ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Νίκη ουσίας!

Μπορεί να μην χόρτασε θέαμα του φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά με το εντυπωσιακό ψαράκι του Μλάντεν Πέτριτς (29'), ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 1-0 και συνεχίζει τη «μάχη» για τον τίτλο.

Νίκη ουσίας!

Μπροστά σε περίπου εννέα χιλιάδες φιλάθλους, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που επιθυμούσε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τώρα πάει Νέα Σμύρνη, για να συνεχίσει το σερί των θετικών εμφανίσεων.

Το ματς

Μέτριο έως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο για το «τριφύλλι» καθώς παρά την υπεροχή και την κατοχή μπάλας, δεν απείλησε ιδιαίτερα τα καρέ του Μιχάλη Σηφάκη.

Οι «πράσινοι» που παρατάχθηκαν με δύο αλλαγές στο ματς, σε σχέση με αυτό κόντρα στον στον Εργοτέλη, έπαιζαν από την αριστερά πλευρά, καθώς ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα και τις σέντρες του Διαμαντή Χουχούμη.

Παράλληλα η άμυνα του Λεβαδειακού, κρατούσε μακριά από την περιοχή, την επιθετική «τριάδα» Πέτριτς-Καρέλη-Μπεργκ, ενώ και στην επίθεση πέρα από ένα σουτ του Μάντζιου στο 26’ που δεν ανησύχησε τον Στιλ, δεν απείλησε ιδιαίτερα το «τριφύλλι».

Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός για να ξεκλειδώσει την άμυνα των Βοιωτών, εν τέλει ήρθε από στημένη φάση. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ απ’ τα αριστερά όπως έκανε επίθεση και μετά από αριστουργηματική εκτέλεση του Ντάνιελ Πράνιτς, ο Πέτριτς με κεφαλιά «ψαράκι» πέτυχε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ στο 29ο λεπτό.

Από κει και μετά, οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεση τους προς τα καρέ της Λειβαδιάς, αλλά είτε ο Μπεργκ, είτε ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω κίνδυνο.

Με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να βρίσκει το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ.

Ίδιο μοτίβο είχαν και τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να έχει σταθερά την κατοχή μπάλας και την ομάδα της Λειβαδιάς να αμύνεται στο μισό γήπεδο.

Η πρώτη ας το πούμε καλή στιγμή ήρθε στο 55’, όταν ο Κλωναρίδης αφού πέρασε υπέροχα δύο παίκτες στο χώρο του κέντρου, σούταρε έξω από την περιοχή του Σηφάκη, με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ.

Οι επιθέσεις των «πρασίνων», είχαν σαν κύριο εκφραστή τον αρκετά δραστήριο Πέτριτς, που είτε περνούσε κάθετες στα άκρα, είτε κοιτούσε να βρει ελεύθερο χώρο για τη γραμμής «κρούσης» του «τριφυλλιού».

Ο Διαμαντής Χουχούμης όπως και στο πρώτο μέρος, έπαιρνε αρκετές μπάλες απ’ τα αριστερά, όμως όσες σέντρες και να επιχείρησε δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο συμπαίκτη του, καθώς είτε η άμυνα του Λεβαδειακού απομάκρυνε, είτε πέρναγαν ανεκμετάλλευτες.

Με την είσοδο του Κάρλος Ζέκα στο χορτάρι, ο Γιάννης Αναστασίου μετέτρεψε το σχήμα σε 4-3-2-1, καθώς ήθελε να βάλει στο παιχνίδι περισσότερο και τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έμοιαζε εξαφανισμένος στην επανάληψη.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου με στημένη φάση, αλλά μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Πράνιτς, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ δεν μπόρεσε να πάρει καλά την κεφαλιά, η οποία κατέληξε άουτ στο 73ο λεπτό.

Η είσοδος του Νίκου Καρέλη στο ματς στη θέση του Πέτριτς, έδωσε ταχύτητα στο «τριφύλλι», κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο νεαρός φορ που φόρτωσε στα τελευταία λεπτά με κίτρινες κάρτες τους αμυντικούς των Βοιωτών, καθώς μόνο με τάκλιν μπορούσαν να τον σταματήσουν.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, είχαν αρκετό άγχος για το «τριφύλλι», καθώς η ομάδα της Λιβαδειάς, ανέβηκε μέτρα στο χορτάρι, ώστε να καταφέρει να «κλέψει» έστω το βαθμό της ισοπαλίας, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει νικήτη τον Παναθηναϊκό, μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο και συνθήματα για πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες (Λαγός 58’), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πέτριτς (Καρέλης 75’), Μπέργκ, Κλωναρίδης (Ζέκα 65’).

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Νικολακάκης (Μάγκας 81’), Βούκσεβιτς, Τόμας, Μαχαίρας, Ορτέγκα (Σοτέλο 72’), Γκόμεζ, Μάντζιος, Σκέμπης (Μιλοσάβλιεβ 61’), Κώτσιος, Μιλιάζες.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ