ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Οι «ημίθεοι», ο Ντεμέλο και το σερί με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Σαν σήμερα, στις 14 Ιανουαρίου 1973, ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, σε φιλική αναμέτρηση.

Οι «ημίθεοι», ο Ντεμέλο και το σερί με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η «αρμάδα» του Φέρεντς Πούσκας, με νωπές τις μνήμες από την πορεία στο Γουέμπλεϊ, ταξίδεψε στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης και παρά το γεγονός, πως στο ματς δεν αγωνίστηκαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (ακολουθούσε αγώνας των Εθνικών ομάδων Ελλάδας και Ισπανίας τις επόμενες μέρες), οι 40.000 θεατές παρακολούθησαν ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Οι Μαδριλένοι μόλις στο 5΄άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Κάρλος Αλόνσο Γκονθάλεθ η Σαντιγιάνα, όπως ήταν γνωστός, ωστόσο μόλις τρία λεπτά αργότερα, οι λατίνοι του Παναθηναϊκού, Βερόν και Ντεμέλο, «έκρυψαν» τη μπάλα, με τον Βραζιλιάνο να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-1.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Γονιός (46 Βλάχος), Σούρπης, Αθανασόπουλος (70 Καραμανλής), Καψής, Φυλακούρης, Βερόν, Ντεμέλο (70 Λινάρης), Χριστόπουλος (22 Γραμμός), Παπαδημητρίου, Γραμάχο

Χαρακτηριστικό της εποχής, το γεγονός πως αυτό ήταν το τρίτο φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, στην τετραετία ’69-’73, με το «τριφύλλι» να παραμένει αήττητο, σε όλα τα ματς.

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1969, οι «πράσινοι» φιλοξένησαν στη Λεωφόρο τη «Βασίλισσα» με το ματς να λήγει 2-2. Τα γκολ του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι Δημητρίου (66΄) και Ελευθεράκης (75΄), ενώ οι ΜΑδριλένοι ισοφάρισαν με γκολ στο 78΄και στο 90΄.

Μετά το 2-2 της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει για τη Μαδρίτη, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1970, με το αποτέλεσμα να είναι 1-1, με γκολ του Αντωνιάδη στο 10΄ για τους «πράσινους».

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ