ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκόν Στέκι

Η κοινωνική δράση της 13

Σε διανομή τροφής και κουβερτών για τους άστεγους, στο λιμάνι του Πειραιά, προχώρησαν την Κυριακή (04/01), οι οπαδοί της θύρας 13, κάτι που ανακοίνωσαν και μέσα από τη σελίδα τους στο facebook.

Η κοινωνική δράση της 13

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσαν στη σελίδα τους στο Facebook

«Το βράδυ της περασμένης Κυριακής (4/1/2015) και αφού είχε ολοκληρωθεί λίγες ώρες πριν η καθιερωμένη μας Κοινωνική Κουζίνα στα Προσφυγικά, προχωρήσαμε επιτυχώς στην διανομή κουβερτών και ρούχων σε άστεγους του λιμανιού του Πειραιά, ενόψει μάλιστα και των πληροφοριών για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Τα λίγα ρούχα που περίσσεψαν από τον Πειραιά, δόθηκαν στην Κοινωνική Κουζίνα του Άλλου Ανθρώπου, για να δοθούν με την σειρά τους σε κάποιους έστω, από τους εκατοντάδες Σύριους πρόσφυγες. Να κάνουμε εδώ γνωστό ότι την σίτιση των Σύριων, την έχει αναλάβει, σχεδόν εξ ολοκλήρου και σε καθημερινή βάση, ο «Άλλος Άνθρωπος» και όχι το φασιστικό κράτος που τους απομάκρυνε βιαίως από το Σύνταγμα, καθώς έκρινε πως χαλούν την… χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα (14/12/14).

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους όσους βοηθήσατε και βοηθάτε με την Αλληλεγγύη σας, για την συγκέντρωση όλου αυτού του ρουχισμού. Μας ντοπάρει ψυχολογικά για την συνέχεια, όταν βλέπουμε έμπρακτη συμβολή από απλούς οπαδούς μας (οργανωμένους ή μη), συνδέσμους μας (Αθήνας και επαρχίας), μέχρι και από οργανωμένους οπαδούς άλλων ομάδων (ναι έγινε και αυτό!). Όλα αυτά αλλά και κυρίως αυτά που θα ακολουθήσουν, μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμα μας για αυτήν την Κοινωνία. Ότι δηλαδή, όπως λέει και το παλιό τραγούδι, «τα παιδιά στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα»… Ούτε κόμματα, ούτε εκλογές, ούτε πολιτικοί «σωτήρες» των media, ούτε Δήμοι, ούτε Εκκλησίες, ούτε οι μαρκετινίστικες «φιλανθρωπίες» τύπου ΣΚΑΪ και ΕΤΕ («όλοι μαζί μπορούμε») δεν θα φέρουν το όνειρο. Το όνειρο θα το χτίσει ο ίδιος ο λαός με κοινωνικές ζυμώσεις και με όπλα την Αλληλεγγύη, την Ανθρωπιά, την Αξιοπρέπεια και την Αντίσταση… Φανταστείτε τους σκληροπυρηνικούς πιτσιρικάδες των γηπέδων να είναι γαλουχημένοι με αυτές τις αξίες. Φανταστείτε την κοινωνία μας με μπροστάρηδες τέτοιους πιτσιρικάδες που με αγνά ιδανικά να διεκδικούν το κοινό καλό, αντί να αλληλομαχαιρωνόμαστε για τα συμφέροντα του κάθε τυχαίου προέδρου/επενδυτή. Φανταστείτε το μέλλον μας, αν όλη αυτήν την νεανική ενέργεια την διοχετεύαμε υπέρ των συνανθρώπων μας και κατά των δυναστών μας, αντί να την εξαντλούμε σπάζοντας τα κεφάλια μας κάθε Κυριακή… Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές μας και στα πιστεύω μας. Θα συνεχίσουμε την δράση μας σε γήπεδα, δρόμους, κοινωνικές κουζίνες, ιντερνέτ, τοίχους. Θα είμαστε έμπρακτα Αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται (Κερατέα, ΕΡΤ, Ιερισσό). Τα κάποτε πικρόχολα σχόλια και ειρωνικά γελάκια κάποιων λίγων, έχουν πλέον κοπεί και έχουν μετατραπεί πια σε… απειλές. Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα, μιας και υποδεικνύει πολλά… Δεν φοβηθήκαμε και δεν θα φοβηθούμε. Απλά προχωράμε…

Υπενθυμίζουμε πως η συγκομιδή ρούχων συνεχίζεται κανονικά στις Κυριακάτικες Κοινωνικές μας Κουζίνες στα Προσφυγικά και συγκεντρώνουμε αναλυτικά: – ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ – ΜΠΟΥΦΑΝ – ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ – ΚΑΛΤΣΕΣ – ΕΣΩΡΟΥΧΑ – ΓΑΝΤΙΑ – ΣΚΟΥΦΟΥΣ – ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ & ΠΟΥΛΟΒΕΡ Θερμή παράκληση: Τα ρούχα (μεταχειρισμένα ή καινούργια) να είναι ΚΑΘΑΡΑ.

«Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί/ 13★Θ»

Υ.Γ. 1. «Στην αρχή σε αγνοούν, στη συνέχεια γελούν μαζί σου, μετά σε πολεμούν και στο τέλος νικάς» (Γκάντι) Υ.Γ. 2. Να ενημερώσουμε πως στις αποβάθρες του λιμανιού του Πειραιά (κυρίως στις πύλες 6, 7 και 8) υπάρχουν τουλάχιστον 250-300 άστεγοι. Το υποκριτικό κράτος ασχολείται μαζί τους μόνο όταν πρόκειται να τους διώξει, προκειμένου να μην χαλάει η τουριστική εικόνα. Έκκληση στους κατοίκους των γύρω περιοχών ή και σε οπαδούς άλλων ομάδων να τους βοηθήσουν. Υ.Γ. 3. Ενημερώνουμε πως θα ακολουθήσουν δράσεις για αστέγους τόσο για το κέντρο της Αθήνας, όσο και για κάποια προάστια. Υ.Γ. 4. Κοινωνική Κουζίνα στα Προσφυγικά του Παναθηναϊκού. Κάθε Κυριακή στις 14:00 (περίπου). Μαγειρεύουμε μαζί, τρώμε μαζί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ