντα Ντε Μάρκους Νέλσον, γεγονός που αποδυνάμωσε την ομάδα στη θέση του πόιντ γκαρντ. Όταν ο αρχηγός λείπει υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία και γι αυτό η ενσωμάτωση του Νέλσον στην ομάδα, είναι επιτακτική.

Ωστόσο το τριφύλλι έχει μάθει να ζει με τα προβλήματά του και μέχρι στιγμής, οι απώλειες δεν του έχουν στοιχίσει. Τουναντίον, είναι μέσα σε όλους τους στόχους του. Παραμένει αήττητο στο πρωτάθλημα, ενώ έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και φυσικά στο top 16, που ήταν και ο πρωταρχικός του στόχος.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες. Ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς, εκτός ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική που έχει στο… σπίτι του (φυσιολογικό ως ένα βαθμό). Χαρακτηριστικό είναι ότι ολοκλήρωσε τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο με μόλις μία νίκη (κόντρα στην Τουρόφ).

So what; Ο πρωταρχικός στόχος που ήταν η πρόκριση στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό. Κοινώς «δεν πάθαμε και τίποτα…» (θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο). Στην επόμενη φάση όμως οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και αν προσδοκάς σε κάτι καλό, οφείλεις να είσαι ακόμη πιο ανταγωνιστικός όχι μόνο στην έδρα σου αλλά και μακριά από αυτή.

Είναι αλήθεια ότι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αποφεύγουν να βάλουν μακροπρόθεσμους στόχους. Όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, ο φετινός Παναθηναϊκός πηγαίνει βήμα βήμα και όπου φτάσει. Και καλά κάνει. Τα δείγματα ωστόσο είναι θετικά και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του (σημειώστε ότι ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί ο Νέλσον).

Όσον αφορά τώρα το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας που ακολουθεί την προσεχή Παρασκευή (19-12-14) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, εύκολα μπορεί να θεωρηθεί διαδικαστικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι και το… τοπίο έχει ξεκαθαρίσει για τη θέση που θα καταλάβει ο Παναθηναϊκός στον όμιλό του (3η).

Πόσο εύκολο όμως είναι να χαρακτηρίσεις ένα παιχνίδι κόντρα στην ισχυρή Μπαρτσελόνα αδιάφορο; Η αναμέτρηση με τους Καταλανούς μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο θα είναι ένα γερό κρας τεστ και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τεχνική ηγεσία να δει πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα της ενόψει των «καυτών» αναμετρήσεων που ακολουθούν εντός ελληνικών συνόρων.

Μην ξεχνάτε ότι στις 22 του μηνός ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ μετά από πέντε μέρες (27-12) ακολουθεί το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο στο ΣΕΦ, στο οποίο εκτός απροόπτου, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του και ο Ντε Μάρκους Νέλσον…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ