ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Με Παναθηναϊκή ψυχή!

Με τον Έι Τζέι Σλότερ (19 π.) σεληνιασμένο στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το -13 του πρώτου μέρους και επικράτησε δύσκολα του αξιόμαχου Απόλλωνα Πάτρας με 77-71. Με καθυστέρηση 35 λεπτών ξεκίνησε το ματς λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Μπατίστα που τελείωσε το ματς με 18 πόντους.

Με Παναθηναϊκή ψυχή!

Μετά από 35 λεπτά καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού και αήττητου στην έδρα του, Απόλλωνα Πάτρας και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του, για τον πρώτο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με τις γνωστές απουσίες των Μαυροκεφαλίδη και Μποχωρίδη και με τον Γιάνκοβιτς να μην αγωνίζεται τελικά, βρέθηκαν να κυνηγάνε το σκορ στο τέλος του α’ ημιχρόνου, όμως με αντεπίθεση διαρκείας και 13-0 σερί στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου, πέρασαν δια πυρός και σιδήρου από την έδρα του Απόλλωνα.

Το ματς

Με Νέλσον, Σλότερ, Χαραλαμπόπουλο, Γκιστ και Μπατίστα ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, με αρκετά προβλήματα στην επίθεση. Με τον Απόλλωνα να τον αντιγράφει στη δυσκολία να βρει σκορ και το ματς στο 5’ να είναι στο φτωχό (6-6).

Η είσοδος του Διαμαντίδη, όμως μεταμόρφωσε την ομάδα. Οι «πράσινοι» ήταν μόνιμα πίσω στο σκορ, αφού βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα οι περιφερειακοί των Αχαιών έκλεισαν το 1ο δεκάλεπτο στο +3 για το (19-22).

Η ευστοχία του Απόλλωνα συνεχίστηκε και στο 2ο δεκάλεπτο και με διαδοχικά τρίποντα ξέφυγαν στο +7 για το (32-25). Παρά τις προσπάθειες του Μπατίστα να διατηρήσει κοντά στο σκορ το «τριφύλλι», οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν πρόσφεραν βοήθειες στον Ουρουγουανό σέντερ, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12 πόντους στο ημίχρονο για το (49-37).

Οι «πράσινοι» μπήκαν εντελώς αλλαγμένοι στο 3ο δεκάλεπτο και αφού κράτησαν τον Απόλλωνα στο 0 για πέντε λεπτά, με ένα σερί 13-0 κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ για το (49-50).

Τα πάντα στο ματς θύμιζαν ντέρμπι. Με τους Πατρινούς να συνέρχονται από το αρχικό “σοκ” κατάφεραν όχι μόνο να διατηρηθούν στο ματς, αλλά να κλείσουν την περίοδο και οριακά μπροστά, με 59-57 κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με πέντε φάουλ τον εξαφανισμένο Νέλσον και τον Διαμαντίδη με πρόβλημα στη μέση, εξαιτίας μιας πτώσης στις διαφημιστικές πινακίδες.

Εν τέλει ο αρχηγός δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε στο ματς δίνοντας παράλληλα εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (60-59). Σ’ εκείνο το σημείο μίλησε ο Σλότερ αφού με πέντε σερί πόντους, το τριφύλλι ξέφυγε για πρώτη φορά με +6 για το (69-63).

Η πράσινη άμυνα έκανε την εμφάνισή της και δεν επέτρεψε στους Πατρινούς να σημειώνουν εύκολους πόντους. Ο Σλότερ όμως το είχε πάρει προσωπικά και με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το (74-66). Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα επιχείρησαν την ολική επαναφορά, όμως ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και με τον Σλότερ να κλέβει καθοριστικά κατάφεραν να διαμορφώσουν το τελικό 77-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 49-37, 59-57, 77-71.

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 4, Γκαλογουεί 13(1), Πεν 6(2), Φιτζπάτρικ 23(3), Αντωνάκης 2, Ελ Αμίν 13(1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Κασπίρης, Γεωργαλής 3(1).

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 19(2), Φώτσης, Νέλσον, Παππάς 5(1), Διαμαντίδης 15(3), Γκιστ 14(1), Μπατίστα 18, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Μπλουμς 2, Λούντζης.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  DIAMANTIDIS  APOLON PATRON - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÉÂÁÍÏÂÉÔÓ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  IVANOVIC  APOLON PATRON - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÌÐÁÔÉÓÔÁ ÃÅÙÑÃÁËÇÓ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  BATISTA GEORGALIS APOLON PATRON - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ APOLON PATRON - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ   APOLON PATRON - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)
ÓËÏÔÅÑ  ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  SLAUGHTER  APOLON PATRON - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ