ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Πάντα με το κεφάλι ψηλά

Ο Διαμαντής Χουχούμης κι ο τρόπος που κάλυψε την θέση του ήταν ότι άξιζε να δεις στον αποψινό αγώνα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Πάντα με το κεφάλι ψηλά

Καλοκαίρι του 2012 ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανέβασε τον Διαμαντή Χουχούμη στην πρώτη ομάδα με τον μικρό να μπαίνει με θράσος στα βαθιά, στα φιλικά μάλιστα είχε οργιάσει σε ρόλο αριστερού χαφ. Τον Οκτώβρη ο Πορτογάλος του έδωσε χρόνο συμμετοχής πρώτη φορά στο Ηράκλειο κι ο αριστεροπόδαρος μπακ στην πρώτη του ενέργεια έβγαλε σέντρα-πάρε-βάλε στον Χοσέ Τοτσέ κάνοντας τους οπαδούς να μελαγχολήσουν. Ανάλογη ενέργεια από το “ζαρκάδι της Ηπείρου” (που τώρα…απολαμβάνουν στον ΠΑΟΚ) βλέπαμε μια φορά στις τόσες.

Ο Χουχούμης ήταν ότι άξιζε να δει κανείς από το σημερινό παιχνίδι που γενικώς ήταν μια από τα ίδια. Μονόπλευρη ανάπτυξη από αριστερά (αναμενόμενο αφού ο Μπούρμπαρος δεν τολμούσε να περάσει το κέντρο), μεγάλη ενέργεια στα μαρκαρίσματα -ιδίως στο διάστημα 15-70΄-τρέξιμο μέχρι σκασίματος των κεντρικών χαφ ώστε να καλυφθεί η αδυναμία των Κροατών βαδιστών σ’ αυτό τον τομέα.

Το 2014 φεύγει με χαμόγελα, η ομάδα θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αλλά το μέλλον διαγράφεται λαμπρό αφού επιστρέφουν Νάνο, Μπεργκ κι “ετοιμάζεται” ο Νίνης συν τον σέντερ μπακ που “ψήνουν” Φύσσας-Βόκολος.

Κατά τ΄ άλλα η αναμέτρηση αποτέλεσε δικαίωση των λεγόμενων του Γιάννη Αλαφούζου νωρίτερα στα μέλη της “Συμμαχίας” με τον “mr ΣΚΑΙ” να υπεραμύνεται των λύσεων που υπάρχουν στο ρόστερ αλλά και της επιθυμίας του κλαμπ να στηρίξει τους παίκτες του φυτωρίου του.

Ο Χουχούμης έλαμψε απόψε (παρότι ξεκίνησε μουδιασμένα, με τους νησιώτες να “σημαδεύουν” την πλευρά που κάλυπτε), σκόραρε με το δεξί (!) κι έδειξε ότι έχει μέλλον, ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι τον ζήτησε η Ουντινέζε έχοντας μαζέψει καλές πληροφορίες.

Μ’ εξαιρετικό σωματότυπο (δεν φέρνει λίγο σε Γιούρκα;) μεγάλο διασκελισμό, παιχνίδι ΠΑΝΤΑ με το κεφάλι ψηλά κι εξαιρετικά χτυπήματα μπάλας (αν θυμάστε στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό ο Αναστασίου του είδε “δώσει” όλα τα στημένα, ο κυπελλούχος έβγαινε διαρκώς από αριστερά μέχρι που τραυματίστηκε) ο ξανθομπάμπουρας θα κάνει τις καλύτερες γιορτές της ζωής του αφού τις επόμενες μέρες ο Τύπος θ’ ασχοληθεί εκτεταμένα μαζί του.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ