ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

The…Oliver show

Με μία Όλιβερ βγαλμένη από το NBA, ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον Ολυμπιακού Βόλου με 80-53 παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

The...Oliver show

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός, στη Λεωφόρο, επικρατώντας εύκολα του Ολυμπιακού Βόλου με 80-53. Η Όλιβερ έκανε πράματα και… θαύματα (22 πόντοι μόνο στο ημίχρονο…), με τις Έιβερι και Σλούκα να ακολουθούν. Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα, με αυτή τη νίκη παρέμεινε στην κορυφή (συγκατοικεί με Πρωτέα Βούλας και Ελληνικό), δείχνοντας παράλληλα πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το ματς

Με τις Καλέντζου, Κυριακοπούλου, Όλιβερ, Έιβερι και Σλούκα «μπήκε» στο παρκέ ο Παναθηναϊκός, ενώ οι Βολιώτισες με τις Σουλτάνη, Ταντουρόφσκα, Ζήτη, Ζέρβα και Δεληγιάννη.

Επίσημο: Τέλος η Ελένη Καπογιάννη από τον Παναθηναϊκό
Επίσημο: Τέλος η Ελένη Καπογιάννη από τον Παναθηναϊκό 313 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με κρεσέντο της Σλούκα, από τη γραμμή των τριών πόντων ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην πρώτη περίοδο, φτάνοντας γρήγορα στο 11-7, 6:26 πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου. Η Όλιβερ με προσωπικό καλάθι έκανε το 13-7, 5:49 πριν τη λήξη, με την ομάδα του Πρέκα να δείχνει από νωρίς διάθεση να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Με δύο εύστοχα τρίποντα των Έιβερι και Καλέντζου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 12 (19-7), αναγκάζοντας τον Καπουρνιώτη να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ, 4:27 πριν τη λήξη της περιόδου.

Οι «πράσινες» παίζοντας σκληρή άμυνα ανάγκαζαν τον Ολυμπιακό σε βεβιασμένα σουτ, αποτέλεσμα να «χτιστεί» γρήγορα η διαφορά. Η Αμερικανίδα σέντερ των «πρασίνων» έκανε πάρτι στην ρακέτα των φιλοξενούμενων, με το σκορ στον φωτεινό πίνακα να γράφει 22-11, 3 λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το καλάθι και φάουλ της Ζέρβα μείωσε λίγο τη διαφορά για τον Ολυμπιακό Βόλου (22-14), ωστόσο το inside παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με την Όλιβερ, έκανε τη διαφορά. Με την Αμερικανίδα να συνεχίζει ασταμάτητη, η περίοδος τελείωσε με 32-16, υπέρ του Παναθηναϊκού, δείχνοντας το ποιος είναι το αφεντικό του ματς από πολύ νωρίς.

Με τάπες και… κλεψίματα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, ωστόσο οι «πράσινες» από την βιασύνη τους δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο ενάμισι λεπτό, με το σκορ να παραμένει 32-16. Το καλάθι και φάουλ της Κατσιοπούλου στα 8:20 (32-19), «άνοιξε» το σκορ της Β΄ περιόδου, οι παίκτριες του Πρέκα είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωση τους στην επίθεση, αλλά τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε η Είβερι με τρίποντο στα 7:20 (35-21).

 Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, έβαζε τη μπάλα στο «ζωγραφιστό», ωστόσο απούσης της Όλιβερ, η Γλυνιαδάκη δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις, αναγκάζοντας τον Πρέκα να την επαναφέρει στα μισά της περιόδου. Η Σλούκα με jump shoot διαμόρφωσε το 37-23 (4:00) με τον Ολυμπιακό να το έχει «γυρίσει» σε ζώνη, με την Έιβερι να την «τιμωρεί» για το 40-23.

 Ο Καπουρνιώτης δέχθηκε την τεχνική ποινή από τον διαιτητή Μακρή για έντονες διαμαρτυρίες στα 3:53, με την Έιβερι να πηγαίνει στις βολές για το 41-23 και τη μπάλα απ’ έξω για το «τριφύλλι».  Η εξοντωτική άμυνα του Παναθηναϊκού είχε βγάλει εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος ήταν στα «σχοινιά», μη μπορώντας να αντιδράσει. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς με Όλιβερ και Έιβερι να σκοράρουν εύκολα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 48-31, με καλάθι και φάουλ της Όλιβερ στα 2,5΄.

Με την Όλιβερ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, κυριαρχόντας και στις δύο ρακέτες, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε την διαφορά στους 22 (59-37) στα μισά της 3ης περιόδου. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Σλούκα, που με προσωπικούς πόντους συντήρησε την διαφορά (63-40), με την περίοδο να τελειώνει στο 66-46.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Πρέκας έριξε στο παρκέ και τις παίκτριες που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής, με το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά να αποτελεί τυπική διαδικασία. Η διαφορά ανέβαινε όλο και περισσότερο, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο «τριφύλλι», αφού με 2.33 να απομένουν για την λήξη το σκορ ήταν στο 80-51. Ο κόσμος στον «Τάφο» έδειχνε να το απολαμβάνει, δημιουργώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 5, Δανούση 2, Αυτζή 2, Κόνιαλη 5, Όλιβερ 31, Σλούκα 17, Έιβερι 14, Γλυνιαδάκη 4.

Ολυμπιακός Βόλου (Καπουρνιώτης): Κυριατζίδου 9, Αγαγιώτη 3, Σουλτάνη 8, Ταντουρόφσκα 9, Ζέρβα 19, Ζήτη 3, Δεληγιάννη 2.

Τα δεκάλεπτα: 32-16, 48-31, 66-46, 80-53.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.