ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Στον «εξάστερο» και στην «βασίλισσα» (Pics)

Ρεάλ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται αύριο το βράδυ στην Μαδρίτη, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά κοινά από το παρελθόν.

Στον «εξάστερο» και στην «βασίλισσα» (Pics)

Εκτός λοιπόν από τα σπουδαία παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες στο παρελθόν, υπάρχουν και άλλα κοινά μεταξύ τους, αφού πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων, ενώ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ακόμα ένα κοινό στοιχείο, με τον Σέρβο προπονητή πριν έρθει στην Ελλάδα και κάνει τα «μαγικά» του με το «τριφύλλι» να έχει κάτσει και στον πάγκο της Ρεάλ.

Ο Ζέλικο λοιπόν, κάθισε στον πάγκο της ισπανικής ομάδας από το 1994 έως το 1997 κατακτώντας μάλιστα στην πρώτη του χρονιά και την Ευρωλίγκα.

zelico

Ο «μεγάλος» Ντέγιαν Μποντιρόγκα πριν βρεθεί στο «τριφύλλι», αγωνίστηκε και αυτός για μία διετία στην Ρεάλ (1996-1998), υπό τις οδηγίες μάλιστα του Ομπράντοβιτς.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.523 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
degian
 
bodiroga_pao

Ακόμα ένας παίκτης που φόρεσε την φανέλα και των δύο ομάδων είναι ο Πατ Μπεργκ, ο οποίος αφού αγωνίστηκε από 1998 εώς το 2001 με την «πράσινη» φανέλα, στην συνέχεια αγωνίστηκε και στην Ρεάλ την σεζόν 2004-2005.

C:UsersrriojaDesktopirl0001.JPG
 
77611

Ο Πέπε Σάντσεθ αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2001-2002 χωρίς να προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα, ενώ προς το τέλος της καριέρας του και συγκεκριμένα το 2008 φόρεσε και την φανέλα της «βασίλισσας».

pepe
 
SANCHEZ

Ο Τζόνι Ρότζερς αρκετά χρόνια πριν αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, έκανε το πρώτο του βήμα στα παρκέ της Ευρώπης, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Ρεάλ την μακρινή περιόδο 1988-1989.

rotzers

Η τελευταία περίπτωση και πιο πρόσφατη ξένου παίκτη που φόρεσε την φανέλα και των δύο ομάδων, είναι αυτή του Γιόνας Ματσιούλης. Ο Λιθουανός άσος που φόρεσε τα «πράσινα» για 2 χρόνια (2012-2014), από το καλοκαίρι είναι παίκτης της Ρεάλ και θα δώσει το παρών στον αυριανό αγώνα.

ματσιούλης
 
rungtyniu-akimirka-546f8e2a2b6f1

Στο παρελθόν υπήρξαν και Έλληνες παίκτες που ακολούθησαν την ίδια πορεία. Ο Αντώνης Φώτσης έφυγε από το «τριφύλλι» το 2003 για να αγωνιστεί στην Ρεάλ για 2 χρόνια, ενώ και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που αγωνίστηκε με τα πράσινα από το 2001 εώς και το 2003, αγωνίστηκε στην ομάδα της Μαδρίτης για μία χρονιά και συγκεκριμένα την περίοδο 2007-2008.

παο

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.