ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Τους παίκτες τους σκέφτεται κανείς;

Υπό κανονικές συνθήκες, σε μια κανονική χώρα που λειτουργούν τα όργανα του κράτους και οι κανόνες, τέτοια τραγελαφικά θέματα, όπως εκείνα που προέκυψαν τρεις μέρες πριν από τον προγραμματισμένο ημιτελικό του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ είμαι βέβαιη ότι δεν θα συνέβαιναν. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Τους παίκτες τους σκέφτεται κανείς;

Αν μη τι άλλο θα λύνονταν εν τη γενέσει τους και δε θα φτάναμε στο παραπέντε να ψάχνουμε το ζευγάρι του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Ο προημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού και των παικτών του Ολυμπιακού – το τονίζω αυτό – στις 9 Οκτωβρίου, ανέδειξε πανάξια νικητές τους παίκτες του Ιβάνοβιτς. Αυτό ουδείς το αμφισβήτησε.

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, διότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρευρέθηκε παράτυπα στις εξέδρες, μιας και ήταν τιμωρημένος. Σωστό κι αυτό. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ όμως έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο πριν από την αναμέτρηση. Σωστά; Σωστά. Και ερωτώ λοιπόν, εγώ η αδαής. Γιατί καταρχάς ξεκίνησε το παιχνίδι; Ποιος επέτρεψε να γίνει το τζάμπολ, ενώ δεν τηρούνταν οι κανονισμοί. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι ευθύνη του κομισάριου. Εκείνος, για λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το παράκαμψε και έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει ο αγώνας.

Πάρα πολύ ωραία. Ο αγώνας λοιπόν ξεκίνησε ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και εκπρόθεσμα έκανε ένσταση για αντικανονική παρουσία του Γιαννακόπουλου στην εξέδρα. Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, απέρριψε και την προσφυγή που κατέθεσαν, πέραν της ένστασης, οι «ερυθρόλευκοι» κρίνοντάς την απαράδεκτη. Με αποτέλεσμα να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο τρεις μέρες πριν από τον προγραμματισμένο ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ ήρθε να βάλει «φωτιά» στο θεσμό και να οδηγήσει την ομοσπονδία σε αναβολή της αναμέτρησης.

Τι είπε λοιπόν το ΑΣΕΑΔ ; Με απλά λόγια, ανέπεμψε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή ως αρμόδιο να εξετάσει την ένσταση που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός και να αποφανθεί και ουχί κατακύρωσε το ματς υπέρ των «ερυθρολεύκων», όπως λανθασμένα ερμηνεύτηκε από κάποιους, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε παραμονές του ημιτελικού να ψάχνουμε το άγνωστο Χ με τον οποίο θα αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα βγει με βάση την απόφαση του αθλητικού δικαστή ο οποίος και θα αποφανθεί. Τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Το πότε και το πώς, θα φανεί τις προσεχείς ημέρες.

Όπως και να ‘χει, όλη αυτή η ιστορία μόνο δυσάρεστη είναι και οι μόνοι που δεν φταίνε και όμως το πληρώνουν είναι οι ίδιοι οι αθλητές και οι προπονητές που έχουν μάθει να κερδίζουν τις «μάχες» μέσα στο παρκέ και όχι έξω από αυτό. Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά οι «αναμετρήσεις» εκτός των γραμμών του γηπέδου και οι κινήσεις εντυπωσιασμού βρίσκονται στο επίκεντρο.

Και για να μην με πείτε προκατειλημμένη, ούτε το ΑΣΕΑΔ δικαιολογώ που αποφάσισε να επιστέψει την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή τρεις μέρες πριν από τον ημιτελικό, ούτε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ, αψηφώντας του κανονισμούς, αν όντως τους αψήφησε, αλλά ούτε και τον Ολυμπιακό που πάει να πάρει το ματς στα χαρτιά. Αυτά… Η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ