ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάνος Φραγκουλάκης

Οι νεκροί και οι ηλίθιοι

Νεκρός και μάλιστα δολοφονημένος είναι και ο Φιλόπουλος. Και δεν τον τιμούμε όταν δεν τιμούμε τους νεκρούς των απέναντι. Γράφει, στο panathinaikos24.gr, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Οι νεκροί και οι ηλίθιοι

Πολύ μεγάλη συζήτηση και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η απόφαση μερικών ηλιθίων, να αναρτήσουν χθες το απόγευμα στην θύρα 13 πανό που προσέβαλε τα 21 παιδιά που χάθηκαν το ’81 στο Καραϊσκάκη και να ευχηθούν θάνατο στους ζώντες Ολυμπιακούς. Το πανό συγκεκριμένα ανέφερε «Όσοι ζείτε να πάτε να τους βρείτε».

Φυσικά, η αντίδραση των υγιέστερων της θύρας 13 ήταν να κατεβάσουν άμεσα το πανό.

Το σύμπαν και η ηλιθιότητα όπως γνωρίζετε είναι άπειρα, αν και για το σύμπαν δεν είμαστε ακόμη σίγουροι. Και εξηγούμαι : Είναι νοσηρά ηλίθιο να εύχεσαι σε άλλους, ανεξάρτητα από το τι ομάδα είναι και ευρύτερα για οποιονδήποτε λόγο, θάνατο. Αυτό που ξεπερνά, ίσως τερματίζει την ηλιθιότητα όμως, είναι το συγκεκριμένο περιστατικό να χαρακτηρίζει και να στοχοποιεί συνολικά μια κοινωνία ή μια συλλογικότητα οπαδών. Αυτό έκαναν χθες στα social media οπαδοί του Ολυμπιακού και σήμερα είναι θέμα σε δύο από τις τρεις οπαδικές ολυμπιακές εφημερίδες.

Τους νεκρούς τους τιμούμε και τους σεβόμαστε, με σιωπή και συλλογισμό, είτε είναι Ολυμπιακοί, είτε Παναθηναϊκοί, είτε Παοκτσήδες.

Τους σεβόμαστε είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί, είτε Χριστιανοί ή αλλόθρησκοι. Η μνήμη των νεκρών είναι αδιαπραγμάτευτα ιερή.

Σίγουρα δεν τιμούμε τους νεκρούς, εμπορευόμενοι την μνήμη τους, γράφοντας τα ονόματα τους σε μπλουζάκια πουλώντας τα 10 ή 15 ευρώ.

Δεν τιμούμε τους νεκρούς όταν διοργανώνουμε μνημόσυνα event για να βγάλει λόγο και φωτογραφίες ο τάδε πολιτικός ή για να ευχηθεί νίκη στο επόμενο ματς ο τάδε παράγοντας.

Νεκρός και μάλιστα δολοφονημένος, είναι και ο Φιλόπουλος. Και δεν τον τιμούμε όταν δεν τιμούμε τους νεκρούς των απέναντι.

Περιστατικά απείρως ηλιθίων συμπεριφορών έχουμε σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα γήπεδα, σε όλες τις θύρες. Αλίμονο, αν οι επικίνδυνοι και περιθωριακοί αυτοί τύποι, θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το μεγαλείο και την υπερηφάνεια ενός ολόκληρου λαού. Στην προκειμένη, του Παναθηναϊκού λαού.

Τι είναι πιο ηλίθιο όμως τελικώς; Η απύθμενη μαλακία των δέκα που ανέβασαν ένα πανό ντροπής ή να έχεις συναίσθηση της μαλακίας τους αλλά να τους χρησιμοποιείς για να χαρακτηρίσεις εκατομμύρια άλλους;

Οι ηλίθιοι, όπως και οι νεκροί, δεν έχουν ομάδα.

Τιμήστε τους νεκρούς.

Απομονώστε τους ηλίθιους.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ