ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

«Ρεαλ»ιστική ήττα

Ο μισός Παναθηναϊκός πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 83-65. Κορυφαίος για το τριφύλλι, ο Εστεμπάν Μπατίστα με 15 πόντους.

«Ρεαλ»ιστική ήττα

Ο μισός λόγω τραυματισμών Παναθηναϊκός αντιστάθηκε όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του, παραδόθηκε στις ορέξεις της υπερπλήρης Ρεάλ και ζευγάρωσε τις ήττες του στο top16.

Απ την αρχή του ματς, η Ρεάλ ανέλαβε τα ηνία στο σκοράρισμα, όμως το τριφύλλι δεν τα παράτησε και μείωσε ακόμα και στους 4 πόντους τη διαφορά στο 3ο δεκάλεπτο, με του παίκτες της «Βασίλισσας» να πατάνε τα γκάζι στη συνέχεια και να ξεφεύγουν για το τελικό 83-65.

Κορυφαίοι για το «τριφύλλι» ο Εστεμπάν Μπατίστα με 15 πόντους, τον ακολούθησε ο Σλότερ με 12, στις 7 ασίστ σταμάτησε ο Διαμαντίδης, ενώ ο Φώτσης μάζεψε 8 ριμπάουντ.

Το ματς

Με Διαμαντίδη, Σλότερ, Χαραλαμπόπουλο, Φώτση και Μπατίστα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός που έδειξε διάθεση να προσέξει την άμυνά του και να μην πάει σε βιαστικές επιθέσεις. Ωστόσο, ο Ρέγες έδινε συνεχώς λύσεις για τη Ρεάλ, η οποία προηγούταν 8-5 με το τριφύλλι να ‘χει πολύ άσχημα ποσοστά (1/12) ποσοστά και ουσιαστικά να πηγαίνει «στράφι» η προσπάθεια που έκανε.

Η είσοδος του Γκιστ έδωσε πνοή στο «τριφύλλι» και κρατούσε πάντα στο κόλπο την ομάδα του. Παρά την άνοδο των «πρασίνων» στην επίθεση, οι Μαδριλένοι βρήκαν σουτ από μακριά, με το 20-14 να είναι το σκορ στο 1ο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πατήσουν γκάζι και να ανοίξουν τη διαφορά στην αρχή της 2ης περιόδου, όμως ο Παναθηναϊκός έστω και δυσκολία δεν έχανε του με το σκορ. Την μία με τρίποντο του Μπλουμς, την άλλη με κάρφωμα (και τρίποντο) του Γκιστ, έπαιρνε σκορ, αλλά στην άμυνα υπήρχαν προβλήματα, με τον Ρούντι να τιμωρεί για το (29-21).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος πάλευαν συνεχώς το ματς, όμως κάπου τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια, με τη Ρεάλ να πηγαίνει στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο (39-29).

Με την άμυνα να μην είναι άσχημη και την επίθεση βελτιωμένη, ο Σλότερ έδωσε το έναυσμα στο «τριφύλλι» γι αντεπίθεση. Τρέχοντας ένα επιμέρους σερί 2-8, το 44-34, έγινε 46-42 και ο Λάσο εσπευσμένα κάλεσε τάιμ-άουτ φοβούμενος τα χειρότερα. Κι αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του και καταστροφικά για το τριφύλλι.

Με τον Ρέγες να κάνει «πάρτι», η Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα και εκμεταλλευόμενη το κενό διάστημα της ελληνικής ομάδας, ξέφυγε εκ νέου σε διψήφια επίπεδα με τον Μπλουμς να διαμορφώνει το 60-48 στο φινάλε του δεκαλέπτου κι ενώ νωρίτερα οι μαδριλένοι είχαν προηγηθεί ακόμα και με +14 (58-44).

Τα πράγματα ήταν πλέον δύσκολα. Και οι παίκτες της Ρεάλ ήθελαν να κόψουν μια και καλή τα όνειρα του τριφυλλιού για μια επική ανατροπή. Τρέχοντας αυτοί σερί 9-0, έγραψαν στο 33′ το 69-50 και «σφράγισαν» για τα καλά τη νίκη τους, μετατρέποντας -κακά τα ψέματα- σε διαδικαστικό χαρακτήρα τα εναπομείναντα λεπτά.

Το ματς είχε κριθεί με τους γηπεδούχους να προηγούνται ακόμα και με 22 πόντους (74-52, 76-54) και άπαντες να περιμένουν τη λήξη.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα ήταν ήρεμα μέχρι το φινάλε, ήρθε ένας ανεκδιήγητος ονόματι Καμπάτσο να δημιουργήσει σύγχυση μετατρέποντας το παρκέ σε ρινγκ καθώς με μία λαβή που θυμίζει αμερικάνικη πάλη (κατς) έριξε στο έδαφος τον Διαμαντίδη, με τον τελευταίο να αντιδρά φυσιολογικά και να κινείται με επιθετική διάθεση προς τον παίκτη της Βασίλισσας.

Εν τέλει, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν και το ματς ολοκληρώθηκε με το τελικό 83-65 υπέρ της Ρεάλ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-29, 60-48, 83-65.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 2, Φερνάντεθ 15 (1), Νοτσιόνι 9 (2), Καμπάτζο, Ματσιούλις, Ρέγες 18, Ροντρίγκεθ 10, Αγιόν, Κάρολ 8 (2), Γιουλ 14 (4), Μπουρούσης 2, Σλότερ 5.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Φώτσης 9 (1), Νέλσον 6, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (2).

ÍÅËÓÏÍ ÖÅÑÍÁÍÔÅÆ ÌÐÁÔÉÓÔÁ ÌÐÏÕÑÏÕÓÇÓ  ÑÅÁË - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  (TOP 16  - ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2014-2015)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ