ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Κοινό μυστικό η αναζήτηση ψηλού

Τα αγωνιστικά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με την αδυναμία που παρουσιάζει μακριά από το ΟΑΚΑ και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί κάνουν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Κοινό μυστικό η αναζήτηση ψηλού

Ανέκαθεν τα μεταγραφικά σενάρια ήταν από τα πιο hot θέματα και εκείνα που κέντριζαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα πάρει η ομάδα παίκτη, ποιον θα πάρει; Θα είναι από το πρώτο ράφι ή από το καλάθι; Ενίοτε έχουμε προτιμήσεις και εύκολα υποδεικνύουμε και ποιος θα είναι ο κατάλληλος για να προστεθεί στο ρόστερ της ομάδας. Προνόμιο, περισσότερο της φάρας μου, δε λέω. Όμως, την άποψή μας θα την πούμε. Δεν το συζητώ ότι είναι και η σωστή.

Γιατί τα λέω όλα αυτά. Διότι το θέμα απόκτησης ψηλού παίκτη, είναι και πάλι στο επίκεντρο για την μπασκετικό Παναθηναϊκό. Για την αλήθεια, ποτέ δεν έπαψε να απασχολεί τους «πράσινους». Αλλά από το είναι στο μυαλό μέχρι την υλοποίηση, υπάρχει μια διαδρομή με πολλές παραμέτρους που διαμορφώνουν και τις όποιες εξελίξεις.

Απλά αυτή τη φορά, υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός που αν μη τι άλλο, θα επισπεύσει τις διαδικασίες, διότι οι ομάδες έχουν δικαίωμα μεταγραφής μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του top 16.

Ο Παναθηναϊκός έστω και με τα σκαμπανεβάσματά του, φυσιολογικό για μια ομάδα που τώρα χτίζεται, έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο του, ότι κάτι καλό γίνεται και προς τιμήν του παραμένει δίπλα του και τον στηρίζει ουσιαστικά.

Από την άλλη, θεωρώ ότι οι… στραβές που έχει κάνει μέχρι τώρα δεν έχουν προκαλέσει ιδιαίτερους κραδασμούς διότι πολύ απλά, καμία δεν έχει κάνει ζημιά.

Αν εξαιρέσουμε τη βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, που διατάραξε κάπως τα νερά, περισσότερο λόγω της «απουσίας» ουσιαστικά του Παναθηναϊκού από το παρκέ, ήττες που να δημιούργησαν πρόβλημα ανεπανόρθωτο δεν υπήρξαν.

Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός και ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει η ηρεμία εύκολα μπορεί να διαταραχθεί σε περιπτώσεις ήττας εκτός προγράμματος. Όσο και αν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν έχουν θέσει μεγαλεπήβολους στόχους τη φετινή σεζόν. Αυτό είναι αλήθεια και ουδείς μπορεί να τους «κατηγορήσει» ότι δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες και πολύ καλά έκαναν.

Προβληματισμός όμως υπάρχει. Οι συνεχείς απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά και η αδυναμία που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός εκτός ΟΑΚΑ, ενισχύουν την άποψη για μεταγραφή ενός ακόμη παίκτη που θα θωρακίσει την ομάδα περισσότερο κάτω από το καλάθι. Δεν θα προχωρήσει ωστόσο σε μεταγραφή για τα μάτια του κόσμου. Τουλάχιστον αυτό έχουν δείξει οι μέχρι στιγμής κινήσεις των ανθρώπων της. Ο Τζούλιαν Ράιτ αποχώρησε, διότι δεν ήταν αυτό που ήθελε ο Ιβάνοβιτς, χωρίς να αντικατασταθεί. Διότι πολύ απλά δεν βρέθηκε κάποια αξιόλογη περίπτωση. Και κάποια ονόματα που προτάθηκαν δεν συγκέντρωναν τις προϋποθέσεις που ήθελε η τεχνική ηγεσία, οπότε απορρίφθηκαν πριν δουν το φως της δημοσιότητας και δεν έχει νόημα να τα αναφέρω καν.

Το δύσκολο ωστόσο δεν είναι να αποφασίσεις αν θέλεις παίκτη, αλλά να τον βρεις. Ίδωμεν…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ