ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Ο Νίνης «βασιλιάς» της Ρώμης (vid)

Σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια, με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Νίνη ο Παναθηναϊκός έφευγε με την νίκη με 3-2 από την Ρώμη και «σφράγιζε» την πρόκριση του στους «16» του Europa League.

Ο Νίνης «βασιλιάς» της Ρώμης (vid)

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν την παρέα του Φραντσέσκο Τότι στην ρεβάνς του 3-2 του ΟΑΚΑ και με τον Σωτήρη Νίνη να τα κάνει όλα, το «τριφύλλι» έφυγε με την νίκη με το ίδιο σκορ και από την Ρώμη.

Μία ακόμα εκπληκτική βραδιά του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη με απόλυτο πρωταγωνιστική τον Σωτήρη Νίνη και ένα διπλό που γράφτηκε στην ιστορία.

Λίγοι είναι η αλήθεια έδιναν πιθανότητες στους παίκτες του Νίκου Νιόμπλια, καθώς η Ρόμα εκείνη την περίοδο ήταν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Αλλά ο Νίνης και Σισέ είχαν διαφορετική άποψη.

Με 8 χιλιάδες πράσινους στο πλευρό τους, οι παίκτες του «τριφυλλιού», πήραν μία σπουδαία νίκη αν και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με το γκολ του Ρίισε στο 11 λεπτό της αναμέτρησης.

Τότε όμως ήταν που ανέλαβε δράση ο Σωτηράκης. Στο 40′ ο Νίνης κερδίσει το πέναλτι και ο Σισέ φυσικά δεν αστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο νεαρός μέσος με ένα εκπλητικό σουτ εκτός περιοχής γράφει το 1-2, παγώνοντας το Ολίμπικο και δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Νίνης και πάλι βγάζει μία φανταστική ασίστ στον Σισέ και ο Γάλλος αφού περνάει και τον Ντόνι σε κενή εστία γράφει το 1-3. Η Ρόμα στην επανάληψη το μόνο που καταφέρνει είναι να μειώσει στο τελικό 2-3, με σκόρερ τον Ντε Ρόσι στο 67′.

Τα Όλε, Όλε στις εξέδρες του Ολίμπικο με την λήξη του αγώνα, έκλεισαν ένα ακόμα μαγικό ευρωπαϊκό βράδυ για τον Παναθηναϊκό…

Οι συνθέσεις
Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Ζουάν Μεξές, Βούτσινιτς, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Τσέρτσι (67΄ Μενέ), Μπρίγκι (46΄ Μπαπτίστα), Κασέτι 
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (72΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Καντέ, Σισέ (90΄+ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (87΄ Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο, Βίντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ