ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Τυχεροί που έφαγαν μόνο δύο…

Μόλις στο -3 από τους...«γκαλάκτικος» που θα έχουν πλείστες αβάντες εφεξής για να γλιτώσουν το ...λιντσάρισμα του πύρινου κόσμου. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Τυχεροί που έφαγαν μόνο δύο...

Ότι παράπονο κι αν κουβαλά ο καθένας για Αναστασίου, Αλαφούζο, ποδοσφαιριστές, δεν γίνεται να μην τους αναγνωρίσεις ότι με τα…ψέματα έφτασαν να βρίσκονται μόλις μία νίκη πίσω από τον ΟΗΕ του Περέιρα που τόσο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ προμοτάρει το σύνολο των ΜΜΕ!

Ο κόουτς ρίσκαρε χρησιμοποιώντας τους βαδιστές του σε αγώνα – «φωτιά» ποντάροντας στην κούραση των αντιπάλων που δεν μπορούσαν να πρεσάρουν, στην προσωπικότητά και την έφεση να κάνουν τη διαφορά σε στιγμές. Ήταν «μέσα» στις φάσεις των γκολ, θα λάβουν δικαίως τα εύσημα από διοίκηση, οπαδούς, ρεπόρτερ (ειδικά ο Πέτριτς -για τις περιορισμένες δυνάμεις που έχει- ήταν συγκινητικός) αν κι η πραγματική διαφορά έγινε από τα τρεξίματα Λαγού-Ζέκα και την χημεία των οπισθοφυλάκων. Ούτε ο μέγας Χένρικσεν δεν πρόλαβε να «κολλήσει» τόσο γρήγορα στην ομάδα όσο ο Ταυλαρίδης που πραγματοποίησε άλλο ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι, δίχως να χάσει μισή μονομαχία.

Ο Περέιρα βοήθησε το έργο των δικών μας αποφασίζοντας να μην ξεκινήσει Τσόρι, Κασάμι. Χωρίς τον θηριώδη Αλβανο ο Ολυμπιακός έχασε σε όγκο, μεταφορά μπάλας, ο Μανιάτης δεν είχε με ποιον να μοιραστεί την αναχαίτιση κι έτσι ο κουμπάρος του Χολίδη διακρίθηκε στους τσαμπουκάδες, ειδικά σ’ αυτόν στο τέλος του ημιχρόνου που πάει πίσω από τον…«Αρταξέρξη» και τον σπρώχνει πάνω στον Ζέκα, ενώ ο ίδιος…κρυμμένος «λέει» στον Πορτογάλου είναι για να δακρύζεις από τα γέλια!

Ο ΠΑΟ με όπλο την άψογη φυσική κατάσταση, την ορμητικότητα του Νάνο, το αφύσικο …ξέσπασμα του Τριανταφυλλόπουλου -πέρασε δύο (!!!) εξαιρετικές σέντρες για τον Μπεργκ- και τις περισσότερες πρωτοβουλίες που πήρε ο Πράνιτς έφερε τον αγώνα στα μέτρα του απέναντι σε αντίπαλο που ήταν αξιολύπητος, δίχως πνοές, φαντασία, τρεξίματα. Ήθελε «μάτι» να έχεις να διαθέσεις ένα σκασμό λεφτά και παρόλα αυτά να μαζευτεί εκεί κάτω ένα σωρό σαβούρα με τις ευλογίες των Καρεμπέδων και των Ισάδων.

Από καθαρή τύχη οι δέκα φυλές του Ισραήλ γλίτωσαν διασυρμό, πάλι καλά να λένε οι φίλοι τους που ο Αναστασίου δεν ζήτησε ασφυκτική πίεση από το πρώτο μέρος και δεν πόνταρε σε Κλωναρίδη, Νίνη ειδάλλως (λαμβάνοντας υπόψη την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο Ρομπέρτο μετά τον τραυματισμό του) το κοντέρ θα «έγραφε».

Ουσιαστικά δεν έχουν αλλάξει θεαματικά τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός «ψήλωσε» μεν ακόμα πιο πολύ, παρόλα αυτά πρέπει να προετοιμάζεται για ζόρικα ματς (μάνι-μάνι ακολουθεί ο Ατρόμητος των ποιοτικών μονάδων), στέρηση της έδρας του (το καλύτερο πάτημα έδωσαν οι θερμόαιμοι που τα έκαναν λαμπόγυαλο), ίσως και αφαίρεση βαθμών αφού ο «άσος» θύμωσε πολύ τον «Καίσαρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου που μας έκανε να ευθυμήσουμε με τις ατάκες του για την…κατάντια της λίγκας!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ