ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Πολύ κακό για το τίποτα

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αμέσως μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού επί της Γαλατασαράι, προκάλεσε έκπληξη και απορίες. Λίγες ώρες μετά ο ίδιος αποκατέστησε την τάξη σε συνέντευξη που έδωσε στο gazzetta, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες φήμες. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Πολύ κακό για το τίποτα

Πολλά από όσα δήλωσε με βρίσκουν σύμφωνη, άλλα όχι, δεν θα σταθώ σε αυτά. Στην παρούσα φάση, θα μείνω στην ουσία των δηλώσεών του, που δεν είναι άλλη από το ότι στηρίζει τον Ιβάνοβιτς. Από τη στιγμή λοιπόν που ο ίδιος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω, το θέμα για μένα είναι ως μη γενόμενο.

Το να διυλίσεις τον κώνωπα, τι εννοούσε και γιατί το είπε εκείνη τη στιγμή και τι κρύβεται πίσω από τη δήλωσή του, τα θεωρώ πλέον άνευ ουσίας. Το θέμα είναι ότι το πάγιο αίτημα της τεχνικής ηγεσίας να αποκτήσει έναν παίκτη με εμπειρία από την Ευρώπη, όπως επιθυμούσε ο Ιβάνοβιτς, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα κάτω από το καλάθι έγινε πραγματικότητα.

Ο Γκάνι Λαβάλ, ήρθε ορεξάτος και έθεσε ήδη το στόχο που θέλει να πετύχει με τον Παναθηναϊκό. «Θέλω να πάμε στη Μαδρίτη και να κατακτήσουμε το κύπελλο», είπε Νιγηριοαμερικανός με το που πάτησε επί ελληνικού εδάφους, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι θα έχει συμπαίκτη τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η έλευση του, δυναμώνει τον Παναθηναϊκό στη φροντ λάιν, καθώς θα συμπληρώσει ιδανικά τον Μπατίστα που πολλές φορές φαινόταν απελπιστικά μόνος του. Είναι αθλητικός, αλτικός, εκρηκτικός σαν παίκτης και ικανός να προσφέρει θέαμα. Στοιχεία που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό και τα οποία έρχεται να προσθέσει ο Λαβάλ, με την ελπίδα να τον ανεβάσει επίπεδο. Μένει να τον δούμε εν δράσει.

ΥΓ: Υπήρξαν πολλές στιγμές που απόρησα για το πώς είναι δυνατόν από τη μία να επιθυμείς τη χρησιμοποίηση των νεαρών Ελλήνων παικτών και από την άλλη να προχωράς σε μεταγραφή ενός έμπειρου παίκτη στην προσπάθειά σου να κάνεις τη διαφορά.

Τελικώς το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και στην τελική δεν πιστεύω ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα άφηνε ποτέ την ομάδα «γυμνή» να παλέψει με τα θηρία και να εκτεθεί ενδεχομένως στην Ευρώπη. Διότι κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από τη διεκδίκηση αν όχι κατάκτηση ακόμη περισσότερων τίτλων.

Η «ένστασή» του για τον τρόπο χρησιμοποίησης των νεαρών Ελλήνων παικτών έχει να κάνει περισσότερο με το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι με τα ευρωπαϊκά ματς, που και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι δεν είναι εύκολο να ανταγωνιστείς με παιδιά που δεν έχουν ακόμη «ψηθεί».

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ