ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα με 80-76, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση. Πρώτος σκόρερ για το τριφύλλι ο Ντε Μάρκους Νέλσον με 16 πόντους.

Ήττα στις λεπτομέρειες

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή του, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από το Παλαού Μπλαουγκράνα, καθώς γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα του εκνευριστικά εύστοχου Μαρσελίνιο Χουέρτας, που με το ρεσιτάλ από τα 6.75, κατάφερε να βγάλει εκτός ρυθμού το τριφύλλι στο 3ο δεκάλεπτο.

Για τον Παναθηναϊκό που επιστρέφει στην Αθήνα με την πικρή γεύση της ήττας, εξαιρετικός ήταν ο Ντε Μάρκους Νέλσον με 16 πόντους, ενώ σαν άξιους συμπαραστάτες είχε τους Τζέιμς Γκιστ με 9 και Εστεμπάν Μπατίστα με 8 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Μετά από ένα δίλεπτο αστοχίας, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει το ρυθμό του και πήρε κεφάλι στο σκοράρισμα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα ελεύθερα σουτ που του έδωσαν οι Καταλανοί.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν και εξαιρετική άμυνα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και με κύριο εκφραστή τον Τζέιμς Γκιστ, κατάφεραν να πάρουν διαφορά ακόμα και με 10 πόντους για το (6-16).

Σ’ εκείνο το σημείο ο Χεζόνια από πλευράς Μπαρτσελόνα, βρήκε σκορ από μακρία και με δύο συνεχόμενα τρίποντα, δεν έδωσε το δικαίωμα στο «τριφύλλι» να ξεφύγει στο σκορ, μειώνοντας τη διαφορά για το (12-18).

Εν τέλει το σκορ του 1ου δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό, να προηγείται με 14-20, με τις δύο βολές του Αντώνη Φώτση.

Στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, το «τριφύλλι» βρήκε σκορ από τον Γιάνκοβιτς και ανέβασε τη διαφορά στους +6 για το (16-22), με τον Χεζόνια να εκτελεί ξανά από τα 6,75 μειώνοντας στους τρεις.

Η συνέχεια ανήκε ξανά στον Παναθηναϊκό, αφού μετά από καλάθια των Νέλσον και Μαυροκεφαλίδη (τρίποντο), ξέφυγε και πάλι για το (21-28). Το «τριφύλλι» συνέχισε να προβληματίζει του Καταλανούς, αφού βρισκόταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με τη διαφορά λίγο αργότερα να πηγαίνει και στο +9 για το (23-32).

Ο Γιάνις Μπλουμς με τρίποντο δύο λεπτά αργότερα, έδωσε ξανά διψήφια διαφορά πόντων για το (25-35), όμως η Μπαρτσελόνα μπήκε εκ νέου στο ματς με ένα γρήγορο 5-0 σερί με καλάθια των Ντόελμαν (τριπόντο) και Αμπρίνες για το (30-35).

Ο Έι Τζέι Σλότερ με δύο βολές επανέφερε το +7 για το «τριφύλλι» (30-37), όμως η Μπαρτσελόνα με αντεπίθεση διαρκείας και 7-0 σερί, κατάφερε να φέρει στα ίσια το ματς με τη λήξη του ημιχρόνου (37-37).

Με την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου και μετά από άστοχα σουτ των Γκιστ και Σλότερ, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα μετά από 2Ο αγωνιστικά λεπτά με καλάθι του Ντόελμαν και κάπου εκεί ξεκίνησε και το ρεσιτάλ από τα 6,75 και ο Χουέρτας.

Ο Βραζιλιάνος γκαρντ αποδείχθηκε ιδιαίτερα καυτός, αφού με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα κατάφερε να δώσει και τη διαφορά στους Καταλανούς για το (51-42), ενώ και λίγο αργότερα έγραψε το (54-44), με ενδιάμεσα καλάθια από πλευράς «τριφυλλιού» των Γιάνκοβιτς και Διαμαντίδη (τρίποντο).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε ν’ αντισταθεί στην εκνευριστική ευστοχία του Χουέρτας και μείωσε γρήγορα με καλάθια των Μπατίστα και Γιάνκοβιτς για το (56-51). Με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, να βρίσκει τη Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ (63-56).

Στο 4ο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» πάλεψε για την ολική ανατροπή στο ματς, καθώς με τρίποντο του Γκιστ μείωσε στο -4 για το (65-61), όμως τα συνεχόμενα φάουλ, οδήγησαν τους Καταλανούς γρήγορα στις βολές αρκετά νωρίς.

Τα τελευταία λεπτά πήραν άγρια ομορφιά, καθώς ο Φώτσης με τρίποντο μείωσε στο καλάθι για το (72-70), με τους παίκτες του Πασκουάλ να εκμεταλλεύονται τις βολές και να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ για το (75-70), με τους «πράσινους» να αστοχούν στις δικές τους επιθέσεις από τα 6,75.

Ένα μικρό σερί 6-0 για το «τριφύλλι», έφερε το (77-76), όμως ο Διαμαντίδης έκανε λάθος στην επίθεση, με την Μπαρτσελόνα να καταφέρνει με καλάθι και φάουλ του Ντόελμαν να ξεφύγει για το (80-76), το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε λάθη και άστοχες επιλογές στις τελευταίες τους επιθέσεις.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 37-37, 63-56, 80-76.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 12(1), Χεζόνια 11(3), Χουέρτας 22(6), Αμπρίνες 11(1). Σατοράνσκι 2, Πλάις, Τόμας 4, Όλεσον 5(1), Τζάκσον, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 9.

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 7(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 8(2), Νέλσον 16, Μαυροκεφαλίδης 7(1), Διαμαντίδης 8(2), Γκιστ 11(3), Μπατίστα 9(12 ριμπ.), Διαμαντάκος, Μπλουμς 3(1).

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ