ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Μπορεί να νιώθει υπερήφανος

Η πρόκριση άργησε τρεις μήνες αλλά… χαλάλι του. Από σήμερα ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει υπερήφανος, διότι βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος… δια χειρός αθλητικού δικαστή. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Μπορεί να νιώθει υπερήφανος

Στις 9 Οκτωβρίου στον προημιτελικό του κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους «πράσινους», όμως στην Ελλάδα αποδείχθηκε ότι οι αγώνες δεν κρίνονται μόνο εντός παρκέ, αλλά και εκτός.

Καλή ώρα, όπως έγινε σήμερα (09/01) με την απόφαση του μονομελούς δικαιοδοτικού οργάνου του ΕΣΑΚΕ που έκανε δεκτή την από 13-10-14 καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός και κατακύρωσε το ματς υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Διότι οι νόμοι και οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται. Αν το σκεφτεί κανείς ψυχρά και τυπικά, καλώς έκανε ο αθλητικός δικαστής. Από τη στιγμή που υπήρξε παράβαση και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το «παρών» στο γήπεδο ενώ ήταν τιμωρημένος, τι να έκανε;

Από την άλλη υπάρχει θέμα ηθικής τάξης. Δηλαδή ο Ολυμπιακός τώρα που προκρίθηκε στα χαρτιά νιώθει δικαιωμένος; Μπορεί να πανηγυρίσει; Όπως το βλέπει ο καθένας. Σίγουρα θα νιώθει δικαιωμένος επειδή κυνήγησε μια υπόθεση και την κέρδισε στα χαρτιά. Από την άλλη, πρέπει να σκεφτεί πολύ πώς θα αντιδράσει στο αγωνιστικό κομμάτι για να δείξει ότι παραδέχεται την αγωνιστική του ήττα η οποία προκάλεσε και την αποπομπή του προπονητή του.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός στα μάτια του φίλαθλου κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος, ήταν ο νικητής και εκείνος που δικαιούτο να παίξει με τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση, όμως στον αθλητισμό αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι εξωαγωνιστικοί παράγοντες μπορεί να λειτουργήσουν καταλυτικά στις εξελίξεις και να διαμορφώσουν νικητές και ηττημένους.

Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν δεν λειτουργούν οι νόμοι και οι κανονισμοί και δε λύνονται εν τη γενέσει τους όλα τα θέματα. Επαναλαμβάνω ότι το ματς δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει καν, αν υπήρχε παράβαση, όμως το ματς ξεκίνησε, ανέδειξε νικητή στο παρκέ και μετά από τρεις μήνες (έπειτα από ένα μαραθώνιο αγώνα εκτός των γραμμών του γηπέδου με ενστάσεις, παρά ενστάσεις, με τον ΕΣΑΚΕ και το ΑΣΕΑΔ να παίζουν πινγκ πονγκ) ο αθλητικός δικαστής απεφάνθη!
And the winner is Olympiakos!

Το τι θα επακολουθήσει και αν ο Παναθηναϊκός προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ διόλου με απασχολεί. Όλα αυτά που συμβαίνουν μόνο θλίψη προκαλούν και τίποτε άλλο…

ΥΓ: Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δίνουν απόψε τη μάχη τους στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, διεκδικώντας τη δεύτερη σερί νίκη τους στο top 16. Άραγε ενημερώθηκαν ότι δεν νίκησαν τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό του κυπέλλου;

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ